Luźne dyskusje o męskich sprawach - Nago z kumplami
rafal99 - Pon 11 Wrz, 2023 Temat postu: Nago z kumplami Czy wstydzicie się nagości wśród swoich kumpli? Zazwyczaj gdy wybieramy się z kolegami nad wodę wybieramy ustronne miejsce i kąpiemy się w stroju Adama. Nigdy nie wstydziliśmy się nagości we własnym gronie, ponieważ wychodzimy z założenia, że każdy z nas ma to samo i nie ma powodu żeby męczyć się w kąpielówkach. Bez jest o wiele wygodniej, nie moczą po wyjściu z wody i można się w całości opalić. Czasami ktoś nas nakryje gdy szuka wolnej miejscówki jednak nie stanowi to dla nas problemu. Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Czy też plażujecie na waleta z kumplami?
toton - Pon 11 Wrz, 2023
Jak miałem nascie lat i chodziłem do szkoly sredniej mieszkałem w internacie tam było jedno na caly internat pomieszczenie z prysznicami nie raz z kolegami z pokoju bo chodziliśmy w malych ekipach z racji źe nie było duźo miejsca i jakoś źaden z nas nie miał oporów kąpac się nago nawet głupio było kąpac się w slipkach bo spoglądali jak na odmieńca.Miałem praktyki zawodowe w byłym NRD ,po pracy równieź w szatni były prysznice oczywiście dla kobiet i męszczyzn osobne i tam równieź wszyscy chodzili nago.
Zuo111 - Wto 12 Wrz, 2023
W czasach liceum zawsze po WF i treningach braliśmy prysznic, nikt nigdy nie miał problemu z tym, że byliśmy obok siebie nago.
Chomiczy - Wto 12 Wrz, 2023
Nie plażowałbym nago z kumplami, bo towarzystwo full hetero.
Niemniej, prysznice po wf w liceum (kiedyś dawno temu), czy teraz po siłowni, basenie czy piłce to naturalna sprawa, że nago
potrzebny - Wto 12 Wrz, 2023
W obecności kumpli w szatni na siłowni, na basenie czy na saunie zawsze zachowuję sie naturalnie, czyt. swobodnie rozbieram się do nagości, bez akrobacji pod ręcznikiem, a w saunie siadam albo legam nago na ręczniku (wtedy często po turecku). Generalnie czuję się swobodnie przy swoich kumplach. Kiedyś z jednym byłem nawet na plaży nudystów. Mam nadzieje to powtórzyć.
toton - Sro 13 Wrz, 2023
Chomiczy napisał/a: | Nie plażowałbym nago z kumplami, bo towarzystwo full hetero.
Niemniej, prysznice po wf w liceum (kiedyś dawno temu), czy teraz po siłowni, basenie czy piłce to naturalna sprawa, że nago |
Nawet na plaży naturystycznej?
Chomiczy - Sro 13 Wrz, 2023
toton napisał/a: | Chomiczy napisał/a: | Nie plażowałbym nago z kumplami, bo towarzystwo full hetero.
Niemniej, prysznice po wf w liceum (kiedyś dawno temu), czy teraz po siłowni, basenie czy piłce to naturalna sprawa, że nago |
Nawet na plaży naturystycznej? |
Po prostu tam nie chodzę
EarringBoy - Sro 13 Wrz, 2023
Heh, ale zazdro z tymi prysznicami w szkole - u mnie nigdy nie było takiej możliwości.
A co do wątku - nie plażowałem nigdy z kumplami, ale za to w saunie się bywało nie raz nie dwa. Tam to nawet nie ma innej opcji niż na waleta - nie tylko z kumplami.
rafal99 - Czw 14 Wrz, 2023
Chomiczy napisał/a: | Nie plażowałbym nago z kumplami, bo towarzystwo full hetero.
Również jesteśmy hetero i to, że plażujemy na golasa nie ma żadnego podtekstu seksualnego. W czasach szkolnych podczas zajęć na basenie zawsze przebieraliśmy się we wspólnej szatni i prysznic braliśmy nago, nieraz wygłupialiśmy się przy tym. Nikt nie miał problemu z nagością, wszystko odbywało się naturalnie. Dlatego obecnie jesteśmy przyzwyczajeni do swojej nagości i skoro tyle razy widzieliśmy się nago nawzajem nie widzimy najmniejszego sensu, żeby we własnym gronie zakładać kąpielówki. Wychodzimy z założenia, że każdy facet ma to samo i penisa traktujemy jak każdą inna część ciała. Osobiście nie wstydzę się nagości również w gronie obcych facetów.
toton - Pią 15 Wrz, 2023
Ja kiedyś wpadłem niespodziewanie do ówczesnej dziewczyny, patrzę a tam ona leży nago no to dawaj na nią jak już byłem rozebrany i gotowy to ona do mnie tekstem, że mama patrzy w oknie, k.... kto by pomyślał, że opala się nago przy matce
michas97 - Sro 20 Wrz, 2023
kilka razy zdarzyło się mi się kąpać nago z kumplami w jeziorze. Były to spontaniczne akcje gdy nie byliśmy przygotowani i nie mieliśmy ze sobą kąpielówek. Nie mam problemu z rozebraniem się w obecności swoich kumpli, ponieważ wielokrotnie po basenie czy wf widzieliśmy się nago w szatni.
Ancymon - Sro 20 Wrz, 2023
Jak jestem w delegacji z kolegą, no to nie świecimy przed sobą nagością.
Z drugiej strony, mam bardzo bliskiego przyjaciela, a jednak on wobec mnie unika całkowitej nagości. Mimo, że obaj doskonale wiemy o sobie co "tam" mamy (nie, że to samo co inni faceci, ale konkretnie wiemy, jak wyglądają nasze sprzęty).
maks2007 - Sro 04 Paź, 2023
Ja sie nigdy nie wstydizlem byc nago pośród kumpli. raz poszliśmy do wujka naszego kolegi bo mieszka on sam I miał on spoko chatę, komputer itd, I troche było gorąco, to byliśmy bez koszulek, po chwili było znowu ciepłej wiec stwierdziliśmy ze bedziemy chodzić w bokserelach. po czym w sumie jeden z nas stwierdził że jak w samych bokserkach jesteśmy to nie ma sie co ograniczać i że możemy w sumie te bokserki tez ściągnąć xD wiec siedzieliśmy nago w czwórkę i wbił nam do pokoju wujek (w spodenkach tylko bo gorąco bylo) to mu eytlumaczylismy sytuację i on stwierdził że skoro w domu same chłopy to on też moze latać z pałką na wierzchu
Kamil_ke96 - Sob 07 Paź, 2023
michas97 napisał/a: | kilka razy zdarzyło się mi się kąpać nago z kumplami w jeziorze. Były to spontaniczne akcje gdy nie byliśmy przygotowani i nie mieliśmy ze sobą kąpielówek. Nie mam problemu z rozebraniem się w obecności swoich kumpli, ponieważ wielokrotnie po basenie czy wf widzieliśmy się nago w szatni. |
Mam podobnie
adamos125 - Czw 25 Sty, 2024
Ja się nie wstydziłem rozbierać przy kolegach np. na basenie, ale koledzy miałem wrażenie, że już tak. Czasem miałem wrażenie, że niektórzy czuli się nieswojo, że ja się tak bez skrępowania przy nich przebierałem, dlatego najlepiej w takie miejsca chodziło mi się z kolegami nudystami. Wtedy nikt nie miał problemu z nagością
juansto - Pią 26 Sty, 2024
Ja tez sie dziwie Polsce,jak bylem u brata w niemczech,to równiez sie wstydziłem.Lecz tylko do czasu.Miałem klopot,brat chciał isc ze mna do Sauna Paradise,ja sie obawiałem ze mam cos nie tak z moim ciałem wiecie ze mam za małego czy cos,lecz jak juz sie zdobyłem na odwage i zdjołem kapielówki to po jakims czasie z orientowałem sie ze nikt mi nie patrzy co ja mam miedzy nogami czy na tyłek.A tam chodziły ładne dziewczyny,starsze małzenstwa jak i dzieci i nikt sie nieczego nie wstydził i nie robił zadnego wiekszego zamieszania jak to bywa w Polsce.Chciałem jeszcze dodac ze kiedys czytajac gazete zauwarzyłem artykół jak to 14letni chłopak omało sie nie utopił,poniewaz skoczył do wody i mu szorty spadły ,był nagii wstydził sie i próbował nurkowac za tymi szortami.Nie dał rady i zaczoł sie topic,wiec raczej trzeba sie troszke od normy polskiej odbic i nie wstydzic sie własnego ciała.
one_hour - Sro 07 Lut, 2024
Ja i moi kumple nie mamy problemu z nagością w swoim towarzystwie. Nie raz chodziłem przy nich nago po prysznicu, kiedy czekali za mną. Nad jeziorem, pod prysznicem po treningu - wszędzie nago. Między nogami mamy to samo, także żaden z nas nie wstydzi się. Kumple określają się jako 100% hetero, tylko ja jestem wśród nich bi, ale nie wierzę w to.
dkbb - Czw 08 Lut, 2024
Byłem kiedyś na plaży naturystycznej w Chorwacji. Przyjemnie się opalać nago i równo, bez białych pasków. Co prawda przeważali starsi ludzie, ale było też kilkoro w wieku dwudziestu kilku-trzydziestu lat i dwie rodziny z małymi dziećmi.
W Polsce nie byłem na takiej plaży i raczej się nie wybiorę.
W saunie zawsze siedzę nago, zresztą za każdym razem jak saunuję, to trafia mi się cała sauna tylko dla mnie, bo w tym czasie nikt nie zamawia tej samej sauny co ja. Widać w mojej okolicy mało kto chodzi na saunę. Albo to kwestia tego, że chodzę na saunę w budynku szkolnego basenu albo centrum sportowego przy centrum onkologii, a nie do żadnego aquaparku, który byłby oblegany.
Też mnie wkurza, że tyle osób przed wejściem do basenu nie myje się. Mycie dup i miejsc intymnych powinno być oczywistością przed wejściem do wody, z której korzysta tyle osób. Jak można się wstydzić zdjąć majtki pod prysznicem, przecież wystarczy stać odwróconym do ściany, a chyba każdy widział kiedyś dupę i wie, jak wygląda, więc taki widok nie powinien nikogo dziwić. Czy ludzie nie rozumieją, że inni przychodzą na basen pływać, a nie oglądać ani oceniać wygląd pozostałych pływaków?
Ancymon - Wto 13 Lut, 2024
dkbb napisał/a: | W Polsce nie byłem na takiej plaży i raczej się nie wybiorę. |
Czemu się nie wybierzesz?
michalza - Pią 23 Lut, 2024
Mamy kilka miejsc
Maciej890 - Sro 25 Wrz, 2024
Z kumplami bez problemu przebieramy się na basenie czy siłowni. Widziałem ich nago, oni mnie też. Luz.
czarn - Pią 27 Wrz, 2024
Maciej890 napisał/a: | Z kumplami bez problemu przebieramy się na basenie czy siłowni. Widziałem ich nago, oni mnie też. Luz. |
U mnie podobnie, zero krępacji
toton - Czw 03 Paź, 2024
Przypomniało mi się jeszcze, że w akademiku na wymianie we Francji regularnie widziałem moją koleżankę nagą - mieliśmy okna naprzeciwko siebie. No to w ramach rewanżu też się przebierałem przy otwartym oknie. Raz nawet zrobiłem jej zdjęcia, ale potem miałem wyrzuty sumienia i je skasowałem.
I jeszcze raz spotkałem w saunie koleżankę. Ja byłem nago, a ona nie. Byłem trochę spięty, ale potem jej niby niechcący zsunął się ręcznik to tu, to tam i ostatecznie można powiedzieć remis. W ogóle to śmieszne, że człowiek nago przed kimś ubranym czuje się dziwnie, ale jak obie strony się zobaczą nago, to już to w ogóle nie robi wrażenia.
|
|