Luźne dyskusje o męskich sprawach - Dziwne sny :/

Isual - Nie 28 Maj, 2006
Temat postu: Dziwne sny :/
Witam...
Mam takie pytanko... Otórz przez 2 ostatnie noce śniło mi się że "zabawiamy" się z kumplem. Raz na basenie w przebieralni a raz u mnie w domu... Wcześniej też mi się podobne żeczy śniły ale nie 2 razy pod rząd. Nie mam pojęcia dlaczego tak sie dzieje bo przecież jestem cheterykim. Czy to jest normalne? Wam też sie coś takiego śni?

Isual - Nie 28 Maj, 2006

Jak to nie wiesz? Albo jesteś heterykiem i lubisz panienki albo jesteś bisexem i lubisz panienki i chłoptasiów albo jesteś gejem i lubisz chłoptasiów... Heh mając 14 lat to ma sie róóóóóżne sny :wink: ale ja mam 21 i napewno jestem heterykiem a śnią mi się takie głupoty.... Czy to jest normalne? Niech się ktoś wypowie...
Piotrek87 - Nie 28 Maj, 2006

Freud... jak chcesz to pogadaj z psychologiem albo seksuologiem ale nie widze innej możliwości niż żeby powiedział że to normalne
Bruno Pelletier - Pon 29 Maj, 2006

ktos mądry powiedział kiedyś:

"... nie lekceważ snów - to są listy pisane do Ciebie..."

widocznie w Waszych podświadomościach coś się czai ;)

hipopotam - Pon 29 Maj, 2006

mówisz że jesteś cheretykiem ale czy kiedykolwiek próbowałeś z chłopcem?
jeżeli nie to pewnie bardzo chciałbyś- chociaż sam możesz jeszcze o tym nie wiedzieć.

Isual - Pon 29 Maj, 2006

hipopotam napisał/a:
mówisz że jesteś cheretykiem ale czy kiedykolwiek próbowałeś z chłopcem?
jeżeli nie to pewnie bardzo chciałbyś- chociaż sam możesz jeszcze o tym nie wiedzieć.

Nie nigdy tego nie robiłem z facetem. A tego kumpla widze nago conajmniej raz w tygodniu (na basenie) i jakoś nigdy mnie to nie podniecało... :wink: Oj wiem wiem że bym tego nie chciał :wink:

hildegrant - Czw 01 Cze, 2006

sen: to projekcja...mozg sprawdza czy wciaz ma te same mozliwosci...
istnieje przelozenie zycia codziennego na tresc snu: ja mam stresujaca prace i codziennie poznaje nowych ludzi...zdarza sie (jesli pamietam sen) ze w jednym wystepuja ludzie poznani na przestrzeni 20 lat...z roznych srodowisk...sytuacje niemozliwe...
erotyka jest czescia zycia czlowieka dlatego mysle ze niemozliwe sytuacje erotyczne moga sie w snach pojawiac, co niekoniecznie swiadczy o preferencjach posiadacza snu...

nieznany - Pią 02 Cze, 2006

dojrzewanie ---> to jest odpowiedź 8)
jest pewien okres czasowy w którym występuje (naturalne) zainteresowanie tą samą płcią

śpij spokojnie :)

kocurek - Wto 06 Cze, 2006

hipopotam napisał/a:
mówisz że jesteś cheretykiem .

chyba ci sie pojecia pomyliły :lol:

a tak na serio te sny moga nic nie znaczyc, mozg ludzki widzi to co chce widziec, moze masz jakas wewnetrzna potrzebe ciekawosci ale to norma przy burzy hormonalnej

noid2600 - Pią 09 Cze, 2006

zazdroszcze :lol: :lol:

<poprawiłem, przepraszam późno było :/ >

Bruno Pelletier - Pią 09 Cze, 2006

kocurek napisał/a:
hipopotam napisał/a:
mówisz że jesteś cheretykiem .

chyba ci sie pojecia pomyliły :lol:

a tak na serio te sny moga nic nie znaczyc, mozg ludzki widzi to co chce widziec, moze masz jakas wewnetrzna potrzebe ciekawosci ale to norma przy burzy hormonalnej

kocurek, w życiu nie słyszałem większej bredni... Zanim cos napiszesz - zastanów się trochę, poczytaj coś... albo nic nie pisz...

noid2600 - to raczej Ty powinieneś dostać bana za beznadziejne, nic nie wnoszące do tematów, przepełnione błędami ortograficznymi posty!!!

P999m - Pią 09 Cze, 2006
Temat postu: ...
...
Bruno Pelletier - Pią 09 Cze, 2006

taaaaak, powiedz to jakiemuś łysemu karkowi z Młodzieży Wszechpolskiej ;) ;);)
noid2600 - Nie 11 Cze, 2006

przepraszam jestem dyslektykiem :/
mam nawet papiery na to :(

kropek - Sro 14 Cze, 2006

marcinus1991 napisał/a:
Tez takie cos mam.. ale nie wiem czy jestem heterykiem bo mam 14 lat :D

Prosto z mostu: co ma piernik do wiatraka?

Maciekboy - Sro 15 Sie, 2007

A ja mam takie sny codziennie od 15 lat i jestem heeeepppy! :lol:
luter - Czw 16 Sie, 2007

hm....a moze to sa sny prorocze...
love508 - Czw 16 Sie, 2007

niewierze w to ze codzien masz sny a co dopiero takie
niewierze sorry

adadverts - Pią 17 Sie, 2007

love508 napisał/a:
niewierze w to ze codzien masz sny a co dopiero takie
niewierze sorry

Każdy człowiek ma co noc 3-5 snów.

skywalker - Pią 17 Sie, 2007

Mi nie każdej nocy sie coś śni...
tomek333 - Pią 17 Sie, 2007

mi sie sni zazwyczaj cos 2 razy w tygodniu!
Młody12 - Pią 17 Sie, 2007

ja śnie bardzo często a na dodatek lunatykuje, choć teraz rzadziej
paulinka - Pią 17 Sie, 2007

wydaje mi sie że codziennie nam sie coś śni ale po prostu nie zawsze sie to pamięta
Bruno Pelletier - Pią 17 Sie, 2007

paulinka, masz 100% racji
adadverts - Pią 17 Sie, 2007

Dokładnie. Śnienie a pamiętanie snu dwie różne sprawy.
mateusssz - Sob 18 Sie, 2007

mi sie dobrze zasypia gdy wymyslam w wyobrazni jakas scenke erotyczna
Ratman - Sob 18 Sie, 2007

Mi sie kiedyś takie coś śniło z różnymi znajomymi aż w końcu sie stało i to zrobiłem
kocurek - Sob 18 Sie, 2007

Bruno Pelletier napisał/a:

kocurek, w życiu nie słyszałem większej bredni... Zanim cos napiszesz - zastanów się trochę, poczytaj coś... albo nic nie pisz...

przepraszam bardzo, ale nie rozumiem o co ci może chodzić. nie każdy sen coś znaczy. nie twierdzę, że tak jest zawsze, ale nie wykluczam takiego przypadku.

Bruno Pelletier - Nie 19 Sie, 2007

chodziło mi o to, że napisałeś iż mózg widzi to co chce widzieć....
kocurek - Nie 19 Sie, 2007

Bruno Pelletier napisał/a:
chodziło mi o to, że napisałeś iż mózg widzi to co chce widzieć....

istnieje takie stwierdzenie, że ludzie widzą to co chcą widzieć i słyszą to co chcą słyszeć. to było uogólnienie tego. pomimo, że nasz mózg odbiera masę bodźców ze świata zewnętrznego część jest "pomijana" -> czyli "niewidoczna".

wydaje mi się, że wyjaśniłem o co mi chodziło. fakt mógł to być zbyt duży skrót myślowy :)

m4g1k_ - Nie 19 Sie, 2007

Mózg jest narządem tak skomplikowanym, że nie poznaliśmy jeszcze nawet dziesiątej jego części. Słyszeliście o wyjaśnieniu zjawiska deja vu? mózg nakłada na daną sytuację podobną sytuację z przeszłości, dlatego wydaje nam się, że już kiedyś przeżywaliśmy ją. Sny badało już mnóstwo naukowcóww, choć do dzisiaj nie wiadomo czym są. Przecież każdy sen jest inny!

Często mam sny, w których łączą się znajome miejsca - najpierw jestem u siebie w domu, wychodzę i jestem nad morzem. Inne, z bardziej realistyczne dotyczą marzeń (lub nie) erotycznych, choć przecież zdarzają się przegięcia w realistyce. Lecz przeważającej części snów się nie pamięta, lub przypomina tylko w pewnych sytuacjach, a i to jest przelotne złudzenie. Dlaczego tak jest?

Może sny pomagają nam jak przeżyć życie, jak jakaś pomoc od Boga i właśnei dlatego nie możemy ich wszystkich pamiętać? heh, jestem deistą, więc nie wierzę, że Bóg ma wpływ na to co robimy na ziemi, lecz może właśnie przez sny możę się z nami skontaktować?

hmm... zawsze można gdybać, lecz pewnego i tak nic nie powiemy.

pozdrawiam

Bruno Pelletier - Nie 19 Sie, 2007

m4g1k_ napisał/a:
Słyszeliście o wyjaśnieniu zjawiska deja vu? mózg nakłada na daną sytuację podobną sytuację z przeszłości, dlatego wydaje nam się, że już kiedyś przeżywaliśmy ją.

jesli chodzi i uczucie deja vu - wszystkiemu jest winny zmysł wzroku a nie sam mózg. Bodziec z oka jest wysyłany kilka milisekund wcześniej niż zwykle - dlatego wydaje się nam, że coś już widzieliśmy (tudzież gdzieś już byliśmy) a w rzeczywistości stało się to właśnie ową milisekundę wcześniej...

m4g1k_ - Pon 20 Sie, 2007

kilka dni temu czytałem o tym, że jednak to wina mózgu :)