Luźne dyskusje o męskich sprawach - pachy

rokoo - Pią 15 Cze, 2007
Temat postu: pachy
Witam, mam już 14 lat (14,5) i mam już duze owlosienie lonowe, na brzuchu tez mam juz wloski biale ale dobrze widoczne na twarzy rowniez pojawia sie zarost, lecz pod pachami prawie NIC nie mam... jedynie 3-4 malutkie czarne wloski ktorych prawie nie widac... przechodze juz nawet mutacje...:/ wszyscy moi koledzy juz maja owlosione pachy i to porzadnie... az wstyd mi wychodzic z koszulkami bez ramion albo isc na basen :/ czy to jakas choroba??
paulinka - Pią 15 Cze, 2007

szczerze ciesz sie owłosione pachy są niesmaczne wiec lepiej mieć gładkie przynajmniej dziewczyny które znam wolą gdy facet ma ogolone wiec kolegom możesz powiedzieć że golisz bo tak wolą dziewczyny :)
adadverts - Pią 15 Cze, 2007

Spoko - jeszcze ci urosną :) To tak często bywa, że pod pachami trochę później rosną :)
rokoo - Pią 15 Cze, 2007

Heh, ale ile mozna czekac... skoro nastepiuje to tak powoli to niedlugo gwaltownie urosna czy nadal beda tak powoli rosnac ?? :/ niektozi w wieku 15 lat juz gola sobie a z tego co ja widze to jak bede miec 15 to dopiero zaczna rosnac ;/
lubom - Pią 15 Cze, 2007

Spokojnie w tym wieku tak to sie zaczyna :)

Ale teraz modne właśnie jest nie mieć zarostu i ja się tego trzymam i inni pewnie też. To nie higieniczne troszeczkę :( ... I łonowe bym na twoim miejscu lekko popodcinał. Ale to moje zdanie :mrgreen:

adadverts - Pią 15 Cze, 2007

rokoo napisał/a:
Heh, ale ile mozna czekac... skoro nastepiuje to tak powoli to niedlugo gwaltownie urosna czy nadal beda tak powoli rosnac ?? :/ niektozi w wieku 15 lat juz gola sobie a z tego co ja widze to jak bede miec 15 to dopiero zaczna rosnac ;/

Jedni dojrzewają szybciej, inni wolniej. Nic na to nie poradzisz :wink:

rokoo - Pią 15 Cze, 2007

No chyba jednak nie, w mojej klasie i w innych zreszta tez wszyscy juz maja porzadnie owlosione pachy a ja ledwo co... nie jestem jakis wolno dojrzewajacy bo wszystko iunne przechodze normalnie i szybko... wzrost tez mam dobry bo 176 wiec wszystko prawidlowo jest tylko te wlosy pod pachami;/ ale jezeli juz wszystko mam tak rozwiniete to za ile wtreszcie powinne wyrosnac WIDOCZNE wlosy ?? bo troche sie tym martwie ;/
dar862 - Pią 15 Cze, 2007

to jeszcze dziecko lubom... nie ma powodów, żeby sobie zaprzątał tym głowę tera!! przyjdzie na to czas. :P
lubom - Pią 15 Cze, 2007

dar862, niby tak :) ale ja już mu to wpajam do głowy żeby był potem piękny i pachnący :mrgreen: :mrgreen:
rokoo - Pią 15 Cze, 2007

Dobra nie schodzcie z tematu :P

[ Dodano: Pią 15 Cze, 2007 ]
A jak to sie u was zaczelo? W jakim wieku mieliscie juz takie WIDOCZNE wlosy pod pachami ??? (chodzi o takie czarne ktore widac z odleglosci bo takie malutkie biale juz mialem w 5 kl podst...)

tomek333 - Pią 15 Cze, 2007

ja mialem pozno mialem chyba z 16 lat kiedy to owlosnienie bylo duze a tak to pojdeyncze dlugie brazowe wlosy
love508 - Pią 15 Cze, 2007

ja dbam o higiene i czesto gole sobie pod pachami
rokoo - Pią 15 Cze, 2007

no ale nie dziwne ze juz wszystkie etapy dojrzewania przechodze a wlosy pod pachami nadal sie nie pojawily? u was tez one tak pozno wystepowaly?:/ bo z tego co widze to wszyscy w moim wieku juz maja i tylko ja jestem taki "opozniony"
qtasek - Sob 16 Cze, 2007

rokoo napisał/a:
no ale nie dziwne ze juz wszystkie etapy dojrzewania przechodze a wlosy pod pachami nadal sie nie pojawily? u was tez one tak pozno wystepowaly?:/ bo z tego co widze to wszyscy w moim wieku juz maja i tylko ja jestem taki "opozniony"

Nie dziwne ja miałem na przyklad odwrotnie w wieku 14 lat już mialem sporo wlosow pod pachami a owlosnienie lonowe bardzo male ale teraz wszystko jest na swoim miejscu ;) .

rokoo - Sob 16 Cze, 2007

A w jakim wieku ci sie to unormowalo?
qtasek - Sob 16 Cze, 2007

Ja wiem tak z rok temu czyli jak zaczynałem 15 rok zycia teraz juz praktycznie wszedzie gdzie powinienem to mam dosyc bujną szope ;) .
dar862 - Sob 16 Cze, 2007

ja dopiero jak miałem 16 lat to były już dość widoczne :wink: a teraz bez exterminacji sie nie obywa, choć powiem, że żadna przyjemność!!
rokoo - Nie 17 Cze, 2007

to albo wy dojrzewacie powoli jak ja albo moi koledzy dojrzewaja bardzo szybko :D
Alex-sex - Nie 17 Cze, 2007

ja jakos jak mialem 15 14 lat to mialem owlosienie i jak sie pocilem to mialem cale mokre pachy bo wlosy zatrzymywaly pot wiec je zgolilem i looz ^^
pawel26w - Pon 18 Cze, 2007
Temat postu: ja tam też gole bo jest wygodniej i higienicznie
.
Ko2a11 - Wto 19 Cze, 2007

No wiesz ja mam 15 lat i też nie mam owłosienia pod pachami ale jakoś za bardzo sie tym nie martwię bo wszyscy moi koledzy galą sie pod pachami i tego u mnie nie widzać
rokoo - Wto 19 Cze, 2007

dzisiaj do szkoly przytszedlem w koszulce bez ramieaczek i do mnie kolega " podnies reke" to podnioslem i powiedzial "oo goli sie pod pachami" :P troche sie posmali (nie wiem z czego) ale chociaz mysla ze sie gole hehe :D
kocurek - Wto 19 Cze, 2007

ja się golę i jestem zadowolony. dużo przyjemniej, wygodniej i higieniczniej wg mnie.
rokoo - Wto 19 Cze, 2007

A po ogoleniu nie ma nic pod pachami czy troche wlosow zostaje ?:P
skywalker - Wto 19 Cze, 2007

nie ma nic :)
Julcio - Czw 21 Cze, 2007

ja sie gole pod pachami i w innych miejscach, bardziej higienicznie i lepiej to wyglada. Kiedys sie nie golilem , nie zalezalo mi ale teraz widze ze warto, lepiej sie wyglada bez krzaczorow pod pacha. Ale wydaje mi sie u mnie tez zaczely sie tam wloski pokazywac kolo 16 roku zycia, ale to nie wazne, czym pozniej wloski pod pachami tym lepiej dla ciebie, serio.
Pozdrawiam 8)

rokoo - Nie 01 Lip, 2007

Wlasnie przed sek ogolilem pachy... prawie nic tam nie bylo ale teraz juz naprade nic nie ma !! :( (((( Eh... czy po goleniu wlosy odrstaja szybciej??:/ Mam nadzieje ze teraz mi szybciej urosna .... :/ Czy to prawda?
Julcio - Nie 01 Lip, 2007

rokoo napisał/a:
Wlasnie przed sek ogolilem pachy... prawie nic tam nie bylo ale teraz juz naprade nic nie ma !! :( (((( Eh... czy po goleniu wlosy odrstaja szybciej??:/ Mam nadzieje ze teraz mi szybciej urosna .... :/ Czy to prawda?

Czemu ci tak zalezy na wlosach pod pachami :shock: .
Co do twojego pytania to wydaje mi sie ze moga szybciej zaczac odrastac. To tak jak z goleniem sie. Tak dlugo jak sie nie zaczniesz golic, to te wloski rosna baaaaardzo powoli, ale jak zaczniesz sie golic to zaczyna sie potrzeba golenia czesciej. Moj znajomy (dawny przyjaciel) musial sie golic nwet 2 razy dziennie tak szybko mu broda rosla, a mial jakies 20 latek 8)

rokoo - Pon 02 Lip, 2007

No zalezy mi, bo wszyscy moi koledzy w moim wieku juz maja te wlosy... martwie sie ze cos jest nie tak :/ mialem nadzieje ze po wakacjach juz bede mial owlosione pachy jak wszyscy ateraz jeszcze je zgolilem to w ogole odeszla mi nadzieja,,, :(
Julcio - Pon 02 Lip, 2007

rokoo, Spokojnie, napewno te wloski ci odrosna. Ja bym sie nie martwil kolegami, jak ktos sie zapyta to powiedz ze sie golisz pod pachami bo nie lubisz miec gaszczy pod pachami,a w lato mniej pachy ci sie beda popic jak bedziesz ogolony (kolejny dobry powod) i problem z glowy. :o
kocurek - Pon 02 Lip, 2007

spokojnie, nie musisz być dokładnie taki jak koledzy. to jest indywidualna kwestia i niezależna od ciebie, twój organizm będzie gotowy to będziesz miał włosy pod pachami. to jest normalne. ja osobiście wolę ogolić się - lepiej się czuję, mniej się pocą [naprawdę]
bigfruit - Nie 08 Lip, 2007

Vezyrek napisał/a:
rokoo, Spokojnie, napewno te wloski ci odrosna. Ja bym sie nie martwil kolegami, jak ktos sie zapyta to powiedz ze sie golisz pod pachami bo nie lubisz miec gaszczy pod pachami,a w lato mniej pachy ci sie beda popic jak bedziesz ogolony (kolejny dobry powod) i problem z glowy.

Dokładnie!
Nie ukrywam że sam się gole pod pachami od czasu do czasu dla własnej higieny i przyjemności.

security69 - Czw 19 Lip, 2007

raz na miesiąc półtora strzyże sie maszynką fryzjerska :P pod pachami, i na nogach, tak jakoś mam, nie mogę mieć dłuższych włosów, denerwuje mnie to

Lubie Byc wygolony wszedzie

sorry na nogach rzadziej, porostu jak czuje taką potrzebę

kocurek - Sob 21 Lip, 2007

security69 napisał/a:
raz na miesiąc półtora strzyże sie maszynką fryzjerska :P pod pachami, i na nogach, tak jakoś mam, nie mogę mieć dłuższych włosów, denerwuje mnie to

Lubie Byc wygolony wszedzie

sorry na nogach rzadziej, porostu jak czuje taką potrzebę

a jaką długość preferujesz na nogach? ja się zastanawiam czy nie "zaszaleć" w te wakacje i poddać się depilacji całego ciała. chciałbym zobaczyć jak się będę czuł i wyglądał. a jak się nie spodoba to odrośnie przecież :)

rudzielec - Czw 02 Sie, 2007

Mi owlosienie lonowe pojawilo sie w wieku 12-13 lat a pod pachami w wieku 13-14, ale sie nie martw, napewno urosną :) ja sie tez martwilem ale "wykielkowaly", pod pachami nie golę bo cos mnie nie kusi ale łonki przycinam nozyczkami
stefek11 - Czw 02 Sie, 2007

wg mnie pod pachami owlosienie jest straszne.Gole od początku.Nawet nie zdążyły wyrosnąć to je zgoliłem :twisted: A łonowe to raz żyletką na 0 albo nożyczki:)zależnie od humoru.