Luźne dyskusje o męskich sprawach - czy sikam podczas prysznicu ? ? ?
Ken1985 - Sob 12 Wrz, 2009 Temat postu: czy sikam podczas prysznicu ? ? ? Tak się zastanawiam bo najczęściej jak po basenie wchodzimy pod ciepły prysznic to często jest tak że mi się chce sikać - i mam dylemat czy iść do pisuaru ???
a jak to jest u was???
Shnitzel - Sob 12 Wrz, 2009
Iść. Nie powinno być żadnej dyskusji.
Natomiast ja w domu mam osobno WC i osobno Łazienkę i czasem jak mnie woda popędzi do sikania to nie wyskoczę pod prysznica nie przybiegnę nagi i ociekający wodą po to by sie wysikać. Nie lubię tego ale jak mi się zachce to nie ma siły powstrzymać.
addam - Sob 12 Wrz, 2009
http://sikaj.pl/
Ken1985 - Nie 13 Wrz, 2009
| addam napisał/a: | http://sikaj.pl/ |
dobre
Seba081 - Nie 13 Wrz, 2009
Pff, co za głupota lecieć do pomieszczenia obok żeby się odlać jak można to zrobić podczas prysznica. No tak, walić konia pod prysznicem można ale siku zrobić to już trzeba do WC
Jeśli chce mi się lać to sikam pod prysznicem, za nim się umyje woda dawno wypłucze mocz.
Ale to tylko w domu tak robię, na basenie oczywiście idę siku zrobić do WC.
Agares - Nie 13 Wrz, 2009
Ja staram się nie sikać podczas kąpieli/prysznica.
Wydaje mi się to nie higieniczne, chociaż wiem, jest to bzdurą .
Po prostu nie dziwi mi się jakoś sikanie przy myciu się.
Shnitzel - Nie 13 Wrz, 2009
Seba, tyle że mocz jest:
1. widoczny
2. śmierdzący
Krążek - Nie 13 Wrz, 2009
| Shnitzel napisał/a: | Seba, tyle że mocz jest:
1. widoczny
2. śmierdzący |
No i co w związku z tym?
lew966 - Nie 13 Wrz, 2009
Sikać ja nie lubie pod prysznicem, ale... No właśnie jest ale, że mam osobno kibel i łazienke. Jak mi się zachce podczas mycia, to nie będę nago po domu leciał by się odlać
Krążek - Nie 13 Wrz, 2009
Sznicel jak Ci śmierdzi mocz to zgłoś się do lekarza, bo to zły objaw.
| Krążek napisał/a: | | Sznicel jak Ci śmierdzi mocz to zgłoś się do lekarza |
Śmierdzi produktami jego rozkładu i nie tylko mój własny. Skąd sie bierze taki zapaszek na dworcach? w Połączeniu z wysoką temperatura wody która jest spłukiwany proces zachodzi znacznie szybciej.
| Krążek napisał/a: | | No i co w związku z tym? |
Że za chwile dojdziemy do tego ze należy stawiać klocki pod prysznicem.
andrzejgadar - Nie 13 Wrz, 2009
| Shnitzel napisał/a: | Seba, tyle że mocz jest:
1. widoczny
2. śmierdzący |
świeży mocz nie śmierdzi. zaczyna śmierdzieć po conajmniej kilku godzinach czyli w przypadku sikania pod prysznicem gdzies... w kanalizacji albo nawet w oczyszczalni.
| Shnitzel napisał/a: | w Połączeniu z wysoką temperatura wody która jest spłukiwany proces zachodzi znacznie szybciej.
|
wysoka temperatura zabija drobnoustroje powodujące rozkład związków organicznych w moczu tak więc nie przyspiesza a spowalnia.
przeciez woda z prysznica i ścieki z kibla trafiają za zwyczaj do tej samej rury więc co za różnica (z wyjątkiem domów gdzie mają jeszcze szamba).
| andrzejgadar napisał/a: | | świeży mocz nie śmierdzi. |
To wytłumacz mi czemu zawsze jedzie amoniakiem szczególnie podgrzany
| Cytat: | | przeciez woda z prysznica i ścieki z kibla trafiają za zwyczaj do tej samej rury więc co za różnica (z wyjątkiem domów gdzie mają jeszcze szamba) |
Prawda, ale fetor od fekaliów pozostaje.
Franki88 - Nie 13 Wrz, 2009
chyba nie wiesz jak pachnie amoniak
wiem.
Agares - Pon 14 Wrz, 2009
Nie ma co się o to spierać.
Dla jednego jest to sprawa normalna, dla tego drugiego już nie.
Ja po prostu dziwnie bym się czuł, gdybym wiedział, że kąpie się w moczu ;d.
Ale tak jak już mówiłem, to indywidualna sprawa każdego z nas.
andrzejgadar - Pon 14 Wrz, 2009
no ale zauważ, że mocz od razu spływa do kanalizacji. a trochę uryno terapii nie zaszkodzi (ludzie sobie włosy moczem nacierają żeby mieć gęściejsze).
Agares - Pon 14 Wrz, 2009
Nie no rozumiem, że nie ma w tym nic złego .
A mocz rzeczywiśćie ponoć "zdrowy" jest ;d.
Luks - Wto 15 Wrz, 2009
ja tam sikam jak mi sie chce i nic w tym złego nie widzę , faktycznie jak mogę sobie walić konia to i siku zrobić mogę
adam230 - Pią 18 Wrz, 2009
pod prysznicem sikać to bardzo ekologiczne, niedawno o tym było głośno. oszczędza się wodę na spłukanie. Ale ja sikam tylko w domu. w miejscach publicznych (basen) to przesada
Barque - Pon 28 Wrz, 2009
A ja znam jeszcze bardziej ekologiczny sposób, dodatkowo pozwalający oszczędzać wodę! Sikanie na podwórku!!! Na osiedlach może być kłopot, ale jak ktoś ma domek jednorodzinny czy segment z ogrodem to nie powinno być problemu, a pamiętajmy że mocznik to świetny nawóz dla roślin!!!
Shnitzel - Pon 28 Wrz, 2009
a ci co mieszkają w bloku? sikać przez okno na miejski trawnik? sikać do rynny?
Poza tym trzeba miec ustronne miejsce.
Hmm stolec ludzki też jest dobrym nawozem - wiec moze niech każdy zbuduje sobie wychodek?
nonie - Sro 30 Wrz, 2009
Chłopie, marudzisz jak stara baba. Ja jak mam ochotę to leję pod prysznicem i nie śmierdzi mi niczym, nie topi mi się noga ani nie krzyczy na mnie sąsiadka. To normalne i bardziej ekologiczne. W Australii za litr wody płacisz 10$(było o tym na wp.pl - ale tam wiadomo, lubią puścić głupią plotkę), to przelicz sobie ile kosztuje teraz Twoje sikanie w ciągu dnia.
Brzydzisz się swoich sików? Ja to mogę sobie nawet wziąć w łapę i na klatę nalać i mi to serio nie robi w głowie jakiś ekscesów moralnych.
Pozdrawiam,
nonie
andrzejgadar - Sro 30 Wrz, 2009
Mocz jest przecież sterylny więc nie wiem o co kaman. Przecież kiedyś (a nawet słyszałem, że jeszcze teraz) jak nie było możliwości zdezynfekowania rany trzebabyło ją przemyć moczem.
Barque - Sro 30 Wrz, 2009
Sam mocz prosto z cewki faktycznie jest bakteriologicznie czysty. Ale jest też świetną pożywką dla drobnoustrojów i szybko jest kolonizowany przez bakterie.
andrzejgadar - Sro 30 Wrz, 2009
ale jak od razu spływa do kanalizacji to nie zdążą sie tam żadne mikroorganizmy rozwinąć.
Malvolio - Pią 06 Lis, 2009
Ja zawsze sikam pod prysznicem (to znaczy zawsze jeśli mi akurat chce sikać ). Uważam to za całkiem naturalne. Dlaczego miałbym się powstrzymywać pod prysznicem a dopiero po skończonym myciu "oddzielnie" lać do muszli? To dla mnie zupełnie bez sensu...
|
|