Inne problemy - Swędzenie oraz...

Tozawa - Nie 29 Lis, 2009
Temat postu: Swędzenie oraz...
Witam.

Taki chyba nietypowy problem...

Bardzo swędzą mnie pachwiny. Codziennie wieczorem ( albo i wcześniej ;d ) po prostu czuję, że mnie swędzą. Czasem w nocy budzę się i drapię się jak opętany. Czy to może brać się z tego, że jestem dosyć "masywny" i nogi mi się obcierają?

2 sprawa: Hmm... jakby to napisać, żeby nie wyszło na idiotyzm :D Penis mi się poci :D Wątpię, żeby to było coś w stylu nietrzymania moczu... po prostu, gdy wstaję rano mam wilgotną mosznę oraz "tereny przy niej".

Dzięki za pomoc

andrzejgadar - Nie 29 Lis, 2009

A jakiej bielizny używasz? I ile masz lat?
Na mosznie masz pot (czyli mniej więcej w strukturze podobne do wody) czy np. wydzielina jest śliska.

Slipki przeważnie

18 lat

To może one cię ocierają w pachwinach?

Hmm.... nie mam pojęcia. One są... po prostu śliskie. Ale nie tak przesadnie. To jest chyba inne jak woda

No więc tak, moje diagnozy:
- Slipy albo w nieodpowienim rozmiarze albo za dużo się ruszasz więc przeżuć się na boxy. Szczególnie do spania zakładaj boksy bo i zdrowiej, i przyjemniej, po co więzić i trzymać małego ściśniętego w nocy. Jak już masz otarcia w pachwinach i Cię to swędzi, posmaruj np. kremem nivea (niebieskim! nie np. niveą soft)
-Śliskość, tu stawiam na polucje które też mogą być spowodowane przez zbyt ciasne majty ale tak czy siak są zjawiskiem prawidłowym dla Twojego wieku.

Papus - Wto 01 Gru, 2009

Masz mokro w pachwinach, bo się pocisz. Swędzi, więc drapiesz i powodujesz otarcia. Prawdopodobnie wdała się już lub niedługo się wda infekcja lub jakiś grzybek. Polecam wizytę u internisty i rozmowę na z nim ten temat. Miałem podobny problem. Dostałem jakąś maść i pigułki (nie pamiętam co) i przeszło.
Gdy robi się bardzo "mokro" sugeruję prysznic i zmianę bielizny. Zmiana gatek na luźniejsze też pomoże. Mnie pomogło.

Shnitzel - Sro 02 Gru, 2009

Znam ten motyw, przed wszystkim koniecznie out ze slipami na dowolna inna bieliznę lub jej brak. Ona sa w głównej mierze pogarszają sprawy. Pierwotnie problem wynika z przegrzania okolic ja również mniejszej higieny.
Musisz przede wszystkim:
- codzienne mycie - bez wyjątku!
- skrócenie owłosienia łonowego - sam przyznaj - nie czujesz ze posiadane futro grzeje za mocno i w bieliźnie i w spodniach?
- miejsca podrażnione posmaruj maścią Tormentiol i powinno szybko pomóc.

Generalnie nie możesz dopuszczać do przegrzania ani przepocenia okolicy kroku jak również inie próbować tego miejsca zarazić bakteriami cz zarazkami z rak bo to dla nich idealne warunki życia.