Luźne dyskusje o męskich sprawach - Hemoroidy

Gość - Wto 28 Lut, 2006
Temat postu: Hemoroidy
Witam,
wiem, że temat o którym piszę nie jest związany z penisem (no, może nie dla wszystkich :oops: ), ale dotyczy to również mężczyzn.
Zauważyłem u siebie niepokojące objawy, które wskazują na hemoroidy (lub jak kto woli żylaki odbytu). Czy ktoś ma lub miał coś takiego i jak sobie z tym poradził? Dodam, że nie jest to dolegliwe na codzień, ale nie wiem, czy nie leczone nie spowoduje innych powikłań.

Gość - Sro 01 Mar, 2006

Na to sa dobre czopki - HEMOROL + maść np. RECTOSOL
Uciążliwa sprawa, kup czopki i maść i zazywaj czopki do momentu aż przejdzie, a kiedy poczujesz że coś sie moze zaczac na nowo - odrazu wkladaj czopka, nie bedzie sie nic robic :)

Gość - Sro 01 Mar, 2006

no tak, ale to jest leczenie objawów (w dodatku nie na długo) a nie usuwanie przyczyny.
Czytałem trochę o inwazyjnym leczeniu tej przypadłości i jeśli ktoś ma podobny problem, może się podzieli swoim doświadczeniem.

Bruno Pelletier - Czw 02 Mar, 2006

Idź do lekarza i poproś o skierowanie do poradni proktologicznej!
Z gózkami krwawniczymi odbytu nie ma żartów! W póxniejszym stadium możesz dowiedzieć się, że masz raka prostaty!!!

Gość - Pią 03 Mar, 2006

Bruno Pelletier napisał/a:
Idź do lekarza i poproś o skierowanie do poradni proktologicznej!
Z gózkami krwawniczymi odbytu nie ma żartów! W póxniejszym stadium możesz dowiedzieć się, że masz raka prostaty!!!

byłem. dał czopki i zalecił dietę.
Ale obawiam się, że to tylko półśrodki. Muszę się jeszcze wybrać do innej przychodni.
Dzięki za radę, Bruno.

Gość - Sob 15 Kwi, 2006
Temat postu: a moze ktos ci w dupala zaladowal?
sorki cezarku ale hemoroidy u facetow sa wynikiem ruchania w dupe... no chyba ze gejem jestes t wtedy trza bylo jakos masc stosowac... nie mowie ci w zlosci ale w 90 procentach to raczej anal... a reszta chyba ze zatwardzenie masz w kolko...

pozdrawiam

VanCote - Sob 15 Kwi, 2006
Temat postu: Re: a moze ktos ci w dupala zaladowal?
ecoulant napisał/a:
sorki cezarku ale hemoroidy u facetow sa wynikiem ruchania w dupe... no chyba ze gejem jestes t wtedy trza bylo jakos masc stosowac... nie mowie ci w zlosci ale w 90 procentach to raczej anal... a reszta chyba ze zatwardzenie masz w kolko...

pozdrawiam

po pierwsze :shock:
po drugie :D :D :D :D :D

Na ogół stosujesz medycynę ludową, czyli pierdoły z pod budki z piwem? :D

Gość - Sob 15 Kwi, 2006
Temat postu: Re: a moze ktos ci w dupala zaladowal?
ecoulant napisał/a:

pozdrawiam

Wiesz co, hemoroidów dostałem dużo wcześniej, zanim zdecydowałem się na pierwszy seks analny. Więc nie masz racji, albo mieszczę sie w tych brakujących 10%.
W innym poście, piszesz o hemoroidach u kobiet. Czy to też z powodu analu?

Gość - Sob 15 Kwi, 2006

ecoulant dobre dobre, przypomnialem sobie ze ostatnio u mnie w szkole ksiadz od religii miał hemoroidy :mrgreen:

PS. sorry za OT :wink:

wojas24 - Pon 19 Cze, 2006

koles miał hemorojdy i był na zabiegu za 600zł w prywatnej przychodni.mrozenie czyms tam i mówi ze poskutkowało.i jest to prawie bez bolesne i niemusisz lezec w szpitalu tydzien.mówi ze biega bo hemorojdy robia sie od siedzacego trybu zycia.
hildegrant - Pon 19 Cze, 2006

leczenie objawow nie przynosi efektow...pozostaje laser...maksymalna trwalosc zabiegu to 24 miesiace...to czas jaki pacjent ma wykorzystac do tego by uniemozliwic powrot schorzenia...czyli umiarkowana, ogolna aktywnosc fizyczna...odpowiednia diata...no i oczywiscie abstynencja jesli chodzi o jakiekolwiek kontakty analne...
ps. wojas odpisujesz na temat sprzed miesiaca...

Bruno Pelletier - Wto 20 Cze, 2006

hildegrant.... nie zgodzę się z Tobą do końca...

no, ale biorąc pod uwagę Twoje skrzywienie pod tytułem "ciąć" ;) .....

zabieg jest potrzebny tylko przy sporych hemoroidach....

hildegrant - Wto 20 Cze, 2006

oczywiscie masz racje, ale zaniedbane "niewielkie" naczynia z czasem beda bardziej degenerowac...
to prawda, jestem zwolennikiem leczenia inwazyjnego, ale tez nie mozna ze mnie robic demona :wink:
dopoki farmakoteriapia przyniesie przewidywalne efekty to owszem, ale kiedy ten rodzaj wyleczenia schorzenia napotyka limity to niestety...ciac, usuwac, wypalac... :twisted:

mar22 - Sro 21 Cze, 2006

hildegrant napisał/a:
leczenie objawow nie przynosi efektow...pozostaje laser...maksymalna trwalosc zabiegu to 24 miesiace...to czas jaki pacjent ma wykorzystac do tego by uniemozliwic powrot schorzenia...czyli umiarkowana, ogolna aktywnosc fizyczna...odpowiednia diata...no i oczywiscie abstynencja jesli chodzi o jakiekolwiek kontakty analne...
ps. wojas odpisujesz na temat sprzed miesiaca...

to nic, że sprzed miesiąca. Myślę, że jest to schorzenie coraz częściej występujące, niestety. I zaczynam podejrzewać, czy sam tego nie mam :(

Chenryk - Sro 09 Sie, 2006
Temat postu: Hemoroidy
Panowie- Koledzy... nie wiem jak można sie wypowiadac w tej kwestii nie mając pojęcia o tak b. złozonym schorzeniu które nie do końca jest poznane przez medycyne. I tak .. w życiu nie miałem stosunku analnego , byłem b. aktywnym sportowcem itd. A mimo to mam tą przypadłosc . Wiem skąd jest u mnie. Otóz z wysiłku fiz. Poprost w swoim czasie b. cięzko fiz. pracowałem ( u Niemców przy rusztowaniach) by zarobic na godne zycie w tym cholernym kraju. Zresztą wczesniej tez dzwigałem . Bo chciałem mieć uczciwie zarobione pieniądze . To teraz mam to co mam. Od czasu do czasu to mi sie odzywa. Leczyłem to tez. i efekt taki ze mam to i juz. I bzdurą jest wiązanie hemoroidów z rakiem prostaty itp.. Jak tu jakiś oswiecony pisze. One (teoretycznie ) moga byc przyczyną w jakims stopniu do raka odbytnicy (Anusa)przy b. skrajnych schorzeniach. A i to tez nie zostało do końca udowodnione. A swoją drogą czy ktoś próbował stos. analnego z tym schorzeniem ?
hildegrant - Sro 09 Sie, 2006

piszac "mam to i juz" udowadniasz jedynie, ze nie wyleczyles sie bo najwyrazniej nie zastosowales sie do wszystkich zalecen lekarza
zylaki odbytu wykryte dosc wczesnie, przy zastosowaniu profilaktyki i leczenia zachowawczego sa calkowicie wyleczalne, tylko, ze leczenie jest dlugotrwale i wymaga od pacjenta sporo wyrzeczen i poswiecenia
stan wiedzy medycyny nt. powstawania i rozwoju zylakow odbytu jest na wysokim poziomie, rowniez w polsce
a i jeszcze jedno anus w jezyku lacinskim nie oznacza odbytnicy, jesli juz przeklejasz skads nazwy to sprawdzaj trzy razy...

Chenryk - Czw 10 Sie, 2006
Temat postu: Re: re....
Hildegrant ...czepiasz sie bzdetów. Mozliwe ze nie do końca wyraziłem sie co do okreslenia "ANUS" precyzyjnie - ale tego sformułowania uzyłem w kontekscie tego schorzenia w tym konkretnym dolnym odcinku przewodu pokarmowego (końcowym odcinku) gdzie chyba najwyrazniej widac to schorzenie. Nie ukrywam ze swojego czasu uczyłem sie dosyc długo Anatomii człowieka i Anus to jest anatomiczne okreslenie ... wiemy o co chodzi ... a Ty robisz z tego filozoficzny problem - czepiasz sie ... chcesz sie popisac elokwencją czy znajomoscią anatomii ? No dobrze zostawmy to ..wiadomo o co chodzi i juz.
Chenryk - Czw 10 Sie, 2006
Temat postu: re..
cholera .. zupełnie przypadkowo wlazłem na inne strony tego FORUM i odkryłem ze "hildegrant" to ... EXPERT - niepodważalny dyżurny autorytet w przedmiocie penisa i wyrocznia ,na wszystko ma rade i ach i och ...o k... a ale sie wkopałem - a co bedzie teraz jak się okaże że "hildegrant" jest z LPR-u i WszechPol. Zwiewam stąd na Madagaskar albo na Kamczatkę... Czesc !
noddy - Czw 10 Sie, 2006

Jakie sa objawy hemoroidow????? bo nie wiem ale czasami mam takie jakies dziwne uczucie w pupie :)
Bruno Pelletier - Nie 13 Sie, 2006

Chenryk - jeśli chodzi o sex analny - uważam, że nie powinno być większych problemów, natomiast musisz sam zadecydować czy w danym momencie hemoroidy nie będą zbyt bolesne...

Proponuję cowieczór zaaplikowac sobie Hemorektal (czopki) - powinno doraźnie pomóc.

mary - Czw 24 Sie, 2006
Temat postu: Re: Hemoroidy
cezar2 napisał/a:
Witam,
wiem, że temat o którym piszę nie jest związany z penisem (no, może nie dla wszystkich :oops: ), ale dotyczy to również mężczyzn.
Zauważyłem u siebie niepokojące objawy, które wskazują na hemoroidy (lub jak kto woli żylaki odbytu). Czy ktoś ma lub miał coś takiego i jak sobie z tym poradził? Dodam, że nie jest to dolegliwe na codzień, ale nie wiem, czy nie leczone nie spowoduje innych powikłań.

taaaaaak ja!!!! zauważyłam jak byłam z piatym dzieckiem w ciązy!!!!!!a szóste było w drodze buhahahaha
:shock: :shock: :shock: :shock:

Luctus - Czw 31 Sie, 2006

Żylak odbytu też nie należy do przyjemnych schorzeń, a jednak trafił mi się w 26 roku życia, a przy tym zaznaczam, że dożyję spokojnej starości bez penetrowania mej dziewiczej dupy :D . Procto-glyvenol dostałem i jakiś antybiotyk (nazwa mi umknęła) - przeszło. I chirurg, który mi to ścierwo nacinał, powiedział mi, ż to od "siedzącego trybu życia". Podobno kierowcom zdarza się najczęściej :cry: