Inne problemy - Nadwrażliwość żołędzia

menski699 - Sob 11 Kwi, 2009
Temat postu: Nadwrażliwość żołędzia
Witam wszystkich serdecznie ! Mam 18 lat i mam małe wątpliwości co do pewnej sprawy, albo raczej jestem niedoinformowany. Kiedy dotykam swojego żołędzia to odczuwam takie jakby przeszycie prądem. Takie podrażnienie. Czy istnieją jakieś maści które mogły by mi pomóc w zwalczeniu tego 'bólu' ? Pozdrawiam !

[ Dodano: Pon 13 Kwi, 2009 ]
pomoże ktoś ?

Seba081 - Sro 15 Kwi, 2009

Oj na to to trzeba cierpliwości, ja nadwrażliwość przerabiałem po tym jak mnie obrzezali :P
Trzeba żołądź oswoić z światem zewnętrznym, u zdrowych facetów odbywa się to przez codzienne mycie tej części ciała.
Znam osoby które maja tego typu problem po obrzezaniu, wtedy najczęściej lekarz przepisuje
maść która znieczula żołądź.
Moęe zacznij od codziennego mycia żołędzi a później spróbuj pochodzić bez napletka albo przynajmniej spij z odsłoniętą żołędzią.

menski699 - Sro 15 Kwi, 2009

a w czym pomogła by mi ta maść znieczulająca ? :)
Seba081 - Czw 16 Kwi, 2009

No nie boli kontakt żołędzi z bielizna ;] niektórzy bardzo cierpią z tego powodu.
menski699 - Czw 16 Kwi, 2009

na przykład ja ;) dlatego mam zamiar wybrać się do urologa ;)
Seba081 - Pią 17 Kwi, 2009

menski699, ja zahartowałem żołądź bez maści i ułatwień :)
menski699 - Pią 17 Kwi, 2009

zahartowałeś go w taki sposób jak tutaj opisujesz ? przecież to jest okropne uczucie :(
długo to trwało zanim pozbawiłeś aż takiej wrażliwości żołędzia ?

Seba081 - Pią 17 Kwi, 2009

menski699, pogodziłem się z utrata napletka, zostało mi tylko przyzwyczaić żołądź.
Odrobina cierpliwości oraz wytrwałości, po tygodniu będziesz już widział efekty.
Ja założyłem bokserki a na to spodenki i poszedłem na stadion biegać :D

menski699 - Nie 19 Kwi, 2009

kurczę , to boli okropnie :( jakież to beznadziejne uczucie..
chyba będę musiał iść do lekarza, może przepisałby mi tą maść znieczulającą.. :)

Seba081 - Pon 20 Kwi, 2009

menski699, może zacznij od czegoś drobnego np częstego mycia żołędzi oraz jej masowania lub ewentualnie spania w samych bokserkach lub piżamie.
menski699 - Pon 20 Kwi, 2009

kiedy się myje, to mogę mydłem w kostce jeździć po żołędziu :)
wiem że to nie wiele, ale zawsze coś :) kiedy go dotykam, to jest już trochę gorzej ..
próbowałem masturbować się w prezerwatywie i wtedy też nic mnie nie bolało :) tzn coś czułem, ale nie był to ból :) i nawet doszedłem ;)
również słuszną uwagą może być fakt, iż kiedy jestem z dziewczyną i ona sprawia mi przyjemność dłonią, to parę razy zdarzyło się, iż zsunął mi się napletek i żołądź miała kontakt z jej palcami; i też szczerze mówiąc nie czułem wtedy specjalnego bólu;) fakt, czułem czasem to takie jakby przeszycie prądem :) mam nadzieje że jakoś dam radę przyzwyczaić Go do otoczenia :)

Seba081 - Wto 21 Kwi, 2009

No to zabieraj się do ćwiczeń, żołędzi nie przyzwyczaisz z dnia na dzień.
menski699 - Wto 21 Kwi, 2009

a co by było gdyby dziewczyna chciała zrobić mi przyjemność ustami ? też bym odczuwał ten ból ?
3tom - Wto 21 Kwi, 2009

Daj jej possać to się przekonasz. :P
Seba081 - Sro 22 Kwi, 2009

menski699, to musisz sprawdzić, myślę że przy nadwrażliwej żołędzi może dalej występować problem. Hartuj grzyba ;] 2 tygodnie wytrwałości i problem z głowy.
Zacznij od spania w samej piżamie, później od częstego mycia żołędzi a na koniec załóż bokserki i idź na stadion pobiegać :)

andrzejgadar - Sro 22 Kwi, 2009

Yhm. i mocz we wrzątku :)
można kupić maści specjalnie sprzedawane jako środki przedłużające stosunek w których substancją aktywną jest benzokaina (jak nie znajdziesz maści to spróbuj z prezerwatywą przedłużającą stosunek). Benzokaina to lokalny anestetyk czyli znieczulisz sobie żołądź.
:)

menski699 - Sro 22 Kwi, 2009

ta Benzokaina jakoś by mogła zadziałać ? :)
andrzejgadar - Czw 23 Kwi, 2009

No ona jest substancją miejscowo znieczulającą więc chyba tak :) tylko, że ona nie działa jakoś bardzo długo- z pół godziny moze.
menski699 - Czw 23 Kwi, 2009

warto spróbować, bo trochę boję się hartowania..