Luźne dyskusje o męskich sprawach - Plaża nudystów
adamek00 - Sro 11 Paź, 2023 Temat postu: Plaża nudystów Witam
Kto z was korzysta z plaż dla nudystów? Chciałbym się wybrać w przyszłym roku ale jestem osobą która łatwo się podnieca i gdy rozbieram się do naga automatycznie dostaję erekcji. Czy można po takiej plaży chodzić ze sterczącą pałą? Jak to jest postrzegane? Czy również wam się to zdarza a może znacie jakieś sposoby na niechcianą erekcję?
Przeciętny 30 - Czw 12 Paź, 2023
Zacznij tak chodzić i spać w domu. Przyzwyczaj się do nagości i będzie wszystko ok
maks2007 - Pon 16 Paź, 2023
byłem wiele razy na plaży nudystów z ojcem I braćmi. (ja mam 16 lat, bracia 12 i 20) najpierw byliśmy w bokserkach ale przyszedł czas żeby je ściągnąć i na początku było trochę dziwnie młodszy brat przyglądał się naszym pałką bo dla niego to był niecodzienny widok wiec zauważywszy to ja ze starszym bratem kiedy ojciec gdzieś poszedł na chwilę pozwoliliśmy młodemu zibaczyc z bliska nasze pałki i klejnoty, daliśmy mu nawet podotykac xD tata hak wrócił zobaczywszy to tylko się tak zaśmiał bo ma podejście ze każdy w wieku dojrzewania jest ciekawy takich rzeczy itd I ze hest to normalne.
gotb - Pon 16 Paź, 2023
Położysz się na brzuchu, zaczniesz czytać jakąś smutną książkę, nie będziesz się gapił w innych plażowiczów - problemu nie będzie
haster69 - Sob 02 Gru, 2023
Nie, nie chodzi się ze wzwodem. Jak poczujesz, że zaczyna Ci twardnieć to po prostu się jakoś okrywasz, okręcasz albo nie wychodzisz z wody. Jak już opadnie to można chodzić bez granic.
michas97 - Sob 02 Gru, 2023
haster69 napisał/a: | Nie, nie chodzi się ze wzwodem. Jak poczujesz, że zaczyna Ci twardnieć to po prostu się jakoś okrywasz, okręcasz albo nie wychodzisz z wody. Jak już opadnie to można chodzić bez granic. |
Moim zdaniem wzwód jest naturalną rzeczą i nie widzę powodów żeby na siłę go ukrywać. Będąc na plaży nudystów parę razy zdarzyła mi się erekcja, a że akurat spacerowałem to trudno było ją zasłonić. Innym plażowiczom też czasem staje i o ile zachowują się normalnie, nie dochodzą do tego żadne podteksty seksualne, nie widzę w tym niczego gorszącego. Chyba nie muszę dodawać, że erekcja nie zawsze pojawia się w wyniku podniecenia i nieraz trudno nad nią zapanować. Niechciany wzwód zdarza się w różnych sytuacjach, jednak gdy jest się ubranym z oczywistych względów trudno go zauważyć.
michalza - Pon 04 Gru, 2023
Mi się wydaje, ze taki wzwód pojawia się raczej na początku swojej przygody z plazami nudystów. Potem już będziesz mógł zachowywać się normalnie.
Dekarion - Wto 05 Gru, 2023
Z jednej strony mówi się, że naturyzm (nudyzm) nie ma nic wspólnego z seksem, a z drugiej odnoszę wrażenie, że osoby praktykujące taki sposób wypoczynku są często bardziej otwarte w sferze erotycznej. Niedawno był wywiad z jednym ze znanych (podobno), a na pewno wieloletnich nudystów. Sam twierdził, że zdarzało mu się uprawiać seks w zaroślach nieopodal na plaży.
Raz przechodziłem za granicą przez taką plażę. Znajdowała się pomiędzy dwoma miejscowościami, w dosyć ruchliwym miejscu więc osoby opalające się nago były doskonale widoczne dla chcących się dostać z jednej do drugiej. Czułbym się tam jak ekshibicjonista. Inna sprawa, że podobno geje lubią to miejsce i pójście na wydmy za potrzebą (WC nie było) skończyłoby się zaczepkami. W każdym razie na około 20 osób była tylko jedna kobieta.
cypher11 - Sro 06 Gru, 2023
Ja byłem, nawet ok
one_hour - Sro 13 Gru, 2023
Ja odwiedzam plażę nudystów podczas lata. Erekcja to nic złego. Wielu mężczyzn chodziło z erekcją i nikt nikomu nie zwracał uwagi. Najważniejsze jest to, aby nie masturbować się, bo to jest źle odbierane. Ja również przy pierwszych moich wizytach dostawałem erekcji i tak chodziłem. Nikt mi nie zwrócił uwagi, a erekcja sama minęła po niedługim czasie.
michalza - Sro 13 Gru, 2023
one_hour napisał/a: | Ja odwiedzam plażę nudystów podczas lata. Erekcja to nic złego. Wielu mężczyzn chodziło z erekcją i nikt nikomu nie zwracał uwagi. Najważniejsze jest to, aby nie masturbować się, bo to jest źle odbierane. Ja również przy pierwszych moich wizytach dostawałem erekcji i tak chodziłem. Nikt mi nie zwrócił uwagi, a erekcja sama minęła po niedługim czasie. |
Na jaką plażę chodziłeś?
Siwy1945 - Czw 14 Gru, 2023 Temat postu: Re: Plaża nudystów Nie mam najmniejszego problemu z nagością która jest czymś normalnym i naturalnym dla człowieka. Normalną sytuacja jest to że podczas np pływania opalania , ktoś będzie nas obserwował nie unikniemy takich momentów, dotyczy to również patrzenia w nasze intymne okolice przyglądaniu się dość dobrze. Jestem w pełni zadowolony z tego jak wygląda moje ciało, identycznie jest z kwestią jak prezentują się jądra i penis w spoczynku nie mam powodów żeby się wstydzić dobrze wszystko wygląda prezentuje na plaży , jeśli komuś się podobają to jak wygląda czy jest po prostu ciekawy niech ogląda obserwuje jak długo chcę , w ogóle mi to nie przeszkadza patrzenie podglądanie przez obce osoby
czarn - Sro 20 Gru, 2023
Ja mam wrażenie, ze taka pewność siebie przychodzi z wiekiem. Młodsze osoby zasłaniają się ow iele bardziej niż osoby w starszym wieku. Które są bardziej pewne siebie i swojego ciała.
rafal99 - Sro 20 Gru, 2023
czarn napisał/a: | Ja mam wrażenie, ze taka pewność siebie przychodzi z wiekiem. Młodsze osoby zasłaniają się ow iele bardziej niż osoby w starszym wieku. Które są bardziej pewne siebie i swojego ciała. |
To niestety prawda. Dziwi mnie to, ponieważ paradoksalnie osoby młode, które mają co pokazać najbardziej się wstydzą w przeciwieństwie do starszych, u których wiek zrobił swoje. Widać to chociażby na basenach, gdzie w swojej grupie wiekowej jestem jednym z nielicznych, którzy biorą prysznic na golasa. O wiele częściej nago kąpią się starsi ode mnie. Może wynika to z faktu, że starsze pokolenia odbywały obowiązkową służbę wojskową, gdzie wszyscy musieli kąpać się wspólnie, przez co dla nich wspólna nagość jest naturalna.
dkbb - Pią 22 Gru, 2023
Nie wiem czy wiecie ale jest taki portal:
https://naturyzm.info.pl/
I tam można poczytać sobie o wszystkich dostępnych plażach
penny7 - Nie 24 Gru, 2023
[quote="rafal99"] czarn napisał/a: | Może wynika to z faktu, że starsze pokolenia odbywały obowiązkową służbę wojskową, gdzie wszyscy musieli kąpać się wspólnie, przez co dla nich wspólna nagość jest naturalna. |
Myślę, że pokolenie które takiej służby już nie odbywało dobija 50-ki więc wspólne kąpiele raczej nie maja już wpływu na chęć do golasowania. Zwłaszcza, że wśród nagich kobiet na plaży też przeważa wiek średni
Byś może to po porostu nabierany z wiekiem dystans do własnego ciała (i nie tylko) sprawia, że z wiekiem nie mamy problemu z własną nagością na plaży. Poza tym społeczeństwo zwyczajnie się starzeje i przeciętna wieku na plaży (jak i nie na plaży) będzie się przesuwać w górę.
Na zagranicznych plażach widać to jeszcze bardziej.
Ancymon - Pią 29 Gru, 2023
rafal99 napisał/a: | To niestety prawda. Dziwi mnie to, ponieważ paradoksalnie osoby młode, które mają co pokazać najbardziej się wstydzą w przeciwieństwie do starszych, u których wiek zrobił swoje. Widać to chociażby na basenach, gdzie w swojej grupie wiekowej jestem jednym z nielicznych, którzy biorą prysznic na golasa. O wiele częściej nago kąpią się starsi ode mnie. Może wynika to z faktu, że starsze pokolenia odbywały obowiązkową służbę wojskową, gdzie wszyscy musieli kąpać się wspólnie, przez co dla nich wspólna nagość jest naturalna. |
Bardzo ciekawe obserwacje: wydawałoby się, że powinno być odwrotnie.
Siwy1945 - Sro 10 Sty, 2024
Korzystam z takich plaż jak tylko mam taką okazję uwielbiam opalać się nago oraz tak pływać. Jeśli nie plaża to mam kilka km za moim miastem taką miejscówkę nad rzeką gdzie pływam nago i się opalam.😉😉
fenis - Sro 10 Sty, 2024
Czy inni też tam chodzą? Sam szukałem jakiejś miejscówki pod Warszawą w ostatnim czasie
Siwy1945 - Sro 10 Sty, 2024
fenis napisał/a: | Czy inni też tam chodzą? Sam szukałem jakiejś miejscówki pod Warszawą w ostatnim czasie |
Niestety przez ostatnie trzy lata były tylko cztery jak dobrze pamiętam sytuację że ktoś opalał się i pływał w tym czasie jak ja byłem a jestem w okresie letnim tam dość często. Niestety u nas takie opalanie tak naprawdę dla większości ludzi jest czymś niezrozumiałym i dziwnym
onesa - Czw 11 Sty, 2024
Wiele osób chodzi w to miejsce:
https://travel-mates.pl/polska/warszawa/plaza-naturystow-zawady-warszawa/
michalza - Pią 12 Sty, 2024
Raz tam byłem, a że bylo lato i ciepło to było sporo osób. Minusem jest na pewno fakt, ze trzeba przedzierać się przez krzaki aby tam dojść.
Na miejscu każdy zajmował się sobą.
rafal99 - Pią 12 Sty, 2024
Cytat: | Myślę, że pokolenie które takiej służby już nie odbywało dobija 50-ki więc wspólne kąpiele raczej nie maja już wpływu na chęć do golasowania. |
Niezupełnie, ostatni pobór do wojska odbył się w 2008 roku, a więc ostatnie roczniki, które odbywały służbę są w tej chwili przed 40. Chciałem tylko zaznaczyć, że to pokolenie jest bardziej naturalnie nastawione do wspólnej nagości, co wyraźnie widać na przykładzie basenowych pryszniców, gdzie właśnie oni o wiele częściej kąpią się nago niż młodsi mężczyźni. Skoro młodzi mają problem ze wspólną kąpielą wśród własnej płci to tym bardziej nie można liczyć, że będą oni korzystać z plaż nudystów.
gotb - Sob 13 Sty, 2024
Jak ktoś się nie upiera do wchodzenia do wody i oglądania innych golasów, to wszędzie jest mnóstwo ustronnych miejsc gdzie można się samemu lub z ładniejszą połową wybrać na opalanie najintymniejszych zakamarków. Osłonięty od ulicy kawałek ogródka, łąka przy mało uczęszczanym górskim szlaku, niepopularny kawałek jeziora czy zalewu, itp.
Ziomo_007 - Pon 22 Sty, 2024
Byłem na tej plaży dwa razy. Bardzo polecam, super atmosfera.Nagi wypoczynek daje najwięcej energii.
adamos125 - Czw 25 Sty, 2024
Chodzę regularnie na plażę nudystów. Uwielbiam opalać się nago i nie zamieniłbym tej przyjemności na opalanie się tekstylnie, choć czasem jestem zmuszony do takiej formy opalania się. Na plaży panuje miła atmosfera. Można poznać też fajne osoby. Co do erekcji, to według mnie jest to normalna rzecz. Nie uważam, że trzeba się z nią jakoś specjalnie kryć, aczkolwiek masturbacja i wszelkie inne zachowania o podłożu seksualnym nie są miłe widziane na plaży nudystów. Wiem, że wiele młodych osób boi się przyjść na plażę nudystów ze względu na erekcję, ale naprawdę nie ma się czego krępować. Do zobaczenia na plaży!
Czerwikss - Pią 16 Lut, 2024
adamos125 napisał/a: | Chodzę regularnie na plażę nudystów. Uwielbiam opalać się nago i nie zamieniłbym tej przyjemności na opalanie się tekstylnie, choć czasem jestem zmuszony do takiej formy opalania się. Na plaży panuje miła atmosfera. Można poznać też fajne osoby. Co do erekcji, to według mnie jest to normalna rzecz. Nie uważam, że trzeba się z nią jakoś specjalnie kryć, aczkolwiek masturbacja i wszelkie inne zachowania o podłożu seksualnym nie są miłe widziane na plaży nudystów. Wiem, że wiele młodych osób boi się przyjść na plażę nudystów ze względu na erekcję, ale naprawdę nie ma się czego krępować. Do zobaczenia na plaży! |
Tak szczególnie, ze erekcja może zostać wywołana nie tylko przed podniecenie. U mnie często następuje jak się o coś otrę, ale nie znaczy to, ze od razu chcę wiadomo co
Ziomo_007 - Pon 19 Lut, 2024
Potwierdzam, erekcji nie ma się co bać. Ja też miałem takie obawy przed pierwszym razem na plaży nudystów, ale jak już przyszedłem i się rozebrałem, to było to bardzo naturalne i erekcja mi nie siedziała w głowie. Co prawda zdarzyła się taka pół erekcja (od czego , nie wiem) ale chwila leżenia na brzuchu i po problemie i to było zaraz na samych początkach mojej przygody z nudyzmem.
betor - Pon 26 Lut, 2024
Pełny wzwód to nie, ale pół wzwód to tak. Od nagrzania słońcem.
Od widoczków może też.
Wtedy idę popływać.
kasix - Czw 09 Maj, 2024
pamiętajcie że inni mają takie same problemy
legolas1 - Nie 23 Cze, 2024
Czy ktoś z Was odwiedza plażę nudystów w Krakowie - Kryspinowie?
dragonpp - Sob 29 Cze, 2024
legolas1 napisał/a: | Czy ktoś z Was odwiedza plażę nudystów w Krakowie - Kryspinowie? |
Ja czasem tam bywam.
Gizd - Nie 28 Lip, 2024
Hej, poleca może ktoś jakąś konkretną plaże nudystów na Krecie? Bo się wybieram i chciałbym się wybrać na jakąś sprawdzoną
|
|