Luźne dyskusje o męskich sprawach - sauna

dar862 - Nie 28 Mar, 2010
Temat postu: sauna
temat o basenie już jest :)
proponuję temat o saunie,
a może i wyjście wspólne do sauny
jakie macie doświadczenia z ludźmi etc...

piotras23 - Pon 29 Mar, 2010

Ja chodzę regularnie do sauny, to świetny relaks i detoksykacja organizmu. ja bywam w warszawskich saunach na Warszawiance i na Inflanckiej. Ludzi przychodzą bardzo fajni. zazwyczaj stały skład. Oczywiście wszyscy na golasa, taki jest regulamin. Gdy ktoś wbija się w slipach lub kostiumie kąpielowym, zwracamy uwagę. Siedzenie w kąpielówkach w saunie to niezły hardcor :)
dar862 - Pon 29 Mar, 2010

ja w krakowie chodzę dość często basen agh.
w kąpielówkach jak w kąpielówkach, ja spotkałem się z przypadkami spodenek do kolan, albo kostiumu sportowego całkowicie zabudowanego@@

Barque - Czw 01 Kwi, 2010

Ja również od jakiegoś czasu jestem fanem sanowania. Lubie się czasem wybrać większą ekipą i pogadać - ale wtedy wybieramy takie sauny gdzie można sobie zarezerwować pomieszczenie na godzinę tylko dla siebie - np. na Inflanckiej czy na Ursynowie. Jak jest ekipa z 4 osoby to wychodzi nawet taniej niż pójście na publiczną, a i komfort taki że można pogadać, nie przeszkadzając innym. No i wtedy oczywiście nie ma problemów z nagością. :)
xselix - Pią 02 Kwi, 2010

Mój kolega ma saunę i jak mnie zaprasza na piwko, to korzystamy z sauny. Oczywiście jesteśmy wtedy nadzy. Po za tym, nie wiem jak wy robicie, ale fajnie jest 15 minut pobyć w saunie, a potem krótki zimny prysznic. Świetne uczucie!
Barque - Pią 02 Kwi, 2010

xselix napisał/a:
Po za tym, nie wiem jak wy robicie, ale fajnie jest 15 minut pobyć w saunie, a potem krótki zimny prysznic. Świetne uczucie!

No takie są właśnie ogólne zasady właściwego korzystania z sauny.

Ale przyznam że chciał bym mieś w domu saunę, choć myślę że poszedł bym z torbami z uwagi na rachunki za prąd. :roll:

Shnitzel - Pią 02 Kwi, 2010

to trza zainwestować w gazową lub na drewno :)
Hubertttus - Nie 04 Kwi, 2010

Barque napisał/a:
xselix napisał/a:
Po za tym, nie wiem jak wy robicie, ale fajnie jest 15 minut pobyć w saunie, a potem krótki zimny prysznic. Świetne uczucie!

No takie są właśnie ogólne zasady właściwego korzystania z sauny.

Ale przyznam że chciał bym mieś w domu saunę, choć myślę że poszedł bym z torbami z uwagi na rachunki za prąd. :roll:

Tylko tak Ci się wydaje ,jak byś zrobił na 8 osób i korzystał 2x na tydzień to może tak ale np.2-3 osobowa 4-6 kW i raz na tydzień to wcale nie jest tak tragicznie.Trochę kosztuje ale zobacz ile zyskujesz np.nie wydając na leki przeciw przyziebieniowe.

Franki88 - Nie 02 Maj, 2010

Czy wie ktoś może jak z nagością na suchej saunie na basenie AGH?
Wiem że w tej parowej to właściwie wszyscy w kąpielówkach

zwirek0074 - Pon 03 Maj, 2010

Franki88 napisał/a:
Czy wie ktoś może jak z nagością na suchej saunie na basenie AGH?
Wiem że w tej parowej to właściwie wszyscy w kąpielówkach

:shock:

Ptaszek gotowany na parze :mrgreen:

dar862 - Pon 03 Maj, 2010

odnośnie AGH to zależy na kogo trafisz w saunie suchej, choć w ostateczności możesz zasłoni się ręcznikiem jak są kobiety
Lukasz83 - Nie 23 Maj, 2010

a czy w saunie są tylko mężczyźni czy nagie kobiety też obok mnie mogą siedziec?:D
Barque - Wto 25 Maj, 2010

Zależy gdzie pójdziesz. Sauny koedukacyjne są jak najbardziej.
dar862 - Czw 24 Cze, 2010

kto chętny na saunę sucha? 5-7os wynajęcie na 1.5H na wyłączność 80zł całość więc od os ok 12zł
kraków basen AGH termin do ustalenia

luter - Wto 27 Lip, 2010

chetnie sie wybiore do sauny, na AGH jeszcze nie bylem, najczesciej chodze do parku wodnego ale tam dzikie tlumy
preston-17 - Sob 20 Sie, 2011

Ja z sauny korzystałem może z 3-4 razy (ale zarówno z parowych, suchych i na podczerwień), w Niemczech i w Polsce. Bardzo to lubię, powinienem się częściej wybierać.

Zawsze w kąpielówkach, tak jak ludzie w środku.

Nie wiecie czy w Łodzi też można sobie zarezerwować saunę na tą godzinkę-dwie?

exhibi37 - Nie 21 Sie, 2011

preston-17 napisał/a:
Nie wiecie czy w Łodzi też można sobie zarezerwować saunę na tą godzinkę-dwie?

Podejrzewam, że każdą można wynająć na wyłączność - to tylko kwestia ceny. :D

Jak dla mnie kompleks saunowy na Fali jest całkiem w porządku: dwie parowe, dwie fińskie, jedna podczerwona + troche innego drobiazgu. W ciągu tygodnia aż do godz. 16-17 bywa raczej pustawo, więc chociaż osobiście nie lubię tłoku, nie czułem potrzeby szukania gdzieś sauny tylko dla siebie.

Problemem dla osób lubiących pocić się w kostiumach może być jedynie fakt, że jest tam strefa nagości, co obsługa dość stanowczo egzekwuje. ;)

preston-17 - Nie 21 Sie, 2011

exhibi37 napisał/a:
Problemem dla osób lubiących pocić się w kostiumach może być jedynie fakt, że jest tam strefa nagości, co obsługa dość stanowczo egzekwuje. ;)

Nie wiedziałem, nie chodzę na Falę. Za drogi interes :)
Ale skoro jest tak jak mówisz - wyciągnąć jakiegoś znajomego, mmm :)

exhibi37 - Nie 21 Sie, 2011

preston-17 napisał/a:
Nie wiedziałem, nie chodzę na Falę. Za drogi interes

No cóż, dla faceta interes zawsze jest drogi.. :D

Jeszcze jeden drobiazg: ze względu na obowiązkową goliznę, w teorii sauny są tylko dla osób powyżej 18 lat ale jeżeli nie wyglądasz na zupełnego małolata, to nie powinno być problemu. Oczywiście o ile nie przysknerzysz i nie będziesz chciał wyszarpać biletu ulgowego za okazaniem legitymacji szkolnej. ;)

A propos cen, za 100pln można wykupić prawo do 50% zniżki na sauny przez najbliższy miesiąc - jeżeli ktoś tam bywa często, to może się opłacać.

aaa68 - Nie 21 Sie, 2011

100 zł za jaki okres? godz- doba?
exhibi37 - Pon 22 Sie, 2011

aaa68 napisał/a:
100 zł za jaki okres? godz- doba?

Przecież napisałem: 100 za prawo do 50% zniżki, ważne przez miesiąc.

Czyli przez 30 dni możesz płacić za np bilet całodzienny tylko 35zł zamiast 70

Dodatkowo naliczają jakieś dziwne punkty premiowe, które potem można podobno wymieniać np na bilety ale przyznam, że średnio mnie to interesowało, więc nie wgryzałem się w szczegóły systemu punktowego.

aaa68 - Pon 22 Sie, 2011

ok to w Lublinie jest 15 zł za godzine,27 za 2 godz do godz 17 lub odpowiiednio 24 i 39 po 17
luter - Nie 27 Sty, 2013

polecam saune w hotelu sympozjum w krk na ruczaju. nie ma tlumow, jest czysto, mila obsluga, mozna czuc sie swobodnie
boy2010 - Sob 04 Sty, 2014

w Poznaniu są Termy Maltańskie - jest tam cały wachlarz różnych saun

[ Dodano: Pon 13 Kwi, 2015 ]
w Poznaniu fajna sauna jest na basenie ATLANTIS