Luźne dyskusje o męskich sprawach - Skarpetki

Xardas - Pią 18 Kwi, 2008
Temat postu: Skarpetki
Jakie nosicie skarpetki najczęściej tzn. jakie kolory, jakie rodzaje itp. I co myślicie o facetach w stopkach (dla niewiedzących takie krótkie do kostek :P ) bo chciałbym sobie takie kupić ale nie jestem pewny.
norbercik - Pią 18 Kwi, 2008

do sportowych butów nosze białe stopki
do garniaka oczywiscie dluzsze czarne :P

a co do stopek, nie lubię jak mi skarpetki widać, a do sportowych butów pasują w sam raz

zola - Sob 19 Kwi, 2008

Tylko białe bo jakoś nie uznaje kolorowych skarpetek, a czy skarpetki czy stopki to zależy od butów
Xardas - Sob 19 Kwi, 2008

Ja też tylko białe... Nie wypada białych kłaść do garnituru ale tak czy tak nie lubię zakładać czarnych dlatego żadko w garniaku chodzę :D a jeszcze jedno. np na Allegro widzę stoki damskie czy są odpowiedniki męskie czy chodzi się w takich jakie są...?
bene - Sob 19 Kwi, 2008

only białe , chyba ze do garniaka - to czarne;]
Dołohov - Sob 19 Kwi, 2008

Mam kilka par stopek i w lecie są bardzo wygodne... Oczywiście do butów sportowych. Do garniaka długie czarne żeby nie było widać owłosionej nogi jak sie założy nogę na nogę :P A co do kolorów to różne byle by były ciemne...
BASF - Sob 19 Kwi, 2008

Jeśli o mnie chodzi to nigdy białe.
Białe skarpetki wyszły już dawno z mody.
Wystarczy przejść się po skalepach z ciuchami i zoabczyć jaki jest wybór skarpetek białych a jaki jest wybór skarpetek innych niż białe.
Jeśli w lato do krótkich spodni to staram się unikac ubierania adidasów tylko jakieś otwarte buty co już wyłącza zakładanie jakichkolwiek skarpet.
Jeśli jednak się zdarzy ubrać adidasy do krótkich spodni to czarne stopki.
Kolejny powód czemu nie ubrałbym białych skarpetek to taki, że noszę czarne adidasy.
Mam też wiele skarpet w paski, prążki, bądź z wizerunkiem różnych postaci z kreksówek.
Polecam sklepy Cropp, Reserved i House.

miked - Sob 19 Kwi, 2008

ja mam kolorowe bo ogolnie jestem kolorowy chlopak :P
alan18 - Sob 19 Kwi, 2008

Ja lubie biale . preferuje stopki do adidasow , frote ........ ;) :)
a co z waleniem w skarpete >?????????

Xardas - Sob 19 Kwi, 2008

hehe już mnie ktoś dziś zapytał o walenie do skarpetki... to musi być traumatyczne przeżycie szczególnie pranie ich :D :D:D moim zdaniem czarne spodnie, czarne adidasy bardzo pasują do białych skarpetek. Jet taki gustowny kontrast :P ale każdy lubi co innego.
pzdr i dzięki za odpowiedzi :P

adadverts - Pon 21 Kwi, 2008

Białych nie noszę, bo niepraktyczne. Noszę zazwyczaj odcienie szarości lub granatowe/niebieskie. Długie i stopki, ale zawsze Pumy :twisted:
bad ziom - Czw 24 Kwi, 2008

nie wiem, jak mozna nosic stopki... troche mnie to zali xD
ja standartowo, zazwyczaj czarne, ale lubie tez jakies fajne ze smiesznymi wzorkami xD

Fantom17 - Pią 25 Kwi, 2008

zgadzam sie z Xardasem,polaczenie bieli i czerni fajnie wyglada,no ale raczej jestem na bakier z trendami:)
..::ANDI::.. - Nie 27 Kwi, 2008

Fantom17 napisał/a:
zgadzam sie z Xardasem,polaczenie bieli i czerni fajnie wyglada,no ale raczej jestem na bakier z trendami:)

Też podoba mi się to połączenie...

Ja jakoś nie potrafię się przekonać do stopek... W sumie nigdy nie miałem, ale jakoś tak dziwne mi się wydają... Do garnituru obowiązkowo czarne, a tak to zazwyczaj białe, nie za długie, ale nie stopki...

Alex-sex - Pią 02 Maj, 2008

ja nie lubie stopek :D mialem je kilka razy i wszyscy mysleli ze nie mam skarpetek na nogach :|
a tak to jedynie biale nosze puma, nike, adidas
do garnituru tylko czarne

mati0393 - Nie 19 Lip, 2009

ja nosze tylko biale dlugie skarpetki
gizmonts - Czw 23 Lip, 2009

...
Kamillo20 - Czw 23 Lip, 2009

ja mam tylko białe i 2-3 pary czarnych..inne kolory odpadaja.
Barque - Nie 26 Lip, 2009

Ja nosze takie by pasowały. W przypadku długich spodni białe zakładam tylko do jeansów, dresów natomiast nie mam w zwyczaju nosić. Zależy tez od butów, wszystko musi jakoś wyglądać.
Natomiast w lato najczęściej noszę białe sportowe skarpetki, do krótkich spodenek i sportowych butów oczywiście wyłącznie stopki. Moim zdaniem nieestetycznie wyglądają długie skarpety podciągnięte do połowy łydki, poza tym osobiście w lato zwyczajnie mnie cisną, i lepiej się czuje w stopkach które nie mają ściągacza. A kolor stopek zależnie od koloru butów - do jasnych białe, bo ciemnych czarne.
No chyba że są upały to wtedy podobnie jak BASF nosze sandałki, oczywiście bez skarpet.

Poza tym od już kilku lat preferuje nawet w lato skarpetki te grubsze frotte, gdyż po prosu wbrew temu co się może z pozoru wydawać, są lepsze, gdyż pochłaniają pot, i dzięki temu nie ma efektu zapoconych stóp, który występuje gdy nosimy te cienkie.
Dlatego używam stopek Pumy, bo są bardzo fajnie zrobione - z wierzchu są cienkie, natomiast cześć spodnia jest zrobiona z miękkiego frotte.

Aha - na koniec co by uniknąć dostawania maili od różnych osób lubiących klimaty sox i sneak - "niestety" do takich się nie zaliczam, nosze takie skarpetki ze względów praktycznych i estetycznych, tak więc nie wącham, nie spuszczam się w nie, i nie są dla mnie specjalnym bodźcem seksualnym. 8)

Shnitzel - Nie 26 Lip, 2009

Tylko stopki. Jest to podyktowane sytuacja rodzinna, bo jako ze ja i ojciec mieliśmy ten sam rozmiar skarpet to nie ważne czy kupiłem sobie za 2 zł czy za 8 zł - lądowały na jego nogach i były tak samo niszczone (skarpety robocze). Wkurzyłem sie i zainteresowałem sie tematem męskich stopek które wyglądają nawet dość interesująco. Tylko takie skarpetki juz mam i na cały rok, w 3 kolorach, biały, czarny i szary - szary to jak potrzebuje czegoś pośredniego miedzy butami a spodniami ale najczęściej białe.
tak jak Barque skarpetki maja dla mnie charakter wyłacznie użytkowy.

lew966 - Nie 13 Wrz, 2009

Shnitzel napisał/a:
Tylko stopki. Jest to podyktowane sytuacja rodzinna, bo jako ze ja i ojciec mieliśmy ten sam rozmiar skarpet to nie ważne czy kupiłem sobie za 2 zł czy za 8 zł - lądowały na jego nogach i były tak samo niszczone (skarpety robocze). Wkurzyłem sie i zainteresowałem sie tematem męskich stopek które wyglądają nawet dość interesująco. Tylko takie skarpetki juz mam i na cały rok, w 3 kolorach, biały, czarny i szary - szary to jak potrzebuje czegoś pośredniego miedzy butami a spodniami ale najczęściej białe.
tak jak Barque skarpetki maja dla mnie charakter wyłacznie użytkowy.

Stopki na cały rok? Nie żeby coś, ale do długich spodki to dla mnie okropnie wygladają.

Ja nosze czarne lub szare skarpety, ewentualnie jakiż beż, zieleń. Białych nie nawidze (u mężczyzn, u kobiet nie lubie za to czarnych). Do długich spodni obowiązkowo długie skarpety. Stopki pozwalam sobie założyć tylko do krótkich spodni, choć czasem zakładam też długie i sobie opuszczam

Shnitzel - Nie 13 Wrz, 2009

lew966 napisał/a:
Stopki na cały rok?

Oczywiście.
lew966 napisał/a:
do długich spodki to dla mnie okropnie wygladają.

Prawie ich nie widać.

Ja właśnie kiedyś chodziłem we wszystkich inne niż białe - teraz chodzę tylko w białych.

Shnitzel napisał/a:

lew966 napisał/a:
do długich spodki to dla mnie okropnie wygladają.

Prawie ich nie widać.

Wystarczy że usiądziesz i juz widac

Shnitzel - Nie 13 Wrz, 2009

niewiele mi widać nawet jak usiądę, najwiecej widać jak położę sobie nogę tak że opieram kostkę o na udzie. Ale tak czy owak stopki mi służą za wkładki do butów by nie niszczyć butów.

aha
Agares - Pon 14 Wrz, 2009

Ja zazwyczaj noszę stopki.

Aczkolwiek do długich spodni lub w zimie, to już normalne ;d.

Bruno Pelletier - Wto 15 Wrz, 2009

tylko i wyłącznie białe :)
Agares - Wto 15 Wrz, 2009

Białe fajne są, ale niestety szybko się brudzą ;d.
Shnitzel - Wto 15 Wrz, 2009

Od tego sa pralki i mocne środki piorące by prac :)
Agares - Wto 15 Wrz, 2009

Taaak , ale chodzi mi o to, że nawet gdy ubiore białe skarpetki, przejde się troche po domu w nich (mam dziwny nawyk, iż nie chce mi się wkładać pantofli :D ) i już są zabrudzenia.

Ale to nie ważne w sumie ;) .

Barque - Sob 26 Wrz, 2009

No to chodź na bosaka :P
Agares - Sob 26 Wrz, 2009

Aktualnie właśnie tak robie :D
Shnitzel - Sob 26 Wrz, 2009

Jak ja z domu nie wychodzę to tez boso zasuwam co w mojej babci powoduje straszne wzburzenie jak tak można bez skarpet po zimnej podłodze chodzić (jakby to podłoga nagle stała sie cieplejsza od 2mm cienkiej bawełny)
Agares - Nie 27 Wrz, 2009

:D
Babcie tak zawsze.

Shnitzel - Nie 27 Wrz, 2009

Mnie to babcia chce wyswatać za wszelka cenę co jest mocno krepujące jak mnie odwiedza płeć piękna z przypadku lub powodów zupełnie interesownych.
kaliberek9 - Pon 28 Wrz, 2009

Ja tam chodzę w białych po domu. Jak się sprząta regularnie to nie ma problemu, że spody będą brudne. Ale najlepiej jak wpadam do moich kumpli, wtedy różnie bywa, czasem słyszę "nie ściągaj butów !!" :) chyba przed obawą, że jak bedę je zakładał to nie poznam koloru.
Shnitzel - Pon 28 Wrz, 2009

Hehe, do mnie to kolega przychodzi ze swoimi kapciami jakby u mnie był jakis straszny brud :D a u niego często ma czarne skarpetki D ale białe skarpety można prac na ostro i nic im nie będzie.
kaliberek9 - Pon 28 Wrz, 2009

z własnymi? :| hmmmm dziwnie bym sie poczuł gdyby moi tak robili
Agares - Pon 28 Wrz, 2009

XDDD
Pierwsze słysze, ale badź co bądź ciekawe rozwiązanie.

Shnitzel - Pon 28 Wrz, 2009

Dziwni ludzie dziwne pomysły. Mówi się trudno. Jego kultura - nie moja :)
A stopki nazywa wybrakowanym skarpetkami - dziwak :d

Agares - Pon 28 Wrz, 2009

Dziwak rzeczywiśćie ;d
nonek - Pią 02 Paź, 2009

Ja slyszalem ze jak sie ma dresowe spodnie to tylko zwykle biale. do garniaka - czarne zwykle, a do krotkich spodenek biale stopki.

Ja codze w jeansach i zakladam zwykle skarpetki koloru czarnego/szarego/bialego i nie mam z tym problemu.

Shnitzel - Pią 02 Paź, 2009

nonek napisał/a:
tylko zwykle biale.
nonek napisał/a:
do garniaka - czarne zwykle,
nonek napisał/a:
do krotkich spodenek biale stopki.

Buehehe, przepraszam bardzo ale to GŁUPIE!

Jak ktoś ma biały garnitur? zresztą czy widać to jakie ktoś ma skarpetki? nie!
Dalej dresowe spodnie no coś -tak to chodzą tylko dresiarze tudzież sportowcy a sportowcy zakładają takie skarpetki jakie sa koniecznie do danej dyscypliny - kolor to rzecz wtórna.
Krótki spodenki - każdy zakłada takie skarpetki i takie koloru jakiego chce, nie ma kanonu mody bo np białe stopki nie zawsze pasują - jeśli spodenki i koszulka czarna lub odwrotnie.

nonek napisał/a:
zakladam zwykle skarpetki koloru czarnego/szarego/bialego i nie mam z tym problemu.

Ja tam mam tylko stopki zakładam koloru takiego jakiego mi się akurat chce :) Kupił bym sobie skarpetki innego niż standardowe kolory :)

nonek - Sro 07 Paź, 2009

Shnitzel napisał/a:
to GŁUPIE!
tez mi sie tak wydaje. i powtarzam, ze ja tak tylko slyszalem.

jedyny chyba nietakt jesli o skaarpetki chodzi to chyba skarpetki+sandaly jakies

Shnitzel - Sro 07 Paź, 2009

nonek napisał/a:
jedyny chyba nietakt jesli o skaarpetki chodzi to chyba skarpetki+sandaly

To prawda bo po co nosić sandały jeśli zakłada się skarpetki?

Agares - Sro 07 Paź, 2009

Sandały + skarpetki = Polak.

Coooś strasznego ;d.

Shnitzel - Czw 08 Paź, 2009

Sandał + brak skarpetek = Kto?
Agares - Czw 08 Paź, 2009

Shnitzel, nie wiem czy oglądasz demotywatory, tam w szczególności drwili z Polaka na wakacjach.
Właśnie sandały + skarpetki ;d.

Shnitzel - Czw 08 Paź, 2009

demotywatory to rozrywka dla mas niepracujących :P
Agares - Czw 08 Paź, 2009

W większości, lecz nie jest to reguła ;d.
guguo - Sob 24 Paź, 2009

ja tak lubie nosić sandały i skarpety i nie widze w tym nic dziwnehgo
kaliberek9 - Sob 24 Paź, 2009

OMG
Shnitzel - Sob 24 Paź, 2009

A fe, i nie waniaja ci stopy potem? jak również nie masz problemu z poceniem sie stóp? przecież sandały wynaleziono po to by nie pociły sie stopy.
Barque - Sob 24 Paź, 2009

Ale już abstrahując od skarpet - w sandałach jakoś nogi się pocą najbardziej, taka dziwna sprawa.
Shnitzel - Nie 25 Paź, 2009

Tez to zauważyłem :) ale może dlatego ze skarpety wciągają nadmiarowe ilości potu który w takich warunkach staje sie idealna pożywka dla bakterii.
marcin23poznan - Sro 14 Wrz, 2011

Noszę takie aby pasowały. W domu zawsze nie zależnie od pogody, pory roku chodzę na boso. Na wyjście to zależy; do obuwia sportowego zawsze białe i za kostkę (nie lubię stópek). Do garnituru oczywiście ciemne. A jeśli mam się ubrać elegancko (ale nie w garnitur) to najczęściej w paski i kolorowe.
legolas1 - Czw 15 Wrz, 2011

Dokładnie tak samo jak marcin23poznan, w domu zawsze boso. Wchodząc do mieszkania ściągam buty i skarpetki:) Na co dzień trochę wyższe skarpetki w jednym z trzech podstawowych kolorów (białe, czarne, popielate), czasami stópki, do których jednak się zaczynam przekonywać. Też mam kilka par kolorowych (ale bez przesady), które dobrze się komponują z półoficjalnym strojem. Co do garnitury (zakładanego niesłychanie rzadko) to sprawa chyba jest oczywista, nie wyobrażam sobie jak można założyć inne.