Inne problemy - Jak skutecznie golić intymne?

anonim45 - Pon 09 Sie, 2010
Temat postu: Jak skutecznie golić intymne?
Mam taki problem czy jest jakiś skuteczny sposób na golenie? Problem polega na tym, że jak se ogolę to i tak widać drobne włoski.

http://img200.imageshack....0/dsc00855i.jpg

Może depilacja? Ale to boli jak cholera.

andrzejgadarr - Wto 10 Sie, 2010

A kremów do depilacji próbowałeś? Tylko kup taki do depilacji miejsc intymnych (okolic bikini) bo jak takim do nóg posmarujesz mosznę, zesrasz się z bólu.
anonim45 - Wto 10 Sie, 2010

A depilator elektryczny? Jaki polecacie?
nonek - Sro 11 Sie, 2010

Wyrywania włosów depilatorem nie polecam - nawet mrozace nakladki malo daja ;/
anonim45 - Sro 11 Sie, 2010

Aha, ok. A że się tak spytam, ci modele, to mają właśnie takimi kremami 'depilowane' ABS itp. Oczywiście wiadomo, że dochodzi też Photoshop ;-)
andrzejgadarr - Czw 12 Sie, 2010

modele pewnie woskiem mają robione. dla nich ból sie nie liczy, ważne jak wyglądają.
anonim45 - Pią 13 Sie, 2010

Niestety woskiem strasznie boli, nie dałem rady wszystkiego...
Shnitzel - Pią 13 Sie, 2010

1. po pierwsze zwiększ higienę golenia to zaczerwienione to zabrudzone miejsce - przed goleniem dobrze wymyj się szarym mydłem
2. używaj ostrej maszynki i gol po włos (ale tylko jak są juz bardzo krótkie)
3. dobrze dłużej potrzymać pianke i wmasować ją we włosy - wtedy są miększe i sie łatwiej golą.

Te trzy punkty i można wygolić sie na gładko.

andrzejgadarr - Pią 13 Sie, 2010

Cytat:
2. używaj ostrej maszynki i gol po włos (ale tylko jak są juz bardzo krótkie)

Najlepiej najpierw z włosem, potem przemyć wodą, jeszcze raz pianka i pod włos. Wcześniej umyć pod ciepłą wodą dokładnie miejsce golenia (ciepłą żeby wygładzić skórę (w chłodniejszej może się zrobić gęsia skórka którą zetniesz żyletką razem z włosem)).
Cytat:
3. dobrze dłużej potrzymać pianke i wmasować ją we włosy - wtedy są miększe i sie łatwiej golą.

Najlepiej kupić piankę do twardego zarostu.
Przed goleniem włosy oczywiście skrócić nożyczkami do minimum.
Ale spróbuj najpierw kremem do depilacji tak jak pisałem wcześniej. Nie bedziesz miał problemów z podrażnieniami i klującymi odrastającymi włosami.

ja_89 - Pią 13 Sie, 2010

ja sobie golę zawsze na gładko ale niestety wkurzające są te wrastające włosy :-(
po depilatorze albo wosku chyba też ten problem wystepuje?

ja to bym sie chciał golić z automatu na 2mm, ale czym ogolić te rzadkie włosy? maszynka elektryczna nie daje rady.
ja_89 - Pią 13 Sie, 2010

ja czasami gole sobie maszynką elektryczną właśnie na 3mm, więc jak najbardziej się da :-) (no na mosznie może byc problem)
Ale zazwyczaj mi się nie chce bawić i golę wszystko na zero zwykłą maszynka. Tak jest wg mnie najlepiej i najwygodniej :-)

ja_89, wiem ze najszybciej na zero tylko potem to odrastanie to irytuje lekko.
Mi maszynka nie dało rady na 3mm, po prostu nie łapało włosów bo sa szalenie sprężyste i rzadkie.

No i niestety ale tez muszę płomieniem się golić :D dokładniej na napletku (tak rosną mi tam włosy nie wiem z jakiej mańki)

harry_22 - Sob 14 Sie, 2010

Według mnie najlepiej się golić maszynką elektryczną do włosów na krótko, np. 3 mm. A jak na zaro to dobrym żelem do golenia i dobrą maszynką. Jest wporzo
ja_89 - Sob 14 Sie, 2010

Shnitzel, ale nie łapie ci ich jak masz długie? czy jak masz np 5mm i chcesz na 3 sciąć?
Ps. tez mi rosną takie pojedyncze wlosy na napletku hehe

aaa68 - Sob 14 Sie, 2010

a ja sie zastanawiam po co golic? jeszcze ni razu nie goliłem
ja_89 - Sob 14 Sie, 2010

jak to po co?? a na twarzy sie golisz? jeżeli tak to dlaczego?
Miałeś kobiete kiedys?
Dla mnie to sprawa higieny, wygody no i oczywiście przyjemnosci dla drugiej osoby.

Jeszcze odnosnie rozmowy wczesniej - mnie nic nigdy po goleniu nie kłuje.

aaa68 - Sob 14 Sie, 2010

mam zone i dzieci, na twarzy sie gole ale to chyba normalne, ale u dołu po co?, zona nie narzeka
ja_89 - Sob 14 Sie, 2010

[...] bo to chyba normalne [...]
rozumiem, że nie czujesz potrzeby golenia się na twarzy, ale robisz to bo wszyscy tak robia?
a TAM sie nie bedziesz golic bo tez nie czujesz potrzeby, a inni tak nie robia?

Ja na przyklad czuje potrzebe golenia sie na twarzy, tak samo na dole.

nie odbieraj tego jako jakis atak w twoją stronę, to sprawa czysto indywidualna. Po prostu chce znac twoje zdanie :-)

aaa68 - Sob 14 Sie, 2010

dobra przeciez kazy moz emiec swoje zdanie

a jesli chodzi twoje pytanie to na twarzy gole - ale tez nie na całej, zostawiam wasy i bródke krótka- dla wyglądu, samopoczucia lepszego, no chyba lepiej sie wyglada ogolonym

na dole nie widze takiej potrzeby

jakby zonce przeszkadzalo to by powiedziała

moze wrecz przeciwnie? lubi busz

jak za bardzo naskoczyłem to sorki

Shnitzel - Sob 14 Sie, 2010

ja_89, sa tak sprężyste ze nie łapie ich maszynka. no i od 4 lat nie miałem dłuższych niż 1cm więc nie mam za bardzo czym złapać.
ja_89 - Sob 14 Sie, 2010

aaa68, luuz, ja tego nie odebrałem jako naskoczenie, ale myślałem, ze ty mogłeś, bo tak sie ciebie 'przyczepiłem', więc napisałem, żeby było jasne ;-)

Shnitzel, w takim razie nic nie pomogę... jedynie mogę polecić golenie na zero:-) testowałem różne opcje, ale na zero mi najwygodniej, nic nie kłuje :-)

aaa68 - Sob 14 Sie, 2010

ok nie ma sprawy
anonim45 - Nie 15 Sie, 2010

To czarne to mogą być też odrosty. Ale zastosuje się do porad.

A co z tymi odrostami po depilacji, bo ja raczej czegoś takiego nie miałem.

leon1988 - Czw 19 Sie, 2010

Polecam zainwestować w Gilette Fusion. Bardzo dobre, ma jakieś śmieszne paski nawilżające. Elegancko, przyjemnie. Skóra jest potem gładziutka jak pupcia niemowlęcia ;) Niby jednorazówka a wystarcza na bardzo długo.
danielek8800 - Sro 08 Wrz, 2010

jak pokaleczycie moszne to czym odkazacie?? spirytusem to szczypie okropne inie wiem czy nie szkodzi???
Boski89 - Sro 08 Wrz, 2010

danielek8800 napisał/a:
jak pokaleczycie moszne to czym odkazacie?? spirytusem to szczypie okropne inie wiem czy nie szkodzi???

Gol tak, żeby się nie pokaleczyć. Ja się golę od chyba 15 roku życia i jeszcze mi się nie przytrafiło. A golę "to" co tydzień.

kukuleczka123 - Pią 10 Wrz, 2010

aaa68
moze zonka wstydzi sie poprosic?
zrob jej niespodzianke, nad przytnij, a jajka wygol
przeciez kiedys odrosna?:)

co do "gryzienia"...
to normalne, poniewaz wlosy lonowe sa dosyc grube, a skora delikatna
przy krotkim scieciu po prostu sie wbijaja:)
po skaleczeniu to chyba woda utleniona wystarczy?
wazne, aby dobrze jajka wymyc przed i stosowac tylko 1 raz ta jednorazowke( sama nazwa wskazuje)
poza tym wiekszosc srodkow do golenia posiada jakas tam substancje antybakteryjna, warto zastosowac chocby dla wygody:)

Rufus1 - Pią 10 Wrz, 2010

Miejsca wygolone wygladają bardziej sexi , ja sobie golę jajka a nad penisem zostawiam na brzuchu leciutki zarost