Inne problemy - Ow³osienie ³onowe
Tomcio555444 - Pon 17 Kwi, 2017 Temat postu: Ow³osienie ³onowe Witajcie, wcze¶niej goli³em w³osy ³onowe nieregularnie( jak by³a okazja na sex, albo po prostu mi siê chcia³o) . Pó¼niej w³osy odrastaly mi jeszcze mocniejsze i bujniejsze, a i tak jestem do¶æ obficie w tych rejonach ow³osiony. Teraz postanowi³em ¿e bêdê ¶cina³ je regularnie, ale one dorastaj± b³yskawicznie. Nie chce ich golic co tydzieñ a raz na 3-4 tygodnie. Gole siê zyletk±, macie lepsze sposoby depilacji i jakie¶ kremy spowolniajace do polecenia ???
boyandmen - Pon 17 Kwi, 2017
Tomcio555444, o ile wiem, to ¿aden krem ,,spowalniajacy porost wlosów,, nie spe³nia swojej funkcji xD Ja, regularnie je podcinam i gole maszynka i w sumie nie mam z nimi wtedy wiêkszego problemu Wspomniales tez, ze Twoje w³osy odrastaj± b³yskawicznie, powiem wiêcej, one bêd± tak odrastaæ, a mo¿e jeszcze bêd± odrastac gê¶ciejsze- bo jeste¶my w takim wieku, i to normalka- taka nasza natura, a w³osy ³onowe trzeba przycinaæ i goliæ, bo jak siê tego nie bêdzie robiæ, to bêdzie ¼le xD
onesa - Pon 17 Kwi, 2017
Depilacja woskiem: efekt utrzymuje siê przez oko³o 3-6 tygodni.
wojtekwojciech - Sro 19 Kwi, 2017
Ja musze golic codziennie, ewentualnie co drugi dzieñ, tak szybko mi odrastaj±. Golil bym co tydzieñ czy dwa ale niestety jak odrastaj± to mega to swêdzi i nie da siê wytrzymaæ
onesa - Sro 19 Kwi, 2017
wojtekwojciech, to spróbuj woskiem
DTTPO - Czw 20 Kwi, 2017
Jak siê chce walczyæ z natur±, to siê cierpi To takie inne t³umaczenie "Chcesz byæ piêkna to cierp. "
Mi szczê¶liwie w³osy nie przeszkadzaj±, raz na dwa miesi±ce je tylko skracam trymerem, ale i bez tego nic mi nie przeszkadza³o. Przy lekkim przyciêciu nic nie dra¿ni jak po,wygoleniu.
Polecam
onesa - Pi± 21 Kwi, 2017
DTTPO, ka¿dy ma swój sposób co to za trymetr? jakiej firmy?
Viridis - Sob 22 Kwi, 2017
[edit]
onesa - Nie 23 Kwi, 2017
Viridis, ale golisz dla siebie samego? czy dla partnerki/partnera?
Viridis - Nie 23 Kwi, 2017
[edit]
DTTPO - Pi± 28 Kwi, 2017
Marka trymera nie ma znaczenia w tym, co przycinam. Jakakolwiem maszynka byle ciê³a, a nie szarpa³a. Ja akurat mam jakiego¶ starego Brauna na 3 paluszki, golê nim zarost na brodzie, w³osy na g³owie, no i nieraz miêdzy nogami. Kiedys ¿ona po¿yczala ode mnie do nóg, ale teraz ma co¶ innego.
onesa - Sob 29 Kwi, 2017
DTTPO, rozumiem dziêki za odpowied¼
Pemm - Wto 30 Maj, 2017
Golê siê sporadycznie. Przez wiêkszo¶æ czasu jestem naturalny a to nie znaczy ¿e niehigieniczny. Pe³na d³ugo¶æ w³osów nie przeszkadza w zachowaniu czysto¶ci. Mówiê nie przymusowemu goleniu siê ale jestem za dowolno¶ci± wed³ug upodobañ.
DTTPO - Pi± 04 Sie, 2017
Ja ostatnio siê trochê przyci±³em przy nabiale i ¿ona narzeka, ze teraz k³ujê... I wez tu panie b±d¼ m±dry...
onesa - Pon 07 Sie, 2017
DTTPO, to wydepiluj permanentnie
Viridis - Pon 21 Sie, 2017
[edit]
Kuba85 - Sob 26 Sie, 2017
Polecam pastê cukrow±
Viridis - Nie 27 Sie, 2017
[edit]
onesa - Nie 27 Sie, 2017
Viridis
Przepis na pastê cukrow± z wod±
Sk³adniki:
2 szklanki cukru
1/4 szklanki wody
1/4 szklanki soku z cytryny.
Sposób przygotowania. Do garnka wlej wodê, a gdy siê zagotuje, dodaj sok z cytryny i cukier. Mieszaj do rozpuszczenia cukru i gotuj na ma³ym ogniu (to bardzo wa¿ne, inaczej masa cukrowa przyklei siê do dna garnka - je¶li masz mo¿liwo¶æ wybieraj garnki z grubym dnem) ok. 35-45 minut, co pewien czas mieszaj±c. Gdy mieszanka ma kolor bursztynu, a odrobina wyjêta na ³y¿eczkê szybko stygnie, pasta jest gotowa. Teraz trzeba przelaæ j± do ch³odnej miski. Podczas zabiegu wyjmuje siê odrobinê, kilka minut ugniata (bêdzie przypominaæ plastelinê) i nak³ada na skórê. Tak± kulk± "je¼dzi" siê parokrotnie, usuwaj±c wszystkie, nawet najkrótsze w³oski. Gdy masa jest zbyt twarda, mo¿na miskê w³o¿yæ do gor±cej wody, a gdy siê klei, trzeba poczekaæ, a¿ ostygnie.
[edit]
onesa - Nie 27 Sie, 2017
Viridis, nie spróbujesz?
[edit]
k2 - Nie 27 Sie, 2017
Viridis napisa³/a: | onesa napisa³/a: | Viridis, nie spróbujesz? |
W³a¶nie dzisiaj siê ogoli³em.
Tradycyjnie. Wiesz, pianka, maszynka te sprawy
Nawet siê nie zaci±³em. W sensie: nie widzê powodów konstruowania maszyny mêki i katorgi jakiej¶. Szybciej bym sobie wygryz³ je wszystkie ni¿ pozwoli³ na takie cudo |
Viridis:
Wszystko na zero ogoli³e¶ ?
onesa - Nie 27 Sie, 2017
Viridis, no tak ale efekt golenia maszynk± jest bardzo "krótki"
Zalet± pasty cukrowej/wosku jest usuniêcie ow³osienia razem z cebulkami, a co za tym idzie, g³adka skóra pozostaje nawet do 3-4 tygodni
Viridis - Pon 28 Sie, 2017
[edit]
onesa - Czw 31 Sie, 2017
Viridis, masz g³adko przez 2-3 tygodnie maszynk±?
Viridis - Pi± 01 Wrz, 2017
[edit]
Kuba85 - Pi± 01 Wrz, 2017
Viridis, Ja goli³em siê co dwa dni. Odwa¿y³em siê pój¶æ na depilacjê i ju¿ wiem ¿e nie by³ to pierwszy i ostatni raz. 40 minut le¿enia i naprawdê zno¶nego bólu, a pó¼niej 3 tygodnie nic nie trzeba robiæ. A rado¶æ jak po tygodniu wstajesz, patrzysz, przeje¿d¿asz rêk± i nic, nadal perfekcyjnie g³adko
Viridis - Pi± 01 Wrz, 2017
[edit]
onesa - Sob 02 Wrz, 2017
Viridis, pierwszy raz jest najgorszy
Viridis - Nie 03 Wrz, 2017
[edit]
onesa - Pon 04 Wrz, 2017
a co my¶lisz? chcesz byæ piêkny Viridis? to musisz siê trochê pomêczyæ
Bumbleble - Sro 06 Wrz, 2017
onesa napisa³/a: | Viridis, pierwszy raz jest najgorszy |
Tu siê zgodzê, chocia¿ u mnie ta "najgorsza" czê¶æ zaczê³a siê 2 dni po pierwszym goleniu. PRzez ca³y dzieñ drapa³o i swêdzia³o, ale przesz³o i teraz jest super. Co do czêstotliwo¶ci - u mnie wystarczy raz na tydzieñ/dwa. W³osów przez ten czas nie widaæ prawie wcale, chyba ¿e kto¶ jest bli¿ej niz 0,5m.
onesa - Czw 07 Wrz, 2017
Bumbleble, mia³am na my¶li depilacje
Bumbleble - Czw 07 Wrz, 2017
£oj, przepraszam, umknê³o mi. Ale golenie na zero czy depilacja to przez kilka godzin jest taki sam efekt
Kuba85 - Pi± 08 Wrz, 2017
W³a¶nie, golenie daje efekt na kilka godzin, depilacja na kilka tygodni.
onesa - Nie 10 Wrz, 2017
Bumbleble, za karê wydepilujesz sobie praw± ³ydkê
Bumbleble - Pon 11 Wrz, 2017
onesa napisa³/a: | Bumbleble, za karê wydepilujesz sobie praw± ³ydkê |
Ej, no we¼... Wstyd
Mo¿e jaki¶ mniejszy wymiar kary?
onesa - Sro 13 Wrz, 2017
Bumbleble, to mog± byæ plecy.
Bumbleble - Sro 13 Wrz, 2017
onesa napisa³/a: | Bumbleble, to mog± byæ plecy. |
Ju¿ lepiej. Na szczê¶cie s± same z siebie g³adziutkie, wiêc nie muszê ich drapaæ ani woskowaæ czy jakie tam s± metody
zbychwawawa - Czw 21 Wrz, 2017
Ja bym siê chyba nie da³ wywoskowaæ to musi byæ ból
Kuba85 - Sob 23 Wrz, 2017
zbychwawawa napisa³/a: | Ja bym siê chyba nie da³ wywoskowaæ to musi byæ ból |
Nie taki jak sobie wyobra¿asz. Jest trochê bólu przy pierwszej depilacji, bo w³osy s± grube i dobrze siedz±, ale jest to bardzo krótkotrwa³y ból, za¶ kolejnym razem jest go coraz mniej. Jak szed³em pierwszy raz, to strasznie siê ba³em, teraz wiem, ¿e nie potrzebnie.
onesa - Sob 23 Wrz, 2017
zbychwawawa, Kuba85, przynajmniej wiadomo ¿e faceci te¿ siê czego¶ boj±
alexander3 - Nie 24 Wrz, 2017
Próbowa³ kto¶ z Was z past± cukrow±? Podobno jest lepsza od wosku...
onesa - Nie 24 Wrz, 2017
alexander3, to zale¿y od osoby. trzeba wypróbowaæ na sobie z tego co s³ysza³am to pasta nie narusza a¿ tak bardzo naskórka jak wosk, ale opinie oczywi¶cie s± podzielone
Kuba85 - Pon 25 Wrz, 2017
onesa, jak by nie patrzeæ jest to dla faceta do¶æ cenna okolica i bardzo czu³a, wiec strach przed pierwszym razem jest nieunikniony.
alexander3, Ja poddaje siê takiej metodzie.
zbychwawawa - Wto 26 Wrz, 2017
jestem ciekaw ilu facetów poddaje siê takim "zabiegom" w porównaniu do kobiet, ile % facetów korzysta³o z takich us³ug.. hm?
onesa - Sro 27 Wrz, 2017
Chyba ciê¿ko bêdzie znale¼æ tak± statystykê - chyba ¿e zrobicie swoj± tutaj na forum?
|
|