Luźne dyskusje o męskich sprawach - oczy...

Strikerx - Sob 29 Kwi, 2006
Temat postu: oczy...
Od jakiegoś czasu strasznie szczypią mnie oczy i nie wiem co jest, musze je przecierać i jest jeszcze gorzej.Miał już ktoś taki problem?
VanCote - Sob 29 Kwi, 2006

Albo ktoś uszczypliwy wpadł ci w oko :wink: albo podrażnienie spojówek, lub stan przed zapaleniem. Jeżeli sporo czasu spędzasz przed komputerem to również powód takich objawów. Możesz też mieć alergię na coś. Radzę pilnie udać się do okulisty.
hipopotam - Sob 29 Kwi, 2006

nie wiem czy wiesz ale już jest wiosna i poprostu możesz mieć uczulenie na obecne w powietrzu pyłki
kupsobie wapno w drażetkach powinno pomóc

Szymon7 - Wto 02 Maj, 2006

wapno na niewiele sie zda... przydalby sie jakis lek przeciwhistaminowy (jesli jest to alergia), np. Claritine (tabletki), a do oczu Cusicrom- maja malo skutkow ubocznych, tyle, ze sa na recepte.
powodow z pewnoscia moze byc wiele, o ktorych juz wyzej pisano. moze to tez byc po prostu reakcja na promieniowanie UV, na ktore mozesz byc bardziej wrazliwy. ja tak mialem jeszcze miesiac temu. do domu wracalam z czerwonymi oczami, strasznie mnie piekly, lzawily. kupilem okulary z filtrem UV i po klopocie, oczka juz mnie nie bola :wink: .
resumujac: wizyta u lekarza, niekoniecznie od razu u okulisty, pewnie wystarczy internista, choc zrobienie sobie testow alergicznych jeszcze nikomu nie zaszkodzilo :wink:

royscop - Sro 03 Maj, 2006

A ja zawsze myślałemże jak ma się problem z oczami to idzie sie do okulisty ... :)
con brio - Czw 04 Maj, 2006

Nie zawsze. I nie tylko z oczami. Ja już naprawdę muszę padać z nóg abym wybrał się do lekarza. Gdybym z każdym strzyknięciem w kościach czy zaszczypaniem czegoś leciał odrazu do lekarz tobym pół życia spędził na poczekalni w przychodni.
A moze zbyt wiele czasu spędzasz przed monitorem?
Spróbuj sobie przemywać oczy naparem rumianku i robić z niego okłady. Nie nadwyrężaj wzroku i jeżeli wtedy w dalszym ciągu szczypanie nie ustapi to wizyta u okulisty nie unikniona. Nie ślepnie się z dnia na dzień. To długotrwały proces. Najpierw spróbuj jak wyżej i jak nie będzie poprawy to do okulisty. Do okulisty nie jest potrzebne skierowanie od lekarza rodzinnego, ale czeka się ok miesiąca od zarejestrowania.

existenz - Pią 05 Maj, 2006

Ból twoich oczu być może jest odpowiedzią na reakcje alergiczne, jeśli możesz skonsultuj się jak najszybciej z okulistą.
Szymon7 - Nie 07 Maj, 2006

jak alergia to do alergologa :wink:
existenz - Pon 08 Maj, 2006

Cytat:
jak alergia to do alergologa :wink:

Zgadza się, chociaż ja miałem ten sam przypadek i okulista przepisał mi krople. :wink:

Strikerx - Pon 08 Maj, 2006
Temat postu: odp
Jak sie nazywaly krople?Bez recepty?Oczy mnie ciągle pieką nie wiem o co loto.To chyba nie uczulenie bo nigdy nie mialem to teraz bym miał??
showboy - Pon 08 Maj, 2006

Zamiast przez półtora tygodnia zastanawiać się nie wiadomo nad czym, poszedłbyś do najbliższej apteki, powiedział, co ci dolega i na pewno dostałbyś jakieś krople. Na 90% jest to reakcja alergiczna - o tej porze kwitnie i pyli mnóstwo roślin i drzew i nawet ludzie, którzy nigdy nie skarżyli się na alergię, mają takie objawy. :roll:
Strikerx - Pon 08 Maj, 2006
Temat postu: odp
no może i tak tylko serio nigdy nie maiłem to dziwne ze nagle coś mi dolega z powodu wiosny...
los amigos - Pon 08 Maj, 2006

Hehe :) Ja to mam przez cały rok kilka razy dziennie mnie oczy swędzą. Odruchowo je pocieram i swędzą jeszcze bardziej. A do tego jeszcze cały czas katar. chodziłem po lekarzach i po innych okulistach i nikt nie wie co mi jest. W każdym razie jeden przepisał mi jakieś krople i po tym nie swędzi ( przynajmnied do następnego razu) nie pamiętam jak się nazywają bo skończyły mi się wczoraj ale jak mi je matka jutro kupi to napisze. Naprawde działają... A jak narazie to się musze do jutra męczyć ztym cholerstwem. :?
Bruno Pelletier - Pon 08 Maj, 2006

mnie oczy szczypią tylko wtedy, kiedy dostanie mi się do nich sperma ;)
Gość - Wto 09 Maj, 2006
Temat postu: Re: odp
Strikerx napisał/a:
Jak sie nazywaly krople?Bez recepty?Oczy mnie ciągle pieką nie wiem o co loto.To chyba nie uczulenie bo nigdy nie mialem to teraz bym miał??

Polecam krople AMO Blink - przeznaczone dla osob noszacych soczewki, ale ja ich uzywam na swedzenie oczu i swietnie pomagaja. Sa teraz na allegro za 25 zl., byc moze mozna je nabyc takze u optyka lub w aptece, ale nie sprawdzalem.

existenz - Wto 09 Maj, 2006

Cytat:
mnie oczy szczypią tylko wtedy, kiedy dostanie mi się do nich sperma :wink:

:wink: