Inne problemy - ból jądra
aaa68 - Nie 19 Wrz, 2010 Temat postu: ból jądra może wiecie czym moze byc spowodowany ból jadra?
harry_22 - Nie 19 Wrz, 2010
Różnie. Uderzeniem, żylakami, złym ciśnieniem. Niedokończoną masturbacją, czy dużym podnieceniem. Jka długo się ból utrzymuje?
aaa68 - Nie 19 Wrz, 2010
róznie, masturbacja raczej nie, dawno juz tego nie robie
[ Dodano: Nie 19 Wrz, 2010 ]
uderzyc sie tez sie nie uderzyłem
Hmm...a może długa przerwa w seksie?
aaa68 - Nie 19 Wrz, 2010
to tez nie bo to akurat co drugi dzień, a niekiedy codziennie mam
to jest taki ból jakby mi ktos jadro wkładal w imadło ale po kilku chwilach znika
prawdopodbnie moga to być żylaki powrózka nasiennego. Zbadaj jądra ręką, czy są jakieś grudy. Albo jak masz możliwość to zrób zdjęcie i prześlij na @.
aaa68 - Nie 19 Wrz, 2010
a co ze zdjecia wywnioskujesz?
bo widać zmiany skórne przy żylakach też, a wiem, bo sam miałem. Tylko propozycja, nie przejmuj się
aaa68 - Nie 19 Wrz, 2010
ok
spoko
andrzejgadarr - Pon 20 Wrz, 2010
harry_22 napisał/a: | prawdopodbnie moga to być żylaki powrózka nasiennego. Zbadaj jądra ręką, czy są jakieś grudy. Albo jak masz możliwość to zrób zdjęcie i prześlij na @. |
aaa68 napisał/a: | a co ze zdjecia wywnioskujesz? |
E tam zdjęcie. USG zrób i tu wstaw obraz. Bo badaniem potwierdzającym żylaki nie jest zdjęcie albo stwierdzenie zmian skórnych a badanie USG.
Powodem może być jeszcze nieodpowiednia bielizna (za ciasna lub gdy np. dużo w ciągu dnia biegasz, chodzisz- za luźna). Jesteś pewny, że jest to ból zlokalizowany w jądrze a nie podbrzuszu (bo ból w podbrzuszu daje niekiedy wrażenie bólu jądra, jeśli nie możesz tego stwierdzić, podczas następnego ataku bólu, uciskaj ręką podbrzusze).
Inny powód bólu jąder występującego rano lub w nocy to przyciśnięcie jądra udami podczas snu. No i jeszcze jeden powód bólu, skurcze powrózka nasiennego (mięśni znajdujących się w okolicach penisa i moszny) które mogą mieć wiele przyczyn wymagających dokładniejszej diagnostyki.
aaa68 - Pon 20 Wrz, 2010
dzieki
Hubertttus - Czw 23 Wrz, 2010
Ja bym Cię wysłał do lekarza i na usg jąder.
|
|