Zabieg obrzezania |
Autor | Wiadomość |
Łili Dołączył: 28 Mar 2022 Posty: 82 Skąd: Polska- Dolnyśląsk | Wysłany: Pią 12 Kwi, 2024 Zabieg obrzezania |
|
| Cześć.
Czy ktoś robił obrzezanie na NFZ? Jestem umówiony na wizytę u urologa. Miałem wydłużone wędzidełko ze względu na dużą ilość napletka. Średnio pomogło bo chodzę z zsuniętym napletkiem i nie utrzymuje się żołądź. Stąd decyzja pójścia ponownie do urologa żeby ogarnąć skierowanie na zabieg obrzezania.
Czy ktoś robił zabieg na NFZ? Jak wrażenia i efekty? I jak długo było gojenie? | _________________ Pozdrawiam
Łili | | |
| |
|
sikora92 Wiek: 32 Dołączył: 31 Paź 2011 Posty: 220 Skąd: Wielkopolska | Wysłany: Pon 15 Kwi, 2024 |
|
| Z 10 lat temu też miałem najpierw wydłużane wędzidełko, a później zdecydowałem się trochę za sugestią mojego urologa żeby skrócić napletek, zabieg w ramach NFZ. Z resztą nie podobał mi się że względu na to że w spoczynku było go na tyle dużo że nie fajnie zwisał dużo za żołądź. Po zabiegu fakt dyskomfort że względu na szwy, wstrzemięźliwość od wszelkich form seksualnych, ale sam efekt podobał mi się i penis zdecydowanie wygląda lepiej niż przed zabiegiem. | _________________ sikora92 | |
| |
|
Łili Dołączył: 28 Mar 2022 Posty: 82 Skąd: Polska- Dolnyśląsk | Wysłany: Pon 15 Kwi, 2024 |
|
| sikora92 napisał/a: | Z 10 lat temu też miałem najpierw wydłużane wędzidełko, a później zdecydowałem się trochę za sugestią mojego urologa żeby skrócić napletek, zabieg w ramach NFZ. Z resztą nie podobał mi się że względu na to że w spoczynku było go na tyle dużo że nie fajnie zwisał dużo za żołądź. Po zabiegu fakt dyskomfort że względu na szwy, wstrzemięźliwość od wszelkich form seksualnych, ale sam efekt podobał mi się i penis zdecydowanie wygląda lepiej niż przed zabiegiem. |
Dzięki, ja mam w maju wizytę. Chcę być obrzezany High & Tight więc zobaczymy jak pójdzie. Narazie będę próbował zrobić na NFZ z takim rezultatem. | _________________ Pozdrawiam
Łili | |
| |
|
penis.com.pl | |
|
toton Dołączył: 17 Wrz 2015 Posty: 708 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 17 Kwi, 2024 |
|
| A orientujesz się może u jakiego lekarza masz mieć zabieg? Bo często nie warto jest się kierować tym czy zabieg jest na nfz czy prywatnie ale u jakiego konkretnego lekarza.
Sam nie miałem zabiegu obrzezania na nfz, ale wycięcie kilku znamion chirurgicznie i robiłem właśnie na nfz i jestem zadowolony. | |
| |
|
Łili Dołączył: 28 Mar 2022 Posty: 82 Skąd: Polska- Dolnyśląsk | Wysłany: Sro 17 Kwi, 2024 |
|
| toton napisał/a: | A orientujesz się może u jakiego lekarza masz mieć zabieg? Bo często nie warto jest się kierować tym czy zabieg jest na nfz czy prywatnie ale u jakiego konkretnego lekarza.
Sam nie miałem zabiegu obrzezania na nfz, ale wycięcie kilku znamion chirurgicznie i robiłem właśnie na nfz i jestem zadowolony. |
Tak, idąc do urologa sprawdzam opinie i idę do takiego który taki zabieg może zrobić. Także nie idę w ciemno. W połowie maja idę na wizytę do urologa więc zobaczymy co powie i czy się uda | _________________ Pozdrawiam
Łili | |
| |
|
Czerwikss Dołączył: 16 Gru 2020 Posty: 289 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pią 19 Kwi, 2024 |
|
| Łili napisał/a: | toton napisał/a: | A orientujesz się może u jakiego lekarza masz mieć zabieg? Bo często nie warto jest się kierować tym czy zabieg jest na nfz czy prywatnie ale u jakiego konkretnego lekarza.
Sam nie miałem zabiegu obrzezania na nfz, ale wycięcie kilku znamion chirurgicznie i robiłem właśnie na nfz i jestem zadowolony. |
Tak, idąc do urologa sprawdzam opinie i idę do takiego który taki zabieg może zrobić. Także nie idę w ciemno. W połowie maja idę na wizytę do urologa więc zobaczymy co powie i czy się uda |
No i tak trzymaj, napisz co Ci lekarz powiedzial jak już bedziesz po wizycie. | |
| |
|
Ajay
Wiek: 28 Dołączył: 20 Wrz 2016 Posty: 305 Skąd: Warmia i Mazury | Wysłany: Sob 20 Kwi, 2024 |
|
| Łili napisał/a: | toton napisał/a: | A orientujesz się może u jakiego lekarza masz mieć zabieg? Bo często nie warto jest się kierować tym czy zabieg jest na nfz czy prywatnie ale u jakiego konkretnego lekarza.
Tak, idąc do urologa sprawdzam opinie i idę do takiego który taki zabieg może zrobić. Także nie idę w ciemno. W połowie maja idę na wizytę do urologa więc zobaczymy co powie i czy się uda |
Wybrać porządnego i nie żałować pieniędzy. Co do obrzezania uważam, że mężczyźni którzy są obrzezani, a rodzi im się syn, powinni nie bać się i decydować się też na obrzezanie syna po narodzinach, aby ci uniknęli w przyszłości różnych problemów z napletkiem. | |
| |
|
Łili Dołączył: 28 Mar 2022 Posty: 82 Skąd: Polska- Dolnyśląsk | Wysłany: Nie 19 Maj, 2024 |
|
| Czerwikss napisał/a: | Łili napisał/a: | toton napisał/a: | A orientujesz się może u jakiego lekarza masz mieć zabieg? Bo często nie warto jest się kierować tym czy zabieg jest na nfz czy prywatnie ale u jakiego konkretnego lekarza.
No i tak trzymaj, napisz co Ci lekarz powiedzial jak już bedziesz po wizycie. |
Jestem po wizycie. Udało się zbadać nerki, jest okej, zbadać jądra za moją prośbą, jest okej. Udało się przekonać do napletka że jest uporczywy i jest delikatna stulejka- udało się otrzymać skierowanie do szpitala na obrzezanie. Wytłumaczyłem lekarzowi że chcę obrzezanie całkowite, parę razy zsuwał napletek i nasuwał i to tyle w połowie czerwca będzie mi robił zabieg w szpitalu na NFZ. Już raz mi wydłużał wędzidełko i efekt wyszedł dobrze bo nic nie widać złego więc teraz będzie zabieg.
Już za niecały miesiąc już będę uwolniony od napletka 👍 | _________________ Pozdrawiam
Łili | |
| |
|
onesa onesa
Wiek: 34 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5577 Skąd: Warszawa | Wysłany: Pon 20 Maj, 2024 |
|
| No i super, opisz wrażenia po zabiegu! | |
| |
|
Łili Dołączył: 28 Mar 2022 Posty: 82 Skąd: Polska- Dolnyśląsk | Wysłany: Wto 18 Cze, 2024 |
|
| onesa napisał/a: | No i super, opisz wrażenia po zabiegu! |
No i wracam do Was. Jestem po zabiegu całkowitego obrzezania. Wszystko stało się wczoraj, od godziny 12:00 dołączyłem do grona obrzezanych. Zabieg był robiony w znieczuleniu miejscowym, trwał 40 minut. Tego samego dnia zostałem wypisany do domu. Jeżeli chodzi o aptekę to kupiłem dużo gazy jałowej- 100 sztuk, octenisept 250 ml i maść na receptę. Opatrunek zmieniłem po paru godzinach ponieważ musiałem oddać mocz, także pierwsze 24 godziny to częste wymiany opatrunków i dezynfekcja rany. Penis nie ma dużo opuchnięć, jest tylko trzon ciemny, więc nie wygląda to ciekawie żeby robić zdjęcia. Lekarz powiedział że to przejdzie i tym się nie martwić. Mocz oddaję normalnie, po każdym sikaniu dezynfekcja octeniseptem, czekam aż wyschnie i git. Krew sączyła się przez pierwsze godziny, potem z każdą godziną jest coraz lepiej.
Dziś jest drugi dzień, żadnych tabletek przeciwbólowych nie biorę, także tragedii nie ma.
No i długo chodziłem z zsuniętym napletkiem który wracał także to uczucie uwolnienia się od tego jest cudowna. Szkoda że szybciej zabiegu nie zrobiłem 😅
Udało się to zrobić na NFZ więc nic nie płaciłem tak na marginesie 😉
Jak ktoś ma jakieś pytania to śmiało pytać, odpowiem 😉 | _________________ Pozdrawiam
Łili | |
| |
|
onesa onesa
Wiek: 34 Dołączyła: 02 Sie 2011 Posty: 5577 Skąd: Warszawa | Wysłany: Sro 19 Cze, 2024 |
|
| No i super, czyli okazało się, ze zabieg przebiegł szybciej i sprawniej, niż się spodziewałeś.
Poza tym zaoszczędziłeś niemałe pieniądze | |
| |
|
Łili Dołączył: 28 Mar 2022 Posty: 82 Skąd: Polska- Dolnyśląsk | Wysłany: Sob 22 Cze, 2024 |
|
| Witam ponownie.
Dziś jestem 5 dzień po zabiegu. Wszystko pięknie się goi. Rana codziennie jest dezynfekowana octeniseptem, od dwóch dni biorę prysznic z białym jeleniem żeby był bez detergentów. Rana po 3 dniach uspokoiła się i przestała delikatnie krwawić. Podczas leżenia podnosiłem penis do góry i nocą też. Myślę że pomogło to przy gojeniu się rany. Dodatkowo codziennie dwa razy dziennie maść ze sterydami na ranę była dawana przez co szybciej wszystko się goi. Obecnie efekt jest cudowny, tyle lat marzenia się z napletkiem bo starałem się chodzić z zsuniętym napletkiem ale wracał na miejsce uważam za zamknięty. Każdego dnia doceniam ten zabieg pod względem braku męczenia się z napletkiem. Odkryty żołądź cały czas bez konieczności pilnowania napletka to cudowne uczucie. Wzwody nocą normalnie się pojawiają i ciągną szwy trochę przez co się przebudzam, ale staram się opanować sytuację żeby opadł i śpię dalej. Nie widzę negatywnego wpływu na wzwód po zabiegu. Rana jest zrobiona tuż przy żołądź, więc gdy się zagoi będzie mało widoczna bo już po paru dniach prawie jej nie widać, dlatego jestem zadowolony z zabiegu.
Cały czas zmieniam i noszę gaze jałową, żeby rana była w sterylnym miejscu 😁
Reasumując, po 5 dniach coraz bardziej jestem szczęśliwy z tego że jestem całkowicie obrzezany 😁
Mam nadzieję że moje relacjonowanie komuś pomoże, kto się waha lub zastanawia nad tym
Pozdrawiam
[ Dodano: Pon 01 Lip, 2024 ]
Witajcie.
Dziś mija 14 dzień od operacji. Wszystko pięknie się goi, trzon penisa już nie jest siny, szwy jeszcze są więc to już ostatnia prosta. Można już jakieś jedno zdjęcie wrzucić więc zgodnie z zapowiedziami poniżej znajduje się sprzęt 😁👍
No i to jest zdjęcie, link pozwala na większe zdjęcie:
https://zapodaj.net/plik-pRfJOfGWVA | _________________ Pozdrawiam
Łili | |
| |
|
|