Luźne dyskusje o męskich sprawach - dojrzewanie

adamekk6 - Pon 27 Lip, 2009
Temat postu: dojrzewanie
Czy jak dojrzewaliście, to rodzice albo ktoś inny mówili wam, że np. jakie ty masz włosy na nogach itp. ostatno mój kuzyn mi mówił, ze ma taką dziwną sytuacje.
Mi tata nic nie mówił, tylko coś tam, że to normalna rzecz itp. bo jak byłem młodszy i jak czegoś nie wiedziałem to tata zawsze mi mówił co i jak
:D

Barque - Pon 27 Lip, 2009

Cóż, moim zdaniem nawet jak ktoś zwraca uwagę, to nie jest to na pewno podwód do wstydu i kompleksów. Raczej do dumy że robi się z chłopca facet! :)
Boss - Wto 28 Lip, 2009

Ja mam dwie siostry i często takie docinki słysząłem. Przez kilka lat nie uzywałem takiego czegoś jak krótkie spoednki-no chyba że był wf bo musiałem, nie chodziłem na basen i takie tam inne. Teraz jest inaczej. ;] One zmieniły swoje nastawienie na lepsze i jest git. ;]
Barque - Wto 28 Lip, 2009

Ojej, to współczuję, Dla mnie jakoś zawsze był to bardziej powód do zadowolenia niż do kompleksów. Tym bardziej docinki dziewczyn - wiadomo że one dojrzewanie faceta postrzegały inaczej, bo jest im to nieznane, nowe. Ja nawet zazdrościłem moim kolega mając 15 lat , że oni mieli niekiedy bardzo bujnie owłosione łydki, a niekiedy nawet już zaczątki poważnego zarostu, a u mnie były to tylko delikatne jasne włoski na nogach, i gładka twarz. Po prostu wydawało mi się że są przez to bardziej dojrzali niż ja. Później i ja nadrobiłem i już było ok ;)
Swoją droga pamiętam że był w czasach szkolnych wyjazd zagraniczny, gdzie ulokowano nas w szkole, i tan łazienki były bez kabin, tylko tak jak na basenie. I już pierwszego dnia poszliśmy całą grupą się kąpać i nikomu nawet nie przyszło do głowy by się kąpać w gaciach. Było to dla nas bardzo oczywiste że będziemy się kąpać nago. Wydaje mi się że chcieliśmy wszyscy w ten sposób zaimponować sobie nawzajem że mamy już bujne włosy w pewnych miejscach ;) Wówczas był to podwód do dumy, a teraz zapewne większość, w tym ja sobie skracamy owłosienie w tych miejscach ;)

Więc jak widać u mnie było zupełnie inaczej, choć docinki też były,ale ja ich po prostu nie odbierałem negatywnie.

Kamillo20 - Wto 28 Lip, 2009

A mi nikt nigdy nic nie mówił, mialem chyba spoko towarzystwo:) Dziwili się tylko, że mam aż tyle;)

Większe zainteresowanie robiło moja znamie na cale kolano:)

xselix - Wto 28 Lip, 2009

mi tata mówił że trzeba dokładnie myć pachy bo się pocą i pozwolił mi używać swojego dyzodorantu
Gizi15 - Sob 01 Sie, 2009

...
Shnitzel - Sob 01 Sie, 2009

Ogól nogi.
Agares - Nie 02 Sie, 2009

Ja też mam sporo włosów na nogach, ale nigdy nie było to moim kompleksem.
Co do pytania, to tak mama mówi te teksty w stylu 'ale masz dużo włosów na nogach'.

Dziewczyny też, mówią że jest to męskie i seksowne, więc czym sie przejmować? ;].

heroes84 - Nie 02 Sie, 2009

Ja też mam włosy na nogach. Faceci o ogolonych nogach wydają się dla mnie mało męscy - ale oczywiście to tylko moje zdanie i nikt nie musi się ze mną zgadzać :)
Boss - Pon 03 Sie, 2009

Ja też mam owłosione ale nie aż tak. ;p I nie wiem czy busz na nogach, klacie i plecach jest męski. ;p

Chodzi o to, że na początku jest trudno się pzełamać a nóg golic nie bedziemy chyba nie? ;p

Shnitzel - Pon 03 Sie, 2009

Cytat:
na początku jest trudno się pzełamać

Do czego?

Dziubas8 - Wto 04 Sie, 2009

Golić to sobie można jak biegasz czy coś, bo to kwestie wymagań i takie tam.
Ja w sumie wszystko konkretnie i powoli. Nogi mam zarośnięte, może nie taka strasznie ale mam. To samo pachy - dosyć długo martwiłem się, że nie będę miał w ogóle. Teraz wiem, że jak się spoci to trza myć bo straszny smród.

A nie zastanawialiście się, że Ci którzy mają już mniej włosów na ciele (prócz głowy) to stopień wyżej w ewolucji? Wszak ewolucja nie ma końca i pozostaje tylko czekać na gatunek idealny. Zmniejszenie owłosienia w jakimś stopniu oddala nas od tego co stwierdził Darwin - od tego, że człowiek pochodzi od małpy.

Boss - Wto 04 Sie, 2009

Przełamać do pokazania się, swojego ciała i 'niedoskonałości' w oczach innych. ;p

A to o tej ewolucji mnie się spodobało. ;]

3tom - Wto 04 Sie, 2009

Dziubas8 napisał/a:
A nie zastanawialiście się, że Ci którzy mają już mniej włosów na ciele (prócz głowy) to stopień wyżej w ewolucji?

To jest bardzo dobre spostrzeżenie. :lol:
Z tego by wynikało, że kobiety stoją na dużo wyższym stopniu ewolucji niż my. :(

Boss - Wto 04 Sie, 2009

Idzie im to wybaczyc. ;p
Karolek1oo - Wto 04 Sie, 2009

U mnie tak jest i było.... nawet niedawno moja siostra do mnie Karol jakie ty masz włosy na nogach!!! :evil: :evil:
Dziubas8 - Wto 04 Sie, 2009

A czym się tu przejmować? Normalnie mając koło 18 lat nie ma się już czego wstydzić. Zresztą poczucie dystansu do siebie i do wszystkiego jest mile widziane.
Barque - Sro 05 Sie, 2009

Karolek1oo napisał/a:
U mnie tak jest i było.... nawet niedawno moja siostra do mnie Karol jakie ty masz włosy na nogach!!! :evil: :evil:

To trzeba było jej odpowiedzieć "mam włosy na nogach, bo jestem facetem". I by się skończyło :) Nie mogłeś tak odpowiedzieć?

Boss - Pią 07 Sie, 2009

Łatwo mówić trudno zrobic. Może nie mieliście siustr ale takie teksty zatykają człowieka i cięzko odpowiedzieć. ;p

Mi wszysto mineło przed 18... Ciało się wykształciło dokładnie na faceta i jest git. ;]

lalala80 - Sob 08 Sie, 2009

Ratownicy na zawody zawsze golą sobie nogi...... Ja też mam i włosy na nogach i siostrę starszą i też jest śmiesznie :twisted: Ja mam lekko w dupie jej docinki z kolei odpowiadam jej że wystarczy że ona goli nogi i naprawdę jest śmiesznie ..... A co do krótkich spodni to powiem tyle życie to nie telewizja... faceci to nie modele którym płacą za ogolenie sobie wszystkiego...... Zresztą czy nie ma już większych problemów????? Jak nogi???? :P
Barque - Sob 08 Sie, 2009

Gładkie nogi są niemęskie.

[ Dodano: Sob 08 Sie, 2009 ]
lalala80 napisał/a:
A co do krótkich spodni to powiem tyle życie to nie telewizja... faceci to nie modele którym płacą za ogolenie sobie wszystkiego......

A gdzie ty widziałeś modeli z wydepilowanymi nogami? Ja w telewizji też nie widziałem. Jak napisałem - to niemęskie żeby faceci mieli gładkie nogi (no chyba że już taka ich natura, że nie mają to wtedy inna sprawa)

adamekk6 - Czw 24 Wrz, 2009

wydepilowane nogi u faceta to naprawde niemęskie
Kamillo20 - Sob 26 Wrz, 2009

adamekk6 napisał/a:
wydepilowane nogi u faceta to naprawde niemęskie

bardzo

Agares - Sob 26 Wrz, 2009

Po co golić nogi? Facet? Dajcie spokój.

Rozumiem, gdy jest taka konieczność, np przy uprawianiu sportu, ale jeśli nie?
Owłosione nogi wyglądają męsko i wg mnie są tylko pozytywnym "dodatkiem" do urody mężczyzny.

Shnitzel - Sob 26 Wrz, 2009

z drugiej jednak strony jeśli ktoś ma futro na nogach a reszta ciała jest bezwłosa ( np naturalnie lub se goli) to ciężko by nogi takiemu pasowały.
kocurek - Sob 26 Wrz, 2009

nie zgadzam się z tobą. nawet jak jest wszędzie wygolony to włosy na nogach są ok i pasują
Shnitzel - Sob 26 Wrz, 2009

napisałem FUTRO czyli geste czarne i długie włosy na nogach. Mam jednego znajomego który tsk wąłsnie ma, nie goi tego ale wygląda to conajmiej olbesnie, jakby miał jakieś schorzenie na nogach ze ma je tak mocno obrośnięte w stosunku do reszty ciała.
Agares - Nie 27 Wrz, 2009

E tam, a ja myśle że to już indywidualna sprawa każdego z nas :D

Każdy ma inny gust, i podobają nam się różne rzeczy, jednemu takie nogi się spodobają, dla drugiego będzie to wyglądało beznadziejnie.