Luźne dyskusje o męskich sprawach - SOLARIUM

Gość - Sob 25 Mar, 2006
Temat postu: SOLARIUM
chodzicie (luub chodziliscie) na solarium, bo sie wybieram, tylko chcialbym zeby ktos przyblizyl mi ten temat....np. jak czesto trzeba chodzic zeby tylko troszke przyciemnic skore (ale nie tak jakbym 2 tyg. lezal na plazy) mam jasna karnacje a juz nie dugo wiosna (t-shirty, bezrekawniki, itp.) i chcialbym sie troszke przyrumienic.... Jakie wybrac stojace, czy lezace i w koncu najwazniejsze czy opalac sie w bieliznie czy nago (zeby nie miec tylka jasniejszego od klaty)???

piszcie co o tym sadziecie i jakie macie doswaidczenia z solarium :oops:

jarhead - Sob 25 Mar, 2006

jezeli chodzi o mnie to chodze nie czesto ale regularnie i zawsze nago
Alexoro - Nie 26 Mar, 2006

jarhead napisał/a:
jezeli chodzi o mnie to chodze nie czesto ale regularnie i zawsze nago, bez przesady jakby to wygladalo jak klata spoko opalona, a tylek bialy jak sciana, a tak to super to wyglada, jezeli chodzi jak czesto to kilka razy w miasiacu (przynajniej ja) nie wiem jak inni bo widze ze sie nikt nie garnie do rozmowy.... a szkoda

Ja wolę poczekać na słoneczko :wink: , a lepiej , żeby nikt się nie wypowiadał jakby miały być głosy , że solarium jest tylko dla kobiet :lol:

Bruno Pelletier - Nie 26 Mar, 2006

wszystko zależy od mocy lamp w solarium...
początkowo nie przekraczałbym 8 minut...

hildegrant - Nie 26 Mar, 2006

no wlasnie, Bruno mnie ubiegl :twisted:
nie wazne czy lezace czy stojace, czy ergoline czy jakies inne...
liczy sie moc lamp: poczatkowo 160W wystarczy, w miare apetytu i oczekiwanego rezultatu zwiekszaj 200W, 300W, 400W... no i czas ekspozycji jest tez wazny, przy nizszych mocach max 10 minut, potem jak sie skora przyzwyczai mozesz zwiekszac do 15 (20 minut to dla weteranek/weteranow w rozowych sweterkach)
i jeszcze jedno: na solarium lampy generuja swiatlo sztuczne, jesli korzystasz z umiarem to nic ci nie bedzie, najlepiej laczyc sesje w solarium z prawdziwym sloncem (wg. ostatnich badan to daje najlepsze efekty), tylko pozostaje pytanie czy chcesz sie spalic na "skware" czy jedynie przygotowac do sezonu i miec lepszy start...
aha: solarium moze uzaleznic (tanoreksja) wiec nie przeholuj... 8)

PS. nie udowodniono ujemnego wplywu lamp na funkcjonowanie genitaliow...choc po swiecie wciaz kraza jakies dzwine ploty, zeby nie sciagac majtasow...zupelnie nie rozumiem czemu... :wink:

Gość - Wto 28 Mar, 2006

hildegrant PS. nie udowodniono ujemnego wplywu lamp na funkcjonowanie genitaliow...choc po swiecie wciaz kraza jakies dzwine ploty, zeby nie sciagac majtasow...zupelnie nie rozumiem czemu... Wink

na własnie a wy jak idziecie do solarium to sciagacie majtki czy opalacie sie w bieliznie......??????

hildegrant - Wto 28 Mar, 2006

tak jak pisalem, oczywisty jest fakt ze sciagam wszystko :twisted:
a tak w ogole spotkalem sie z opinia ze solarium jest dla kobiet i dresow...
prostestuje wobec takiego spojrzenia!

love508 - Wto 28 Mar, 2006

ja tez nago jestem na solarce - to jest swietne uczucie, solarka to super sprawa
hildegrant - Sro 29 Mar, 2006

nie, a nawet gdyby to "who cares..."
Gość - Sro 29 Mar, 2006

zawsze moglaby sie polozyc obok ciebie, tez nago......... :twisted:
hildegrant - Sro 29 Mar, 2006

hmmm...seks w solarium...
"swietlany" pomysl...troche ciasny, ale zawsze to cos nowego...
apropos swiatla, ladne zacmienie dzisiaj bylo, kto nie widzial ten stracil:P

hildegrant - Czw 30 Mar, 2006

men18 napisał/a:
zawsze moglaby sie polozyc obok ciebie, tez nago......... :twisted:

tak w ogole to fajne laseczki pracuja w solarium, do ktorego chodze, ale mam zone, wiec moge je sobie tylko poogladac :roll:

VanCote - Czw 30 Mar, 2006

Ja opalam się nago... Jednak doceniam te oklepane "białe plamy na mapie ciała" u innych.
Home - Sob 01 Kwi, 2006

najlepiej jest opalac sie na golasa bo glupio to wyglada jak sie ma klate opalona i bialy tyłek :P Opalanie zalzy od lap jakie sa i zalezy tez od pigmenu skory tzn jak mamy ciemny pigment to powinnismy malo lezec bo mozemy nabawic sie raka skory . Nie korzystalem jeszcze z lamp stojacy tylko z lazacych, na lezacych bardzo łatwo jest sobie spiec tylek :/
hildegrant - Sob 01 Kwi, 2006

no tak, wlasciwie nikt nie wspomnial o pigmentacji skory wczesniej...
zlosliwcy twierdza, ze max ilosc pigmentu jaka mozna uzyskac poprzez opalanie jest ograniczona i wlasciwa dla kazdego czlowieka...ja sie z tym nie zgadzam, bo mi z wiekiem i przy "odrobinie wysilku" :wink: udalo sie zmienic nieco karnacje, i nawet zima, bez lamp i slonca nie jestm tak blady jak poprzedniej zimy, a zawsze bylem uwazany przez ludzi za osobe o b. jasnej karnacji...

VanCote - Sob 01 Kwi, 2006

:D Opowiedz nam o tej odrobinie wysiłku. Nijaki Jackson jak zaczął się wysilać to zbladł do granic możliwości :shock:
hildegrant - Sob 01 Kwi, 2006

zrobil sobie krzywde, ja wyznaje zasade: po 1 nie szkodzic :wink:
Aciu - Pon 03 Kwi, 2006

Chciałem wam tylko powiedzieć że opalanie i to jak długo można się opalać i z jakim efektem zależy od tego jaki macie fototyp skóry. Można wyróżnić 6 fototypów z czego fototyp 1 jest najjaśniejszy a 6 najciemnieszy. Mogę was zapewnić że na pewno w 99% przpadków nikt z was nie będzie mieć ani 5 ani 6 fototypu, gdyż mają je tylko rasy zółte i afroamerykanie. Co do pozostałych (od 1-4) to w zależności ile melaniny macie w skórze, włosach i oczach zależy wasz fototyp. Bardzo łatwo można sprawdzić jaki ktoś posiada fototyp i w zależności od tego można dowiedzieć się czy można się opalać i jak długo, aby było bezpiecznie i zdrowo. Ale to już wam na pewno doradzą w solariach. Pozdro!!! :)
hildegrant - Pon 03 Kwi, 2006

moze przedstaw nam blizsze informacje o tym co napisales, zaciekawiles mnie :wink:
cadyk7 - Wto 04 Kwi, 2006

wykasowany
Mateusz Kluszyk - Wto 18 Kwi, 2006

Ja w solarium zawsze opalam się goły. Chodzę do niego co równe 2 tygodnie.