Wędzidełko - proszę o pomoc
piter_19 - Wto 22 Wrz, 2009 Temat postu: proszę o pomoc jestem po zabiegu plastyki i wydłuzenia wędzidełka i mam takie pytanie kiedy mogę zmienić po raz pierwszy opatrunek. Może ktos miał podobnie i mógłby mi poradzic. słyszałem ze zalecane jest dopiero po 2 dniach, ale przeciez jak się oddaje mocz to siła rzeczy jest to, że częsciowo opatrunek zamoknie. czy kontakt z wod± jest tez niewskazany?? bo także słyszałem ze nie wolno w pierwszych dniach myc wod± tylko srodkami odkazaj±cymi. Jesli ktos przechodził przez to to byłbym wdzięczny za pomoc.
Z góry dziękuje za pomoc. pozdrawiam.
andrzejgadar - Wto 22 Wrz, 2009
najlepiej dopiero po 2 dniach zmienić opatrunek a teraz tylko np. rivanolem przemyć. Bo od razu po zabiegu rana jest jeszcze niezro¶nięta więc niekiedy od lekkiego ruszenia opatrunkiem może się rana otworzyć i dosyć obfitego krwotoku możesz dostać.
piter_19 - Sro 23 Wrz, 2009
dziekuje za wczesniejsza odpowiedz.
a czy ktos z forumowiczów którzy mieli podobny zabieg miało miedzy szwami takie "b±belki" ze skóry. I czy to zniknie potym jak sie rozpuszcz± szwy czy to juz tak zostanie??
andrzejgadar - Sro 23 Wrz, 2009
Ale ropy w nich nie ma? Po jakim¶ czasie prawdopodobnie trochę się rozejd±. Ale niektórzy lekarze to szycia się chyba na warsztatach haftu i tańca uczyli...
|
|