Luźne dyskusje o męskich sprawach - Głos kobeicy
kowalczyk23 - Wto 27 Paź, 2009 Temat postu: Głos kobeicy Witam.Mam problem mam 16 lat ( w sierpniu skończyłem ) koledzy mówią że mój głos jest zbliżony do głosu kobiecego. Czy z mną coś nie tak ??? Czy to zostanie mi na zawsze???
andrzejgadar - Wto 27 Paź, 2009
Może się jeszcze zmutujesz
ruchacz23 - Wto 27 Paź, 2009
Dlaczego może ??? Do jakiego lekarza mam z tym iść ??? Bo mam to samo.
Shnitzel - Wto 27 Paź, 2009
Wszystko byście chcieil leczyć. Wytnij migdałki to ci sie głos nieco zmieni ale jest to cecha OSOBNICZA! I taka powinna pozostać.
kowalczyk23 - Wto 27 Paź, 2009
Ale ja niechce mieć takiego głosu.Ludzie się z tego śmiejo. A jak wytnemidałki to jaki on będzie ???
Shnitzel - Wto 27 Paź, 2009
Inny, może bardziej wysoki może niższy ale wycinanie migdałków to nie metoda walki z głosem, musisz z nim żyć. Przez kombinacje możesz go stracić zupełnie. I wtedy bedziesz płakał dopiero. Sa ludzie któzy żyją "ze śmiesznym głosem" i m to nie przeszkadza bo mają silna osobowość. Taką osobowość może mieć każdy jeśłi tylko zaakceptuje swoje wady.
Agares - Sro 28 Paź, 2009
Przecież masz dopiero 16 lat, możliwe że dopiero zacząłeś przechodzić mutację, lub jeszcze nie. W czasie mutacji głos jest piskliwy, dość wysoki.. potem wszystko się normuje.
Bardzo możliwe, że tak też będzie w Twoim wypadku.
A nawet, gdybyś już miał mieć taki głos jak masz, to nie jest powód do rozpaczy. Żyj z tym normalnie, a tym co ludzie mówią sie nie przejmuj, nie warto.
Anaksymenes - Sro 28 Paź, 2009
Ja też mam nieco kobiecy głos i żyje może ludzie podśmiewają się trochę z tego no ale gdybym się chciał wszystkim przejmować co mówią ludzie to bym dawno gryzł ziemię
reg1144 - Czw 12 Lis, 2009
Też miałem taki problem i poszedłem do foniatry , a ten skierował do logopedy na ćwiczenia i pomogło , mam normalny głos Nie ma się co łudzić , że samo przejdzie , bo logopeda mi tłumaczył , że istnieje coś takiego jak dysfonia (zwiotczale miesnie krtani na przyklad) i teoretycznie może nie przejść wcale , więc polecam gdzieś z tym iść !
Anaksymenes - Pią 13 Lis, 2009
Mi i laryngolog i profesor foniatrii, że tak szczerze powiem g**** pomógł
|
|