Krosty i plamki - Obrażnienia?

alaksaj - Sob 28 Lis, 2009
Temat postu: Obrażnienia?
Witam, ostatnio zabawialiśmy się z dziewczyną(robiła mi dobrze ręką) to po powrocie do domu zobaczyłem że mam takie czerwone plamki z boku(na zdjęciu wyglądają dosyć jasno ale w rzeczywistości mają po prostu czerwony kolor). To chyba jest kwestia podrażnienia, prawda? możliwe że zahaczyła paznokciem czy coś (w pewnym momencie trochę mnie ukłuło). Mam to czymś smarować czy po kilku dniach powinno być ok? http://img510.imageshack....p2811092107.jpg
andrzejgadar - Nie 29 Lis, 2009

prawdopodobnie lekkie otarcie- samo zniknie po kilku dniach. chyba, że dziewczyna miała brudne łapy...
tomaszek24 - Nie 29 Lis, 2009

Witam,

Możliwe, że jest to otarcie, ale może to być również niewielka grzybica. Nie przejmuj się tym na razie, tylko kup w aptece maść clotrimazolum i wcieraj przez tydzień. Zrezygnuj na parę dni z "uciech". Nawet jeśli nie będzie to grzybica a zwykłe otarcie clotrimazol ci nie zaszkodzi.

Pozdrawiam

andrzejgadar - Pon 30 Lis, 2009

Ale po co stosować taki lek na zapas? To tak jakby codziennie łykać 800mg ibuprofenu bo "może mnie zacząć głowa boleć".
Ponawiam więc, niczym nie smaruj, obserwuj.

alaksaj - Pon 07 Gru, 2009

znikło samo :) Chociaż ostatnio też miałem takie zaczerwienienia, ale możliwe że właśnie to są obrażnienia przez takie pocieranie, bądź co bądź penis nie jest wilgotny ani nic wiec jak się go o coś potrze itp to może tak się zdarzyć(tak myślę:D)

[ Dodano: Sro 09 Gru, 2009 ]
no i znowu, tamte znikły i pojawiły się kolejne. Po podobnych zabawach to było, to chyba są obrażnienia? Wątpie żebym miał jakieś uczulenie.. Tu jest zdjęcie(te czerwone plamy w rzeczywistosci są bardziej czerwone): http://img341.imageshack....91209210101.jpg

tomaszek24 - Nie 13 Gru, 2009

Witam,

Na 90 procent to grzybica. Niedawno przechodziliśmy to z moją żoną. Możesz rozpocząć leczenie kremem clotrimazolum ale problem raczej będzie nawracał. Musisz udać się do lekarza. Dostaniesz antybiotyk, będziesz brał jedną tabletkę raz na tydzień, dwa razy.
Powinno pomóc.

Pozdrawiam

alaksaj - Pon 14 Gru, 2009

już mi to znikło, tak jak mówiłem pojawia się po takich zabawach (nawet czasem czuje lekkie ukłucia) a potem znika. Więc to raczej tylko obrażnienia :)