Luźne dyskusje o męskich sprawach - Owłosienie
lew966 - Nie 13 Wrz, 2009 Temat postu: Owłosienie Jak zwiększyć owłosienie swojego ciała?
Agares - Nie 13 Wrz, 2009
Hm, tak na wstępie, po co?:) Myśle, że duże owłosienie ciała później sprawia troszke kłopotów.
A co do pytania, gdzieś kiedyś słyszałem, że zależy to od testosteronu, i że im więcej się pocimy, tym włosy bardziej rosną, ale chyba to jest głupota .
andrzejgadar - Nie 13 Wrz, 2009
kupić perukę. albo iść do fryzjera, poprosić o ścięte włosy następnie posmarować się klejem i równomiernie posypać włosami.
Shnitzel - Nie 13 Wrz, 2009
Pomyśl ze aktualne twoje owłosienie jest adekwatne do stanu twojego organizmu. chcesz mieć więcej włosów - jedz testosteron - ale nawali ci owłosienie w innych miejscach (min na głowie), rozwalisz sobie gospodarkę hormonalna i będziesz wglądał starzej. Tylko po to by mieć więcej futra które nie ma znaczenia ewolucyjnego.
Agares - Nie 13 Wrz, 2009
Dokładnie, i po co to?
Według mnie nie ma sensu tak "cudować" , uszanujmy siebie takiego, jakim zostaliśmy stworzeni przez matkę nature .
lew966 - Nie 13 Wrz, 2009
Ja lubie owłosienie, wiec chciałbym miec go jak najwiecej. Rozumiem, że musze uszanować moje ciało takim jakim jest. Dlatego nie chce jakoś bardzo i nie wiadomo jak w nie ingerować. Nie chce też jeść testosteronu etc. Ale może jest jakiś delikatny środek by nawet tylko troszeczke zwiększyć owłosienie.
Testosteron jest jedynym wiec nie masz własciwie wyjścia.
lew966 - Nie 13 Wrz, 2009
naprawde nie ma nic o prócz homnonów?, jakieś płyny, szampony?
Będą działać powierzchniowo tak długo jak będziesz stosował, przerwiesz raz i wszystkie włosy się rozsypią. Naprawdę nie warto prosić o owłosienie którego nasz organizm nie chce pordukowac z różnych względów.
|
|