Krosty i plamki - Zapalenie zoledzia, cewki i pewnie prostaty...HELP:(

kastroo - Sro 18 Lis, 2009
Temat postu: Zapalenie zoledzia, cewki i pewnie prostaty...HELP:(
Witajcie,

mam meczacy problem i potrzebuje sie Was poradzic.

W czerwcu bralem dosc dlugo antybiotyki na pewna wredna chorobe i pod koniec kuracji oczywiscie pojawil sie grzybek na penisie ale oprocz tego lekko spuchla/nabrzmiala krawedz zoledzia po jednej stronie i pojawily sie mikroskopijne zaczerwienienia po ta krawedzia. Dodatkowo zaczela mnie popiekac cewka moczowa co sie nigdy dotad nie zdarzalo przy braniu antybiotykow.

Lekko przestraszony ze to opryszcza albo jakis inny weneryk zrobilem badania na wsystko metada PCR z wymazow z cewki i spod napletka, serologie opryszczki, chlamydiii, kily itd. CZYSTO uff...

lekarz przepisal ketokonazol w masci, i grzybek zszedl jak zloto ale popiekanie cewki i lekko nabrzmiala zoladz dalej jest.

Kiedy juz wydawalo sie ze jest dobrze i zaczalem znowu uprawiac sex podraznienie po seksie w gumce bylo takie ze chcialem sobie obciac sprzet...w dodatku zaczela mnie pobolewac prostata i lewe jadro.

zrobilem posiew z moczu, nasienia, wymaz z cewki i spod napletka na bakterie tlenowe (na beztlenowce robilem PCRa) i wyszedl mi w nasieniu i pod napletkiem Enterococcus faecalis wrazliwy na Doxycyline, Ampicyliny, gentamycyny.

Poniewaz zostalem zdiagnozowany tez na Borelioze zeby polaczyc leczenie dostalem od lekarza Doxycyline 400mg dziennie plus Cipronex 1000mg dziennie plus przeciwgrzybiczne.

Mija wlasnie tydzien lecznia a cewka znowu popieka po wysikaniu a pospuchnieta krawedz zoledzia boli dosc mocno...

i teraz nie wiem czy poczekac, czy wlaczyc do leczenia Augmentin 1g dzienie plus masc z Gentamecyna ?

Dzieki za ewentualne wskazowki :(

ferdydur - Pon 23 Lis, 2009

a gdzie żeś te wszystkie badania robił i na czym one polegaja te pcra,bakterie tlenowe,serologie itd.-z czystej ciekawości...?
kastroo - Wto 01 Gru, 2009

PCRy w CBDNA w Poznaniu (www.cbdna.pl)
Serologie na chlamydie w Zabrzu (www.wielkoszynski.webity.pl), serologie na opryszczke w Wawie w Synevo (www.synevo.pl), a posiewy w Sanepidzie (w kazdym miescie)

jestem na 3 antybiotyku plus masc antybiotykowo preciwgrzybiczna i dalej nic...:(