Ćwiczenia - Pytanie Nowicjusz

G1zmo - Sro 07 Lis, 2012
Temat postu: Pytanie Nowicjusz
Witajcie rodacy, mój pierwszy post tutaj więc przydało by się przywitać. Mam na Imię Kamil i mam 18 lat. Standardowy problem z wielkością przyjaciela :)

Chciałbym zacząc teraz ćwiczyć całą sylwetkę,oraz rozpoczac cwiczenia powiekszajace towarzysza. Trening Jelq ( nie wiem czy dobrze piszę ) + pompka/expander (niewiem co lepsze) + moze jakies kremy ?

Jeśli chodzi o sylwetkę, dietę mam rozpisaną, ćwiczenia też. Czy suplementy diety, białka, weglowodany, kreatyny etc. mają wpływ na wielkosc małego ?

Co lepsze expander czy pompka ? Warto inwestowac w kremy/maści ?

Jak wymiar pompki dla mnie jeśli już , czy taka zwyczajna , przepraszam za link http://allegro.pl/pompka-...2753874511.html

bedzie ok ?

PS. Wymiary obecne: (podaje okolo, mierzone na szybko )

Stan zwiotczały: 9-10dl, ~10cm odwodu
Erekcja: 14-14,5cm, 12-12,5cb obwodu.

Dziekuje z góry, jeśli zły dział to przepraszam. :oops:

[ Dodano: Sob 10 Lis, 2012 ]
Nikt nie jest w stanie mi pomóc ? :(

150 wyśw i zero odpowiedzi, panowie, chciałbym już ćwiczyc :)

Nosferatis - Wto 13 Lis, 2012

Wiesz dlatego nikt nie chce na to odpowiedzieć? Ponieważ masz 1 miejsce nad swoim postem link o tej tematyce.
G1zmo - Sro 14 Lis, 2012

Tak wiem, przeczytałem cały wątek i nie rozjaśniło to mojej sytuacji, dlatego pytam :roll:

Nic nie było, o kremach/maściach, a co ktoś poruszy temat expandera,wątek toczy się dalej a dany czlowiek jest zignorowany.

fiut69 - Sro 14 Lis, 2012

Z tego co tu wyczytałem Expander jest dosyc drogi i nie wygodny jeśli chodzi o pompke to lepiej sobie kup z jakimś pisoletem np. http://allegro.pl/duza-po...2748760359.html

Lub coś lepszego jak jesteś przy kasie, ja marze o takiej Pro X Zec ale nie będe miał kasy raczej.

Jeśli chodzi o kremy to myśle żeby zacząc używac gdzieś po paru miesiącach cwiczeń (3 - min.) czytałem w jakimś poście o kremie largo który możesz kupic za 44zł na allegro i jest podobno dobry.

Jak chcesz wiedziec jak pompowac to ściągnij sobie darmowego ebooka na ten temat i poczytaj na osobistym poradniku użytkownika nosferatis

A jeśli chodzi o suplementy na siłke to nie mają one wpływu na wzrost małego.

Pozdrawiam :wink:

G1zmo - Sro 14 Lis, 2012

A co myslisz o pompce, "Bathmate" ? :) dość innowacyjnie wygląda, moze coś w tym tkwi. Czyli expandery odradzacie ? Słyszałem ze czułośc w zołędziu zanika tez przez to (ciagly ucisk).
Shnitzel - Czw 15 Lis, 2012

Najpierw sprawdź czy te 14cm to tak rzeczywiście za mało. To średnia wielkosc w EU wiec co chesz, maczugę herkulesa z niego zrobić?
G1zmo - Czw 15 Lis, 2012

Podniesienie wlasnego Ego, taki już mam kompleks ;S Dodanie pewności siebie, zreszta to chyba normalne :)
fiut69 - Czw 15 Lis, 2012

Nie wiem czy bathmate to dobry sprzęt zobacz na forum też ludzie się wypowiadali, tylko że bathmate najlepiej urzywac podczas kompieli w wannie, więc jeżeli masz na tyle czasu dla siebie i się nie obawiarz że ktoś wejdzie do łazienki (mamuśka, twój stary lub jakieś rodzeństwo) i zobaczy co ty masz i robisz no i jak jesteś dodatkowo przy kasie to czemu nie
G1zmo - Pią 16 Lis, 2012

A zwykła pompka, ma jakies znaczenie czy jest to górnolotny sprzet czy taki standardowy popularny na allegro za ~30 zł z gruszką ? :P

Rozumiem jelq + pompka najrozsądniej ? Rozpisał ktoś może jakiś trening czy trenować kedy tylko czas pozwoli.

tomek100 - Sob 17 Lis, 2012

Ćwiczyłem jelg przez 2 miesiace, rok temu :)dzień wolny od cwiczen robiłem w niedziele :)do tego stosowałem krem na powiekszenie penisa:)penis nie wydłużył sie nic! te cwiczenia to niezła sciema razem z tymi kremami!!!!! pompka może doprowadzić do uszkodzenia żył wewnątrz penisa i nie tylko.
fiut69 - Sob 17 Lis, 2012

G1zmo, Bathmate to sprzęt górna póła a czym się różnie od pompki z gruszką? A no tym np. że bathmate jest przystosowany do pompowania z wodą (w pompce masz penisa + ciepła woda) a przy normalnej pompce masz inaczej ogólnie pompki z gruszką nie są dobre bo tą gruszke naciśniesz to ona zostaje jakby w srodku. Ja nie używałem bathmate ale myśle że jak chcesz kupic dobry profesjonalny sprzęt to magnum pump jest zajebisty na allegro za 299zł + instrukcja obsługi + PLAN TRENINGOWY, a najważniejsze to weś sobie ściągnij z tej strony darmowy ebook o pompkach i na podstawie tego co przeczytasz sam rozkmiń sobie plan treningowy, a nie czekasz aż ktoś to zrobi za ciebie i przedewszystkim POCZYTAJ
tomek100,
Pompka może uszkodzic żyły w penisie wtedy I TYLKO WTEDY gdy NIE UMIEJĘTNIE JEJ UŻYWASZ
to znaczy:
- nie uodparniasz penisa na podciśnienie
- stosujesz za długi trening pomimo że jesteś początkujący
- stosujesz za duże cIśnienie
- nie przeczytałeś ebooka na ten temat
- nie przeczytałeś postów innych użytkowników forum np. "Mój osobisty poradnik jak powiększyc penisa ciągła aktualizacja"
któtko mówiąc NIE MYŚLISZ NAD TYM CO ROBISZ

pozdro

G1zmo - Sob 17 Lis, 2012

Ok, a wymary pompki ?

Czyli kremy sobie odpuścic i tabletki. Kuracja widzę, że troche trwa. Przy takim penilarge ludzie piszą praktycznie same pozytywne komentarze, ze dziala ale potrzeba czasu :P

ZmarszczonyFred - Sob 17 Lis, 2012

G1zmo napisał/a:
Przy takim penilarge ludzie piszą praktycznie same pozytywne komentarze, ze dziala ale potrzeba czasu :P

te komentaże pisza ludzie którzy sami to sprzedaja, natomiast fachowcy usuwający z sieci wszelkie slady negatywnych opini o produkcie zarabiaja krocie... nie wierz w opisy typu.... ''...miałem małego penisa i z niewilkim wysiłkiem mam takiego jakiego zawsze pragnałem...nareszcie czuję sie jak mężczyzna...Adam 32lata''

tomek100 - Sob 17 Lis, 2012

Fiut69-z pompką do penisa jest tak jak z nadmuchiwaniem balona:)dmuchasz,dmuchasz wydaje ci się że jeszcze można i bum.

G1zmo, Nie wiem jakie są wymiary bathmate ale jeśli chodzi o magnum pump to 23cm długosc i 6 srednica (jakies 19cm obwód)
tomek100, Powiedz to użytkownikowi nosferatis to się zabrechta na śmierc

fiut69 napisał/a:
tomek100, Powiedz to użytkownikowi nosferatis to się zabrechta na śmierc

myslę że sie nie zabrechta...w jego temacie jest kilka przypadków ''przedobrzenia'' którego efektem były bąble...w któryms z ostatnich postów jeden z uzytkowników pisze rownież o zwłóknieniach tkanki które powstały w wyniku pompowania...

Nom dobra ale oni sami się przyznali że przedobrzyli przecież pisałem wczesniej że możesz uszkodzic sobie fiuta jeśli m.in:
- stosujesz za długi trening pomimo że jesteś początkujący

[ Dodano: Sob 17 Lis, 2012 ]
W dodatku przeciez w darmowym ebooku też o tym piszą zeby na początku nie przesadzac bo można narobic sobie problemów tak samo jak nosferatis k... ludzie wystarczy poczytac

własnie o tym mowie ze wzyscy czytaja tylko kazdemu sie wyadaje ze pociągnie jeszcze kilka dodatkowych minut dla polepszenia efektu...poza tym cały temat o którym wspominasz opioera sie na metodzie prób i błedów...
G1zmo - Sob 17 Lis, 2012

Dla obwodu 12-12,5 jaki tłok wybrac ? 5,5/6 cm ? :P

Czyli rozumiem ze pistolet -> gruszka i takowego szukać ;)

Nosferatis - Sob 17 Lis, 2012

Z tym balonem to lekka przesada. Bo prędzej użytkownika skręciło by z bólu niż miałoby penisa rozerwać.
Choć pistoletem nawet nie jest się w stanie wytworzyć takiego podciśnienia ,żeby mogło dojść do implozji. Zbyt entuzjastyczne a przede wszystkim szybkie pompowanie może dać efekt w postaci siniaków, przekrwień,bąbli czy nawet uszkodzenia naczyń . Choć sądzę ,że prędzej trenujący z bólu by nie wytrzymał niż miało by nastąpić rozerwanie penisa. Co do zwłóknienia tkanek to nic u siebie takiego nie zauważył. A zwłóknienie czasem przechodzi w skamienienie skóry,naczyń a ja czegoś takiego w swoim penisie nie wyczułem. Choć pompowałem codziennie przez gruby rok. No i sprzęt działa ,że tak się wyrażę jak żyleta. Oczywiście nie neguje tego faktu , o którym pisał Olimaj. Jednak u mnie nie ma żadnych problemów. A treningi skończyłem już prawie miesiąc temu (bez tygodnia).

z tym balonem to raczej żart był... :)
tutaj jest post użytkownika Olimaj z tematy o pompowaniu w którym mówi o zwłóknieniu...
....witam.ja już po zabiegu obrzezania, ostatecznie nawet nie poszedlem do szpitala bo uznałem, że to zbyt ważna rzecz dla mnie by oddać się w rence ,,partaczy" z nfz i wczoraj miałem zabieg w prywatnej klinice plastyki i powiem ogólnie, że wyszło super, zszyte naprawę pięknie no i zrobione tak jak chciałem.Jednak chciałem was przestrzeć przed pompką bo pani doktor po ,,otworzeniu" mego ptaszka powiedziała, iż występuje u mnie już zwłuknienie tkanek (oczywiście w zewnętrznej warstwie bo tam głębiej to nikt nie zaglądał) jak to określiła skóra, aż chrzęści pod nożyczkami, a nie pompowalem już od ok miesiąca przed zabiegiem (więc można powiedzieć, że są pewne skutki uboczne).nie wiem co dzieje się tam w środku, ale w takim przypadku ja nie chcę ryzykować że w wieku 40 lat będe miał flaka w spodniach. z powiększania 13mm zostało 10mm bo te 3 spadły jakoś na początku a reszta już się nie zmienia więc może już tak zostanie.mam teraz 14 cm a od kości ok 16cm i moja żonka warjuje od tego sprzętu mimo że nie jest zbyt okazały, a po zabiegu będzie miała jeszcze lepsze doznania, już nie może się doczekać kiedy go wyprubuje :mrgreen: , ale na to niestety trzeba poczekać co najmniej 3 tygodnie :cry: .więc w moim przypadku biorąc pod uwagę powyższe nie będę już ryzykował ewentualnej impotencji która mogła by nadejść (tego oczywiście na pewno nie wiem bo tak jak napisałem, że jest na pewno takie ryzyko) wcześniej niż powinna.dodam jeszcze tylko, że ja nikogo nie straszę tylko czułem się w obowiąsku poczielić się tym na forum, a decyzje każdy podejmie sam.pozdrawiam...

ja sam doświadczenia z pompowaniem nie mam i nie wiem jakie faktycznie są skutki uboczne ale czytałem o możliwości częśćiowej impotencji na skutek pompowania (konkretnie chodziło o popekane naczynia) i równiez mogło to być spowodowane nadmiernym ciśnieniem, ale kto brał sie za powiększanie ten wie że nie jest trudno przesadzic... :)

fiut69 - Nie 18 Lis, 2012

G1zmo, Słuchaj nie wiem ja mam też taki obwód mniej więcej jak ty i kupuje sobie sr. 6cm bo to jest optymalny rozmiar na takiego penisa
G1zmo - Nie 18 Lis, 2012

Hmm trochę ostatnio naczytałem się tych negatywnych opini o pompkach, naczynkach, rozstepach, bablach etc. :shock: Już nie wiem co mam stosować sam, w tym momencie totalna dezorientacja :roll:
fiut69 - Pon 19 Lis, 2012

a przeczytałeś darmowy ebook? Tam jest dokładnie napisane jak stosowac by było dobrze
G1zmo - Pon 19 Lis, 2012

Czytalem czytalem, a znajde jakies porownanie expander vs pompka ?
fiut69 - Wto 20 Lis, 2012

to już musisz zobaczyc w dziale URZĄDZENIA tam dużo ludzi wypowiada się na temat extenderów, który najlepszy za jaką cene itd.