Masturbacja - CZY SILNA WOLA WYSTARCZY???

Karolek1oo - Nie 09 Sie, 2009
Temat postu: CZY SILNA WOLA WYSTARCZY???
Ostatniego czasu postanowiłem przestać nieustannie się masturbować... Usłyszałem w kościele że sierpień to czas bez alkoholu xD
a ja zatem postawiłem sobie taki warunek że sierpień będzie dla mnie bez masturbacji xD
Jak narazie jest już 9 dzień sierpnia i się trzymam, mam ochote powalić ale chce wytrzymać jak nadłużej....
POLECAM też takie terapie xD może pozwoli mi to wyjść z nałogu xD :roll:

skarls - Pon 10 Sie, 2009

Brak masturbacji jeszcze bardziej Ci zaszkodzi.
BASF - Pon 10 Sie, 2009

Karolek1oo, z twojego postu wynika, ze jesteś jeszcze młodym człowiekiem.
Tylko młodzi ludzie wpradają na takie pomysły. Potem dorastają i zdają sobie sprawę, że się mylili.
Onanizm, masturbacja jest szkodliwa tylko w tym moncie gdy przeszkadza w normalnym egzystowaniu.
Ale jak świat stary zawsze zdania były podzielone, więc nie ma sensu ciągnąć tego tamatu dalej i przekrzykiwać się kto wie lepiej. Tak więc każdy zrobi jak uważa.

Karolek1oo - Pon 10 Sie, 2009

do Skarls dlaczego zaszkodzi :?: :?: :|
Masturbator19 - Wto 11 Sie, 2009

BASF - popieram twoją wypowiedź, ja również za młodzieńczych, a raczej szczeniackich lat uważałem masturbacje za grzech najcięższy - a teraz chce mi się z tego śmiać! Nie ma co się ograniczać bo w kościele tak mówili, a ty myślisz, że księża tego nie robili za młodu! Pewnie robią to i teraz, a kto wie czy nie coś więcej...
Shnitzel - Wto 11 Sie, 2009

A co z masturbacja nieświadoma czyli polucjami?
muchomorek - Wto 11 Sie, 2009

Hehehe, "masturbacja nieświadoma", pierwsze słyszę. Nie ma takiego czegoś bo się nie masturbujesz chyba w czasie snu no nie. Np możesz mieć tak podniecający sen że dostaniesz mimowolnego wytrysku bez trzepania. Warto więc od czasu do czasu rozładować się aby nie pobrudzić sobie bielizny i pościeli w nocy :)
raff18 - Pią 14 Sie, 2009

kiedyś próbowałem jak najdłużej wytrzymać, żeby po prostu zobaczyć, ile jestem w stanie wytrzymać bez masturbacji. Udało mi się wytrzymać ok. 30 dni, i nie wiem, czy teraz bym to powtórzył :D
limako12 - Sob 15 Sie, 2009

ja odstawilem 5 dni temu i sie jak narazie trzymam :mrgreen:
Dziubas8 - Sob 15 Sie, 2009

Maks wg mojego znajomego to 21 dni - po tym czasie to już konieczność. Mimo wszystko uważam że to tylko jego granica.
Ja się trzymam póki co. Nie wiem ile to już dni no ale...no ale po co o tym myśleć i liczyć? Skoro chce się jak najdłużej?
Chcieć to móc - tylko tyle w tym temacie można dodać.

Bruno Pelletier - Nie 16 Sie, 2009

jeżeli nie chcesz się masturbować to się nie masturbuj.
chcesz, to rób to.
Natomiast polucje prędzej czy później się pojawią.
I nie licz. To jak z patrzeniem na zegarek. Kiedy na niego nie patrzysz, 5 minut to chwila, a jak patrzysz, to trwa wieczność :)

Karolek1oo - Nie 16 Sie, 2009

dokładnie tak.. :D :D
ale ta chęć masturbacji jest strasznie wielka więc trudno jest sobie odmówić przyjemności :mrgreen:

aaa68 - Nie 16 Sie, 2009

jak zrobisz większa przerwe od onanu to polucje ci sie pojawią napewno
Karolek1oo - Nie 16 Sie, 2009

wstyd się przyznać ale tylko raz w życiu miałem polucje :roll: :)
Dziubas8 - Nie 16 Sie, 2009

Policji jako tako już mieć nie będziesz. Bazując na tym co mówi Wiki:
Wikipedia napisał/a:
Po raz pierwszy pojawia się u chłopców w okresie dojrzewania. Pierwsza polucja uznawana jest za symptom osiągnięcia dojrzałości płciowej. Polucje nie występują u wszystkich mężczyzn, a ich brak nie stanowi choroby. Częściej pojawia się u mężczyzn, którzy zachowują abstynencję płciową. Czasami polucji towarzyszą sny o treści erotycznej.

Jesteś już dojrzały płciowo.

Każde kolejne samoczynne wytryski są po prostu niemożliwe, bez udziału bodźca fizycznego.

aaa68 - Nie 16 Sie, 2009

może mieć tylko musi mieć dłuzsza przerwę od onanu
limako12 - Sro 19 Sie, 2009

popieram bo ja tak mialem: dluzsza przerwa=polucje :D