Luźne dyskusje o męskich sprawach - Kąpiele pod prysznicem
kibicsportowy - Czw 11 Sie, 2016 Temat postu: Kąpiele pod prysznicem Hej. Uprawiam sport i codziennie Kąpie sie z kolegami. Jak z tym u Was?
Master1989 - Czw 11 Sie, 2016
Ja chodzę na siłownie i 3 razy w tygodniu jestem z kilkoma kolesiami pod prysznicem, normalna sprawa.
onesa - Czw 11 Sie, 2016
kibicsportowy, Master1989, a nie macie kabin w takich łazienkach? chociaż takich ścianek działowych między prysznicami?
jasiek98 - Pią 12 Sie, 2016
Ja miałem kilka razy takie sytuacje, choć raczej na wakacyjnych obozach. Prysznice były niby oddzielone, choć zazwyczaj i tak było wszystko widać przez brak zasłonek.
haster69 - Pią 12 Sie, 2016
onesa napisał/a: | kibicsportowy, Master1989, a nie macie kabin w takich łazienkach? chociaż takich ścianek działowych między prysznicami? |
Różnie bywa w szatniach. Raz są te ścianki, raz nie ma. Zasłonek raczej nie ma.
Ja tam z tym nie mam problemu.
jan_kaz - Pią 12 Sie, 2016
Ja też z tym nie mam problemu, często jeżdżę do cech czy na Słowację, tam na basenach na ogół nie tylko że nie ma zasłonek, to także ścianek - jest duże pomieszczenie i kilka prysznicy - panowie w większości kąpią się nago, ja do tego towarzystwa bez skrępowania wchodzę i też się kąpię (dodam jednak, że pierwszy raz czułem lekkie skrępowanie) . Panowie często nago przechodzą do szatni (osobne dla mężczyzn) i tam dopiero się wycierają i ubierają. Fakt, że lekko mnie to podnieca, jednak nigdy mi nie stanął na baczność (także innym też nie stawał). Raz gdy się ubierałem, koło mnie stał facet, który bardzo długo wycierał głowę i szyję, majtając koło mnie (wiązałem buty) swoim kutasikiem mrucząc przy tym okrutnie. Przez moment miałem ochotę złapać go za kutasa, ale jakoś nie mogłem zdobyć się na odwagę, gdyż w szatni byli też inni. Gdyby byliśmy sami, to kto wie - chociaż nie wiem jaka byłaby jego reakcja, ale sądzę, że czekał na to. Teraz żałuję, że tego nie zrobiłem.
onesa - Sob 13 Sie, 2016
haster69, tam gdzie ja korzystałam z prysznicu też nie było zasłonek, ale za to ścianki działowe były:P
Per Rectum - Sob 13 Sie, 2016
jan_kaz napisał/a: | Raz gdy się ubierałem, koło mnie stał facet, który bardzo długo wycierał głowę i szyję, majtając koło mnie (wiązałem buty) swoim kutasikiem mrucząc przy tym okrutnie. Przez moment miałem ochotę złapać go za kutasa, ale jakoś nie mogłem zdobyć się na odwagę, gdyż w szatni byli też inni. Gdyby byliśmy sami, to kto wie - chociaż nie wiem jaka byłaby jego reakcja, ale sądzę, że czekał na to. Teraz żałuję, że tego nie zrobiłem. |
Kurde, powiedz gdzie chodzisz na basen! Pliz...
Będę tak długo się wycierał koło Ciebie i majtał tym co trzeba, aż wszyscy sobie z szatni pójdą...
haster69 - Sob 13 Sie, 2016
onesa napisał/a: | haster69, tam gdzie ja korzystałam z prysznicu też nie było zasłonek, ale za to ścianki działowe były:P |
Tylko po co te ścianki jak nie ma zasłonek? I tak każdy później wychodzi spod prysznica nagi
jan_kaz - Sob 13 Sie, 2016
No właśnie, wystarczy jedno pomieszczenie i kilka prysznicy obok siebie. W Oravicach np. potem trzeba przejść korytarzem do szatni do swojej szafki. Są tam też przebierańców, ale jak zauważyłem korzystają z nich Polacy i rodzice z dziećmi. W Komarnie podobnie - tam głównie Niemcy, Czesi i Słowacy, więc nikt się nie krępuje i wszyscy biegają z firmami na wierzchu. Super sprawa.
[ Dodano: Sob 13 Sie, 2016 ]
Miało być PRZEBIERALNI a nie przebierańców oraz FIUTAMI a nie firmami
kibicsportowy - Sob 13 Sie, 2016
USUŃ
onesa - Sob 13 Sie, 2016
haster69, no nie każdy, czasami niektórzy wycierają się pod prysznicem i wracają do szatni opatuleni w ręczniku.
haster69 - Nie 14 Sie, 2016
No tak, ale spod natrysku trzeba trochę odejść pod ręcznik, bo jak się go na ściankę działową od tych pseudo kabin rzuci, to będzie mokry
Zależy też od szatni na jednej hali sportowej szatnie są duże i wewnątrz niej jest pomieszczenie z prysznicami, to rozbieram się w szatni i idę nago pod prysznic, tak też wracam, albo owinięty w ręcznik żeby się tyłek do końca wytarł Z kolei na jednym z basenów jest tak, że kobiety i mężczyźni wychodzą za szatni na wspólny korytarz i za chwilę wchodzą pod prysznice z podziałem na płeć. Wtedy raczej się owijam.
onesa - Nie 14 Sie, 2016
haster69, no właśnie, to wszystko zależy od budowy i rozmieszczenia pryszniców
jan_kaz - Czw 18 Sie, 2016
Tam gdzie szatnia jest koedukacyjna poruszam się w ręczniku lub kąpielówkach ale gdzie szatnia i prysznice są oddzielne tam przechodzę nago podobnie jak pozostali
onesa - Czw 18 Sie, 2016
jan_kaz, każdy jest inny, jeden ma większe opory drugi nie ma ich wcale. Dobrze że w koedukacyjnej ludzie potrafią się zachować
bear834 - Pią 19 Sie, 2016
jak bylem nieco mlodszy, na zagranicznych wakacjach trafilem do fajnego basenu-a wlasciwie mniejszego aquaparku. nie wiem czy tam byly jakies specjalne ustalenia/regulamin na to pozwalal (nie znalem ich jezyka) ale byly spore koedukacyjne szatnio-prysznice i jakies 70% osob przebierala sie i kapala bez strojow bez skrepowania. z racji mlodego wieku, towarzystwa kumpli z polski - czulismy sie jak w raju, wszyscy prawiczki a tu tyle nagosci. wspominam to milo bo bylo tam naprawde sporo niezlych milfow. i jakos nikt tam sie nie kryl, nie gapil, nie przejmowal. po prostu wymyl sie, przebral i wychodzil. normalna naturalna czynnosc. my za to musielismy tam dziwnie wygladac, gapiac sie czy tez zerkajac na biorace prysznic laseczki,
nie bede dodawal ze tam byly tez sauny, rowniez koedukacyjne. zero textyliow, tak jak etka korzystania z sauny nakazuje,. siedzielismy tam we 3 z palami jak ze stali:)
jan_kaz - Pią 19 Sie, 2016
W połowie września wy wybieram się na baseny z saunarium -jeszcze na takich nie byłem bardzo jestem ciekaw jak tam będzie i jak się zachowam gdy będą gołe kobiety i goli panowie. Czy też mi będzie stał jak słup? Jak wrócę to napiszę.
onesa - Pią 19 Sie, 2016
jan_kaz, czekamy na relację.
Shnitzel - Pon 22 Sie, 2016
Byłem, nie staje. Nie kręci tak jakby się mogło wydawać.
jan_kaz - Wto 20 Wrz, 2016
Witam, fakt, nie staje, nawet nie drgnął. Nagich spotkałem tylko w saunach i to parowych, gdzie nic nie było widać, raz w suchej pojawiło się kilka osób bez ręcznika, ale wiek... Poza tem wszyscy chodzili w ręcznikach, a w saunie aromatycznej, gdzie nie było pary, wszyscy siedzieli w ręcznikach. Jedynie na basenie, gdzie ręcznik zostawić trzeba było na wieszaku i przejść do wody, paradowali nago. Ale jak na innym forum ktoś napisał, każdy zajmuje się sobą i nie gapi się na innych. Nie wiem, czy na mnie wówczas patrzono, bo mam kolczyki, ale nie zwracałem na to uwagi - przeszedłem, zanurzyłem sie w wodzie - i tyle. Może gdyby więcej było młodych, wówczas może by drgnął, ale tego dowiem sie kiedyś indziej, jak znów będę w saunarium.
bear834 - Wto 20 Wrz, 2016
jan_kaz a gdzie to saunarium? moze znacie fajne tego tupu miejsca w PL?
onesa - Wto 20 Wrz, 2016
jan_kaz, to do kolejnego razu
jan_kaz - Wto 20 Wrz, 2016
Do bear834
Termy Chochołowskie - polecam !
bear834 - Czw 22 Wrz, 2016
Te termy musze kiedys odwiedzic
Tak przy okazji to fajnie gdyby powstal temat z polecanymi miejscami w ktorych mozna bez skrepowania korzystac z saun, atrakcji wodnych nago. jak znacie to podzielcie sie bo w tych co do tej pory bylem to wiekszosc ludzi i tak lata w strojach, a jak juz sie trafia nago to raczej starsi - no i przewaznie lampia sie na moja pania;)
jan_kaz - Czw 22 Wrz, 2016
Żeby była jasność - w saunach część siedziała i spacerowała nago, ale po korytarzach chodzili owinięci w ręczniki, chociaż zdarzało sie widzieć golasów też (ale mało). Ciekaw jestem natomiast saunarium w innych krajach - czy po korytarzach też biegają w ręcznikach, czy jak powinno być - bez nich.
onesa - Czw 22 Wrz, 2016
jan_kaz, możesz zostać ekspertem i sam sprawdzić, porównać sanatoria w Polsce i za granicą;)
|
|