Luźne dyskusje o męskich sprawach - WKU
Dołohov - Nie 06 Kwi, 2008 Temat postu: WKU Jutro mam Wku... Czy to prawda że zaglądają do majtek i macają czy sie ma dwa jądra? Jeśli ktoś już miał to opiszcie jak to całe wku wygląda... Z góry thx
bene - Nie 06 Kwi, 2008
Nie wiem czy wszedzie jest tak samo,slyszalem rozne rzeczy...Wlasnie z macaniem itp. tez . U mnie bylo tak,ze na poczatku wzrok itd., a potem stara babcia (ok 70tki) dala komende "majtki w dol" popatrzyla dookola (nie dotykala!:P).. i to wszystko;]. Hehe , nie mow ze sie boisz? w koncu facet jestes wiec glowa do gory !
szuszu - Nie 06 Kwi, 2008
Takich tematów juz tu było sporo, poszukaj dokładnie a będziesz sporo wiedział
M-H - Nie 06 Kwi, 2008
Waza cie, mierza obw klatki i kaza sciagnac gacie na jakies 5s. Lekarz popatrzy i po wszystkim. Mi nic nie sprawdzal reka.
Dołohov - Nie 06 Kwi, 2008
Hehe nie żebym sie bał.... Po prostu chce wiedzieć czego mogę sie tam spodziewać Ok dzięki za info
ame - Pon 07 Kwi, 2008
no i jak było??;>
Dołohov - Wto 08 Kwi, 2008
Hmmm obleci A jak sie wynudziłem to ja szkoda gadać :/ Wszedłem zabrali dowodzik, fotkę i zaświadczenie ze szkoły. Potem wypytywali o matkę, ojca, rodzeństwo, znajomość języków itp. Potem komisja lekarska... Wzrok , słuch , waga i na koniec "bokserki w dół"... No to zdjęliśmy (wchodziliśmy po 3) i jakiś stary gościu zmacał czy mamy 2 jądra i tyle... Potem sie czeka tylko jaką kategorie ci przyznali... i około południa można iść. Mam kat. A
kapcius - Wto 08 Kwi, 2008
współczujemy :p
ame - Wto 08 Kwi, 2008
czyli spoko
No nie ma sie czego bać Tylko to macanie :/
M-H - Wto 08 Kwi, 2008
Od przyszlego roku zasadniczej sluzby juz nie bedzie. Tylko zawodowe.... Wiec nie ma sie czego bac.
Tzn że jeśli do przyszłego roku mnie nie wezmą do woja to już nie pójdę?
M-H - Wto 08 Kwi, 2008
Tak.
Tyle, ze tam keidys w przyslosci moga kazdego z nas sciagnac w celu krutkotrwalego szkolenia(podstawy). A ile to moze trwac? to nie wiem... Podejrzewam, ze kilka dni.
bene - Wto 08 Kwi, 2008
A nie mowili cos ze to przeszkolenie ma trwa 3 miesiace? No nie wiem, tak cos kiedys slyszalem ale nvm... Najlepiej jak by wogole nie macal Ci jaj:P. A stary dziad czy baba to juz zapewne mala roznica :>
Hehe a no mała ale macał stary dziad :/
adadverts - Sro 09 Kwi, 2008
| M-H napisał/a: | | Od przyszlego roku zasadniczej sluzby juz nie bedzie. Tylko zawodowe.... Wiec nie ma sie czego bac. |
Póki co jeszcze żadna ustawa na ten temat nie przeszła, więc jest jak było. Każdy rząd wiele obiecuje (nie tylko w tej kwestii) po czym spełnia góra 10% swoich obietnic.
snapee - Sro 09 Kwi, 2008
jak to nie przeszło? przecież już oficjalnie nawet w wojsku mówią iż od 1 stycznia 2009 roku wchodzi wojsko zawodowe, no i ono niby ma być wprowadzone narazie na 2 lata :/ w celu próby jeśli się to nie sprawdzi to powrócą do obecnego systemu, no ok dobra teraz mi powiedzcie tylko co z nami np studentami? gdyż może już nie być zajęc PO a ja kurde nie chcem do wojsska isc ;/
M-H - Sro 09 Kwi, 2008
| Dołohov napisał/a: | | Hehe a no mała ale macał stary dziad :/ |
Dla niektorych lepszy stary dziad niz jakas pani doktor . Mnie tam jadno czy babka czy facet. Jak bylem na zabiegu malego to urologowi asystowala mloda pielegniareczka swiezo po slubie. Pelen luzik...
Co do dlugosci tych szkoleni to nie wiem, moze byc 3 miesieczne... No ale wydaje mi sie, krotsze beda... bo co jak wezma takiego kolesia w wieku 30-35 lat, ktory juz pracuje? Urlopu na tyle na pewno nie dostanie.
A co do uczniow/studentow to do poki beda sie uczyc to ich szkolenia nie obowiazuja. No ale na takie szkolenia to moga wezwac nawet w wieku 40lat.
| adadverts napisał/a: | | M-H napisał/a: | | Od przyszlego roku zasadniczej sluzby juz nie bedzie. Tylko zawodowe.... Wiec nie ma sie czego bac. |
Póki co jeszcze żadna ustawa na ten temat nie przeszła, więc jest jak było. Każdy rząd wiele obiecuje (nie tylko w tej kwestii) po czym spełnia góra 10% swoich obietnic. |
http://www.wiadomosci24.p...jska_57387.html
kiedyś do wojska capali do 27 roku życia :/ obecnie do 50tęgoktóregoś
ame - Sro 09 Kwi, 2008
| M-H napisał/a: | Dla niektorych lepszy stary dziad niż jakaś pani doktor | mi tez było wszystko jedno efekt taki sam a ta paniusia z komisji to.... wszystkie świnie ze wsi w jej wieku już wyzdychały | M-H napisał/a: | | A co do uczniow/studentow to do poki beda sie uczyc to ich szkolenia nie obowiazuja. No ale na takie szkolenia to moga wezwac nawet w wieku 40lat. | coś tam na studiach było jakieś szkolenie chyba 2 tyg i odbycie tego szkolenia gwarantuje uregulowanie stosunku do służby wojskowej już na studiach
Dołohov - Sro 09 Kwi, 2008
| snapee napisał/a: | | kiedyś do wojska capali do 27 roku życia :/ obecnie do 50tęgoktóregoś |
Tylko teoretycznie... Jakby faktycznie zabierali 50-letnich facetów to by mieli więcej zgonów niż poborowych...
bene - Sro 09 Kwi, 2008
Sie bedziemy przejmowac panowie... ja narazie mam nauke , wiec pisze papiery i do woja isc nie musze;]. Wiec kto nie chce harowac w woju niech przysiadze przy ksiazkach a potem jakas mila prace znajdzie:P. Panstwo zmusza nas do nauki !
Dołohov - Sro 09 Kwi, 2008
| bene napisał/a: | | Sie bedziemy przejmowac panowie... ja narazie mam nauke , wiec pisze papiery i do woja isc nie musze;]. Wiec kto nie chce harowac w woju niech przysiadze przy ksiazkach a potem jakas mila prace znajdzie:P. Panstwo zmusza nas do nauki ! |
Hehe "Arbeit macht frei" A jak to jest że dostałem odroczenie do 25 kwietnia czyli do zakończenia szkoły... I co potem? Znowu będą mnie wzywać? Zaznaczam że zamierzam składać papiery na wyższe uczelnie...
to wszystko jest p***dolone :/
piokra - Czw 17 Kwi, 2008
u mnie bylo troche kiepsko na komisji najpierw badanie wzrost waga wzrok, pozniej jak sie 3-4 uzbieralo to podchodzil koles kazal pochylic sie i wyprostowac kazdemu pokolei a pozniej zdjac gacie i kazdemu macal jajka i scignal napletek. to bylo za parawanem ale byl tak ustawiony ze nie widzieli nas tylko ci nowi kolesie co przychodzili natomist reszta komisja i ten co byl w aktualnej chwili miezony bez problemu, ale w sumie dobrze ja wspominam duzo strachu o nic.
cogito - Pią 25 Lip, 2008
Podczas komisji w WKU od bodajże 40 lat badania wyglądają tak samo. Za parawanem, slipy w dół, lekarz sprawdzi czy chłop oba jajka posiada, czy zdejmuje napletek z członka i czasem podczas skłonu sprawdzi czy młodzieniec się hemoroidów nie nabawił. Badanie strefy intymnej poborowego trwa ok 1,5 min
BASF - Pią 25 Lip, 2008
| cogito napisał/a: | Podczas komisji w WKU od bodajże 40 lat badania wyglądają tak samo. Za parawanem, slipy w dół, lekarz sprawdzi czy chłop oba jajka posiada, czy zdejmuje napletek z członka i czasem podczas skłonu sprawdzi czy młodzieniec się hemoroidów nie nabawił. Badanie strefy intymnej poborowego trwa ok 1,5 min |
Ja w ostatnich 40 latach byłem na komisji poborowej, na badaniach do wojska i na badaniach już na samej jednostce i ani razu nie musiałem nic pokazywać. Nawet mnie nie pytano o intymne sprawy.
Po co niby mają sprawdzać czy z członka schodzi napletek. To nie jest choroba i w niczym nie przeszkadza w odbywaniu służby wojskowej.
Powiem szczerze, że nie znam ani jednej osoby z moich znajomych, która musiałaby się rozbierać ze slipek i demonstrować swoje intymności.
Nie ukrywam, że jeśli zaproponowano mi pokaznie napletka to poprosiłbym o dokładny opis zakresu badania poborowych potwierdzonego przez lekarza Garnizonu Głównego Wojska Polskiego. Jeśli chodzi o tyłek to się zgadzam, bo w ten sposób eliminuje się hemoroidowców i gejów. Ponoć gejów poznać po odbycie. Jak?? Nie wiem.
Hariko - Pią 25 Lip, 2008
badanie tzw sfer intymnych na WKU ma na celu przede wszystkim eliminacje zarazonych opryszczka, ze stulejka/vide higiena osobista/ itd...oraz oczywiscie z zylakami odbytu..geje nie maju tutaj naprawde nic do rzeczy!!!
norbercik - Pią 25 Lip, 2008
z innej beczki:
sądzicie, że za 3 lata, jak skończę studia wezmą mnie do woja?
heroes84 - Nie 27 Lip, 2008
Za 3 lata nie wezmą cię do woja (chyba że będzie wprowadzony jakiś stan wyjątkowy, wówczas mogą), gdyż z końcem grudnia tego roku kończy się pobór do zsw. Jeżeli jesteś zainteresowany tą tematyką to odsyłam do strony wojska polskiego. Tam wszystko jest napisane. Jest bardzo bogate forum z którego wszystkiego można się dowiedzieć. Poza tym obecnie we wojsku nie jest tak źle, szczególnie, że jesteś studentem.
Pozdro
macromiz - Nie 27 Lip, 2008
Dlatego w związku z tym ostatnio była akcja WP aby zainteresować poborowych do dobrowolnego przystąpienia do wojska, obchody po szkołach itp.
norbercik - Pon 28 Lip, 2008
No to spoko, jakoś mnie w kamasze nie ciągnie
No chyba, że przydzieliliby mnie do jakiegoś laboratorium chemicznego i powieżyli badania No to ponieka z moją profesją się wiąże, więc ewentualnie mógłbym iść, ale takiego wyboru nie ma ;p
macromiz - Wto 29 Lip, 2008
Hm.. to spróbuj do Area 51 ; )
facet1989 - Pon 29 Wrz, 2008
ja też byłem na komisji w tym roku i nikt mi do majtek nie zaglądał i nie tylko mi żadnemu z nas
a co do tego poboru to mój kolega chodzi do technikum i teraz dostał wezwanie poszedł i dowiedział się, że idzie do woja jakieś 25km od miejsca zamieszkania tylko miał mieć badania zrobił je i poszedł z nowu z nimi i zabrał zaświadczenie ze szkoły, które mu potargali i wysyłają go pod Warszawę
zola - Pon 29 Wrz, 2008
ale skoro okazał zaświadczenie ze szkoły ze sie uczy, to nie jak nie mają prawa wystać do odbycia obowiązkowej służby wojskowej.
dar862 - Wto 30 Wrz, 2008
to nie jest tak...
nie dostarczyłeś w ustawowym terminie zaświadczenia i jeśli odebrałeś powołanie to masz problem.:P
zola - Sro 01 Paź, 2008
| dar862 napisał/a: | | nie dostarczyłeś w ustawowym terminie zaświadczenia i jeśli odebrałeś powołanie to masz problem.:P |
aaa jrśli nie dostarczyłeś zaświadczenie ze się uczysz w wyznaczonym termini to pomyslką ze się nie uczysz i wzywają do woja, ale jesli nawet to przedstawiasz takie zaświadczenie w momencie powołania i moga Ci zrobic...nic
facet - Nie 19 Paź, 2008
Z tego co pamiętam to sprawdzali penisa, jądra i tyłek.
melwin19 - Pon 24 Lis, 2008 Temat postu: WKU
| facet napisał/a: | | Z tego co pamiętam to sprawdzali penisa, jądra i tyłek. |
a co sie stanie jakdostne erekcji??
zola - Pon 24 Lis, 2008 Temat postu: Re: WKU
| melwin19 napisał/a: | | facet napisał/a: | | Z tego co pamiętam to sprawdzali penisa, jądra i tyłek. |
a co sie stanie jakdostne erekcji?? |
nic sie nie stanie, ale znając zycie nie dostaniesz erekcji
apollo88 - Pon 24 Lis, 2008
| facet napisał/a: | | Z tego co pamiętam to sprawdzali penisa, jądra i tyłek. |
Mi nie sprawdzali. Nie musiałem nawet opuszczać bokserek
Bruno Pelletier - Pon 24 Lis, 2008
oczywiście, że nie sprawdzają... chyba, że jądra - chodzi o badanie, czy pacjent nie ma przepukliny...
emil438 - Sro 22 Kwi, 2009
a ustał wam jak ściągneliście gacie??/ mam niedługo wizytę w WKU i czuje że mi stanie. chyba ze trzy razy sobie zwale to moze nie stanie hee
andrzejgadar - Czw 23 Kwi, 2009
A nawet jak Ci stanie to co to sie wielkiego stanie? Myślisz, że lekarze z komisji stojącej pały nie widzieli?
emil438 - Czw 23 Kwi, 2009
ale i tak zanim wejdę to sobie zwale bo bedę się dziwnie czuł. a jak jakś lekarka - młoda d.... tam bedzie to żeby się coś przypadkiem nie polało heee
marco24 - Czw 23 Kwi, 2009
ze stresu może Ci nie bryknąć, więc luz. nie stresuj się.
3tom - Czw 23 Kwi, 2009
Będziesz tak zestresowany, że Ci nawet nie drgnie.
może macie racje. niech tak bedzie
facet1989 - Czw 23 Kwi, 2009
| emil438 napisał/a: | | ale i tak zanim wejdę to sobie zwale bo bedę się dziwnie czuł. a jak jakś lekarka - młoda d.... tam bedzie to żeby się coś przypadkiem nie polało heee |
uwarzaj bo będzie młoda
a zresztą czy czasami nie zostałeś wezwany po to aby dostać przeniesienie do rezerwy
dokładnie bo nie ma już poborów jak narazie
andrzejgadar - Pią 24 Kwi, 2009
a ja słyszałem, że są przywrócone bo nie było tylu chętnych do zawodowych.
emil438 - Pią 24 Kwi, 2009
podobno jest za mało szeregowych
andrzejgadar - Pią 24 Kwi, 2009
http://www.wiadomosci24.p...rwal_75294.html
http://katowice.naszemias...nia/895171.html
| Cytat: | | Jak poinformował Sztab Generalny Wojska Polskiego, w związku z planami profesjonalizacji armii pobór zostanie stopniowo zmniejszany. Do 2012 – 2013 roku projekt rządowy przewiduje całkowite jego zawieszenie. |
| Cytat: | Uzawodowienie wojska przebiega zbyt wolno, żeby już w 2009 r. mogło nie być poboru powszechnego. To jest możliwe dopiero w 2012 r….
|
facet1989 - Pią 24 Kwi, 2009
no dobra pobór może będzie ale jakaś młoda kobita w komisji lekarskiej to chyba nie
appendix - Sro 29 Kwi, 2009
Apropo stawania penisa na komisji WKU to jest różnie.
U mnie było spoko, nie stanął mi i nie musiałem pokazywac. Byłem w tamtym roku na komisji.
Móij kolega był w tym roku i to wszystko już wyglądało inaczej. Do lekarza wchodziło się po 2 osoby. W pierwszym pomieszczeniu było się w bokserkach a gdy wchodziło sie do lekarza na badania obowiązkowo zdejmowało się bokserki. Lekarz badał 2 osoby na raz.
facet1989 - Pią 01 Maj, 2009
jeżeli jesteś bardzo napalonym gejem to może Ci stanie ale jeżeli jesteś hetero to wątpię żeby podniecił Cię widok starszego faceta albo babki z komisji ( nawet jak będzie młoda kobitka to i tak raczej nic Ci nie stanie ). Jak się tak bardzo obawiasz to nie zastanawiaj się tylko idź z nastawieniem jakbyś wybierał się na basen albo na plażę jest ogromne prawdopodobieństwo, że nikt Ci nie będzie do majtek zaglądał więc chyba nic Ci nie grozi. A nawet gdyby to co w tym strasznego, że na 30 sekund wystawisz to i owo !!
[ Dodano: Pią 01 Maj, 2009 ]
acha wpisz sobie w google komisja wojskowa i poczytaj jakie bajki wypisują Ci co już byli tylko w celu przestraszenia młodych
aj2 - Sob 02 Maj, 2009
Ja byłem już dawno i mi nie stanął. Było dość chłodno w pomieszczeniu do tego stres. Nic nie dotykali tylko tyle ze spojrzał.
maciex23 - Sro 20 Maj, 2009
chyba już od dawna nie dotykają, tylko oglądają sprzęt. a opuszczenie bokserek na pól minuty prze lekarzem, w dodatku facetem to chyba nie jest trauma.
po pierwsze lekarz podczas komisji pewnie w ciągu dnia bada kilkunastu/kilkudziesieciu chłopaków;
poza tym nie zobaczy niczego nowego, sam ma przeciez to samo pomiędzy nogami.
Boss - Czw 21 Maj, 2009
No może ewentualnie mniejsze lub większe. ;p
maciex23 - Czw 21 Maj, 2009
| Boss napisał/a: | | No może ewentualnie mniejsze lub większe. ;p |
no fakt każdy ma trochę innego, ale generalnie standardowe wyposażenie takie samo, konfiguracja 2 +1...
Boss - Czw 21 Maj, 2009
no niby ta. ;p
mikołaj123 - Sob 05 Gru, 2009
mnie kazał ściągnąć majty, napletek rozchylić pośladki
maciex23 - Sob 05 Gru, 2009
rozumiem, że trzeba ściągnąć majtki...
, kumpel mi opowiadal, że jemu też sprawdzali czy bez problemu zsuwa napletek i lekarz obmacal mu oba jądra.
ale nie rozumiem po co trzeba rozchylić pośladki??? bez sensu...
andrzejgadar - Nie 06 Gru, 2009
Sprawdzają czy masz hemoroidy.
Chociaż słyszałem, że kiedyś sprawdzano tam czy poborowy nie jest gejem (czy nie ma rozwalonego zadka).
roni8888 - Nie 06 Gru, 2009
Większośc straszy, zeby mlodzi mieli o czym gadać
noemalny09 - Nie 06 Gru, 2009
dla mnie wkraczać w tak intymne sprawy to troche za dużo. gejostwo jakies...
kocurek - Wto 08 Gru, 2009
| andrzejgadar napisał/a: | | Chociaż słyszałem, że kiedyś sprawdzano tam czy poborowy nie jest gejem (czy nie ma rozwalonego zadka). |
tzn że wykształceni lekarze zapominają, że zwieracz podczas stosunku się rozciąga, a po się kurczy [podobnie jak macica] <?>
tego typu opowieści są wyssane z palca - tak jak mówił przedmówca - inni wymyślają by straszyć młodszych bo ich samych też straszono
Anaksymenes - Sro 09 Gru, 2009
Dokładnie;
u mnie też straszyli, że do naga się trzeba będzie rozbierać, że palec do dupy będą wsadzać...
nic z tych rzeczy, za parawanem na leżance przy okazji sprawdzenia rozciągliwości nóg, lekarz sprawdził czy jądra są na swoim miejscu i po krzyku
zwirek0074 - Sro 09 Gru, 2009
To kwestia WKU jest jeszcze istotna? Pobór przymusowy się skończył. A może się mylę?
Jakby ktoś musiał stawać na komisję, to wizyta u dentysty jest gorsza
Shnitzel - Sro 09 Gru, 2009
pewnie, to WKU to jedna wielka ściema.
Taka miejska legenda która wygasła jakiś czas temu.
Luks - Czw 10 Gru, 2009
moim zdaniem to jeszcze zalezy od podejscia lekarza , w moim przypadku nic mi nie kazał sciągać , zsuwać i rozchylać a poprostu odchylić trochę majtki i polożył reke powyzej penisa i kazał zakaszleć aby srpawdzić tylko czy nie mam przeepukliny . W innych wypadkach gdzie macali i sprawdzali tyłek to może robili to dla przyjemności
A swoją drogą to głupio by było jak stoimy przed lekarzem a tu wacek nagle podnosi sie do pionu , hehe
roni8888 - Czw 10 Gru, 2009
Raczej lekarz sie z Ciebie smiac nie bedzie ;] To naturalne
przemek_93 - Czw 10 Gru, 2009
| kocurek napisał/a: | | andrzejgadar napisał/a: | | Chociaż słyszałem, że kiedyś sprawdzano tam czy poborowy nie jest gejem (czy nie ma rozwalonego zadka). |
tzn że wykształceni lekarze zapominają, że zwieracz podczas stosunku się rozciąga, a po się kurczy [podobnie jak macica] <?>
|
a jak korzystasz z pośladków w JEDYNYM (innego przeznaczenia odbytu u mężczyżny nie uznaje) ich przeznaczeniu czyli stawiasz klocka to przecierz też ci sie zwieracze rozciągają więc to raczej nie jest prawdą.
heroes84 - Czw 10 Gru, 2009
U nas na komisji rozbieraliśmy się do majtek, następnie indywidualnie wchodziło się za parawan i majtki w dół - lekarz wzrokime sprawdzał, czy masz jądra (podkreślam - tylko wzrokiem, jeśli nie miałeś obu to do woja nie brali), rozchylało się też pośladki, by lekarz też podkreślam, wzrokowo, sprawdził, czy nie masz żylaków. I tyle
Przed samym wcieleniem ponownie staje się przed lekarzem. Ale z reguły to nie zmienia postaci rzeczy.
Co do nagości, to nie ma co sie wstydzić, wręcz przeciwnie, trzeba zaakceptować, bo u nas jak w jednostce szliśmy pod prysznic, czas na umycie niewielki, a tu 9 plutonów - prawie 200 chłopa i 16 pryszniców. Ustawialiśmy się w wielka kolejkę - wszyscy na goloasa (prawie wszyscy bo jeden żołnierz wogóle sie nie mył bo się wstydził, strasznie od niego waliło...)
sharpe - Wto 15 Gru, 2009
U mnie podobnie. Wchodziło się do małej przebieralni po 3 osoby, tam rozbierało się do majtek i tak przed komisję.
ejok - Pią 19 Lut, 2010
Do WKU wchodzi się pojedyńczo czy w grupach?
heroes84 - Pią 19 Lut, 2010
Hmmm pytanie tendencyjne - Do WKU możesz przyjść sam, z dziewczyną, niektórzy przychodzą z mamą. Na drzwiach WKU nie jest sprecyzowane, ile osób na raz może przez nie przejść.
PS
"ejok" czytaj posty forumowiczów - odpowiedź na swoje pytanie masz na poprzedniej stronie.
jacek333 - Sro 24 Lut, 2010
W tamtym tyg miałem wku i nie wspominam tego źle.
Przyszedłem zarejestrowałem się i czekałem. Jak się okazało było tam mnóstwo moich znajomych. Wezwano mnie jako pierwszego, zważono, zmierzono, sprawdzono wzrok. Następnie za parawanik rozebrać się do majteczek i czekać aż zawoła lekarz. Lekarz prosi przechodzi się ze następny parawanik sprawdza plecy, stopy. Teraz chyba najważniejsza rzecz należy opuścić bieliznę i tyle, nie trwa to dłużej niż 3 sekundy. U mnie przynajmniej nic nie dotykano O i tyle tego wku Aha i wchodziło się po 2 osoby ( mam 19 lat nie 30 )
lalala80 - Sro 24 Lut, 2010
Ja też miałem WKU dwa tygodnie temu i nikt mnie nie rozbierał jedynie czy jądra są oba i tyle.... i A jak afganistan
Głośnik - Czw 25 Lut, 2010
a jak ja jestem z rocznika 92" z maja to kiedy moge dostać wezwanie na WKU ?
Ekron - Czw 25 Lut, 2010
Prawdopodobnie na przyszły rok, w tym idzie rocznik 91
noemalny09 - Pią 26 Lut, 2010
dokładnie pewnie dostaniesz na wiosnę przyszłego roku
luakszzz - Pią 26 Lut, 2010
Ja tez z maja i rocznik 91. Wezwanie dostałem z 3 dni temu.
gulk - Pią 26 Lut, 2010
Co jeśli mam 1 jądro?
luakszzz - Pią 26 Lut, 2010
Nie wiem. miałeś amputowane?
gulk - Pią 26 Lut, 2010
Może zobacz na tytuł wątku, a dopiero potem czytaj posty. Chyba nie pytam sie o przyczynę, tylko konsekwencje.
heroes84 - Pią 26 Lut, 2010
gulk - możesz dostać kat E - ale nie koniecznie, wymogiem pewnym dostania kat E jest brak obu jąder - zatem będzie to zależało od komisji lekarskiej. Z drugiej jednak strony wszak nie ma już poboru do wojska - powoli tworzy się armia zawodowa - zatem warto mieć wbitą w książeczkę kat A. Czasami przyszły pracodawca żąda okazania książeczki, a tam będziesz miał wbitą kategorię i przyczynę. Ja miałem A ale miałem też wbite paragrafy na słaby wzrok
gulk - Sob 27 Lut, 2010
Dzięki za odpowiedź.
Ale po cholerę te macanie i sprawdzanie, ile ma się jaj. Na necie znalazłem: kategoria E oznacza trwałą i całkowitą niezdolność do czynnej służby wojskowej zarówno w czasie pokoju, jak i w czasie mobilizacji oraz w czasie wojny. I juz nie chodzi o przyznanie konkretnej kategorii, co o sam fakt posiadania lub nie 2 jąder. Jaki to ma związek z czymkolwiek, w jaki sposób może to byc wyznacznikiem sprawności? Nie pojmuję.
andrzejgadar - Sob 27 Lut, 2010
a jakby po wojnie trzebabyło zaludnić ponownie polskę?
jacek333 - Sob 27 Lut, 2010
do gulk Nie wszedzie macają ... mnie nikt nie dotykał
noemalny09 - Sob 27 Lut, 2010
dokłądnie nikt nie dotyka tylko na ok 3sekundy nie ściąga się ale odgina bieliznę i przestańcie pisać bajki, bo większość to głupoty. pójdziesz to zobaczysz jak to wygląda i na prawdę nie ma powodów do obaw.
gulk - Sob 27 Lut, 2010
| andrzejgadar napisał/a: | | a jakby po wojnie trzebabyło zaludnić ponownie polskę? |
A jaki to ma związek ze sprawą? Brak jednego nic nie zmienia, dopiero brak dwóch.
andrzejgadarr - Sob 27 Lut, 2010
No a jakby Ci odstrzelili na froncie jedno? To jak trzeba będzie zaludniać będziesz miał jeszcze 1 w zapasie, a mając na początku 1, po odstrzeleniu nie będziesz w stanie zapłodnić
gzymi - Sob 27 Lut, 2010
A ja bylem na komisji wczoraj i nie było źle:)
heroes84 - Sob 27 Lut, 2010
gulk - nikt jąder nie dotyka, lekarz wzrokowo ogląda przez 5 sekund. I tyle. Raz czytałem na jakieś stronie, że brak obu jąder źle wpływa na morale żołnierza, oraz plutonu w którym jest. Dlatego dostaje się E. Bo pod prysznice to chodziło się na golasa. Medycznego wyjaśnienia w sprawie braku przydatności w celach obronnych nie ma !!!
zoton007 - Wto 09 Mar, 2010
gulk - heroes84 ma rację
w koszarach bardzo trudno jest ukryć brak jądra i może być to powodem do dyskryminacji, prześladowania - dlatego przydziela się kategorię E
a tak przy okazji to jeżeli jest to dla ciebie problem to możesz sobie wszczepić protezę i nikt nie pozna - powodzenia
Anaksymenes - Sro 10 Mar, 2010
Na mojej komisji marali jajka
Lukasz83 - Wto 16 Mar, 2010
a ja mialem tak na komisji ze badala mnie chyba praktykantka, bo byla niewiele starsza ode mnie. na koniec powiedziala za parawan, kazala sciagnac gacie, 5s poogladala, potem chwycila za jadra, na pol mi stanal, lekko odciagnela napletka i po wszystkim. jakas niewyzyta chyba bo odciaganie napleta bylo niepotrzebne xd ale wyraz jej twarzy niezapomniany - tak jakby chciala do buzi :d potem sie na mnie spojrzala z usmiechem i jej powiedzialem 'podobal sie?' a ona ' taka praca' hehe. mile.
Sinep91 - Pon 22 Mar, 2010
Ja mam teraz we czwartek WKU, ciekawe jak będzie to u mnie wyglądało
[ Dodano: Czw 25 Mar, 2010 ]
No i już po. Teraz już mogę śmiało stwierdzić, ze to nic strasznego i ze nie ma sie czym stresować. Najgorsze jest tylko czekanie na swoj kolej, bo to nudne, a reszta to pikuś. Badanie wzorku, słychu, wzrost i waga to chyba tradycyjnie wszędzie. MNie sparwdzał koleś czy mam dwa jajka i jeszcze złapał za penisa przy nasadzie i kazał kaszleć, nie weim po co. ale takto spoko. z 5 sekund to trwało.
Hubertttus - Czw 25 Mar, 2010
Sprawdzał Ci czy w miejscu zejśćia jąder nie masz przepuchliny, anie trzymał za nasadę penisa.
Alex-sex - Pon 05 Kwi, 2010
Ja pamiętam, że mi nic nie sprawdzali (penis). Rozebrałem się do bielizny, zostałem zważony, zmierzony, sprawdzili mi wzrok. Poszedłem za kotarę i czekałem na lekarza, myślałem, że sprawdzi jądra, ale tylko otworzyłem usta, osłuchał mnie i goodbye. Kategoria A
adamsapa123 - Pon 05 Kwi, 2010
Mnie też nie kazali ściągać gatek. Standardowo ważenie, osłuchanie, wzrok.
maciex23 - Pią 09 Kwi, 2010
| Sinep91 napisał/a: | Ja mam teraz we czwartek WKU, ciekawe jak będzie to u mnie wyglądało
[ Dodano: Czw 25 Mar, 2010 ]
No i już po. Teraz już mogę śmiało stwierdzić, ze to nic strasznego i ze nie ma sie czym stresować. Najgorsze jest tylko czekanie na swoj kolej, bo to nudne, a reszta to pikuś. Badanie wzorku, słychu, wzrost i waga to chyba tradycyjnie wszędzie. MNie sparwdzał koleś czy mam dwa jajka i jeszcze złapał za penisa przy nasadzie i kazał kaszleć, nie weim po co. ale takto spoko. z 5 sekund to trwało. |
to chyba jednak zależy od skrupulatności lekarza w komisji. jedni sprawdzają zawartość gaci, drudzy nie. co do sensownosci takiego badani to sie zastanawiam. na komisji stają przecież dorośli mężczyźni i w tym wieku chyba wiemy, że coś ze sprzetem jest cos nie tak. z drugiej strony opuszczenie gaci na pól minuty to chyba nie jest tragedia. jedyne co mnie wkurza to to, że niektórych badają a innych nie. mnie jajka sprawdzali a niektórym się udało przejść przez komisję bez konieczności pokazywania męskości.
kocurek - Sob 10 Kwi, 2010
akurat to, że to są "dorośli" mężczyźni wcale nie oznacza, że dokładnie wiedzą czy wszystko z penisem, moszną itd jest ok
ametyst451 - Nie 11 Kwi, 2010
to prawda, niestety nie wszyscy są ogarnięci w tych sprawach, ja nie miałem takiej przygody na WKU, ale jak by sprawdzali to nic by się nie stało o ile lekarzem byłby facet.
|
|