Luźne dyskusje o męskich sprawach - Męski horror
Boss - Sob 28 Lis, 2009 Temat postu: Męski horror Po przeszukaniu forum doszedłem do wniosku, że nie ma tu żadnego tematu o goleniu twarzy! Znalazłem mnóstwo o goleniu miejsc intymnych, ktory dotyczy jakiegoś procentu użytkowników tego forum lecz nie znalazłem nic na temat jak najbardziej związany z każdym z nas.
No więc. Jak sie golicie? Chodzi mi o sposób. Możecie też poopowiadać swoje pierwsze przygody z goleniem, kto Was nauczył, czym się golicie, etc.
Jeśli plagiat, to skasujcie. ;]
Agares - Nie 29 Lis, 2009
No chyba rzeczywiście nie było.
Golić na twarzy zacząłem się od niedawna, strasznie irytował mnie mleczny wąsik który się pojawiał. A sposób jak się gole? Myśle, że najnormalniej. Myję twarz, nakładam piankę , golę , zmywam a następnie smaruje to mleczkiem po goleniu. Ze względu na mój wiek, taką czynność wystarczy robić co tydzień.
A kto mnie nauczył? Nikt.
A gole się jednorazówkami Gilette.
andrzejgadar - Nie 29 Lis, 2009
Dosyć ważne, jak nie chce się mieć podrażnień jest umycie twarzy przed goleniem najlepiej nawet gąbeczką bo na skórze mamy różne drobinki, kurz, piasek itp. które podczas golenia tworzą na skórze mikroranki. Potem trzeba posmarować pianką lub jeszcze lepiej żelem lekko wmasowując (żeby pianka dobrze zadziałała na zarost tzn. żeby go zmiękczyła) no a potem golić, specjaliści mówią, że tylko z włosem, nigdy pod włos (co np. dla mnie niekiedy jest niewystarczające, niekiedy twarz musi być jak pupka niemowlaka dlatego w ramach przypływu czasu niekiedy praktykuję "podwójne golenie" czyli po prostu 1 raz golisz z włosem, potem 2 raz pod włos). I trzeba uważać żeby sie nie zaciąć
Potem trzeba resztę pianki zmyć najlepiej chłodną wodą, osuszyć skórę ręcznikiem i wmasować balsam/mleczko.
rubinowy1 - Pon 30 Lis, 2009
A ja uważam że jak po goleniu nie potraktuje tważy alkocholem (czyt. woda po goleniu), to nie czuje się jak bym sięogolił. W dodatku Alkochol osusza skórę.
Shnitzel - Pon 30 Lis, 2009
Golenie twarzy - pod natryskiem zaraz po myciu twarzy, lusterko w dłoni i golę. i zawsze pod włos z włosem to guzik mi daje bo mam płaski zarost i ostrza się ślizgają.
Ciamciak - Pią 11 Gru, 2009 Temat postu: Re: Męski horror
Boss napisał/a: | Po przeszukaniu forum doszedłem do wniosku, że nie ma tu żadnego tematu o goleniu twarzy! Znalazłem mnóstwo o goleniu miejsc intymnych(...) |
spójrz w pasek adresu
PENIS.com.pl ;>
A co do tematu to golę pianką Gilette i maszynką jednorazową z pięcioma ostrzami
Boss - Sob 12 Gru, 2009
Spójrz troce niżej i ujrzysz:
Penis.com.pl
Roum męskich spraw. ;p
houserek - Sro 23 Gru, 2009
Długo szukałem wreszcie znalazłem, Gilette Fussion Power, 5 ostrzy, ale żel do golenia nivea, najlepiej golić sie rano, kiedy skóra jest jeszcze nie ruszana, zawsze uzywać ciepłej wody, pierwsze golenie z włosem i po tym normalnie pod włos. Polecam
Pinoki0 - Wto 19 Maj, 2015 Temat postu: Re: Męski horror
Boss napisał/a: | Po przeszukaniu forum doszedłem do wniosku, że nie ma tu żadnego tematu o goleniu twarzy! Znalazłem mnóstwo o goleniu miejsc intymnych, ktory dotyczy jakiegoś procentu użytkowników tego forum lecz nie znalazłem nic na temat jak najbardziej związany z każdym z nas.
No więc. Jak sie golicie? Chodzi mi o sposób. Możecie też poopowiadać swoje pierwsze przygody z goleniem, kto Was nauczył, czym się golicie, etc.
Jeśli plagiat, to skasujcie. ;] |
Nikt, liczyłem że kolega w klasie, ktory mnie podmacywał, mnie nauczy jak to robi, ale nie nauczył. Ostatnio golę się trochę rzadziej i dzieki temu mniej mam uczulen itp. ,ale ogolnie zgadzam się - horror ;P
kcqBM - Czw 04 Cze, 2015
gole sie maszynka elektryczna, wygodniej, szybciej i bez zaczerwienien i podraznien
|
|