Sperma - pytanie o zapłodnienie
akcelerator - Sro 29 Lip, 2009 Temat postu: pytanie o zapłodnienie witam wszystkich, od razu przedstawię o co chodzi.
od pewnego czasu "współżyje" z dziewczyną. dlatego napisałem "współżyje" w cudzysłowiu bo tak naprawde nie jest to stosunek , ponieważ członek nie wchodzi do pochwy. prawdopodbnie uprawiamy stosunek udowy. ostatnio ja skończyłem wcześniej (do prezerwatywy), ale ona jeszcze nie więc sciagnałem prezerwatywe i za jakieś 20 minut zaczeliśmy jeszcze raz. boje się , że jakieś plemniki mogły zostać na moim członku. czy w taki sposób mogło dojść do zapłodnienia, gdy przypadkiem mogłem otrzeć penisem po wargach sromowych ?
poradźcie bo już naprawdę sam nie wiem
Kamillo20 - Sro 29 Lip, 2009
Mogło
randy - Sro 29 Lip, 2009
Mało prawdopodobne. A tak właściwie to ile Ty masz lat?
BASF - Sro 29 Lip, 2009
Nie sądzę aby 43.
akcelerator - Sro 29 Lip, 2009
niee, mam 18, tylko jak się rejestrowałem to za szybko wszystko zaznaczałem..
3tom - Sro 29 Lip, 2009
W tym przypadku na pewno nie mogło dojść do zapłodnienia.
akcelerator - Sro 29 Lip, 2009
a kiedy członek nie znajdzie się w pochwie, a dojdzie do wytrysku w okolicy warg sromowych, to może dojść do zapłodnienia ? bo gdzieś czytałem, że penis musi być w pochwie i tam powinien nastąpić wytrysk.
dodam jeszcze, że dzień przed tym stosunkiem się masturbowałem.
nie pisałem również o tym, że moja partnerka jest dziewicą
3tom - Sro 29 Lip, 2009
akcelerator napisał/a: | penis musi być w pochwie i tam powinien nastąpić wytrysk.
|
Dokładnie tak jak piszesz.
Plemniki nie są istotami rozumnymi i nie mają oczu. One nie wiedzą w którym kierunku mają się poruszać.
Wydzielina pochwy jest dla plemników zabójcza i dlatego wytrysk powinien nastąpić jak najbliżej szyjki macicy. A i tak część plemników wypłynie na zewnątrz, a tylko część przejdzie przez szyjkę macicy i dalej jajowodami do jajnika. Na dodatek są dwa jajowody i dwa jajniki, a zazwyczaj jest tylko jedno jajeczko i to tylko przez pewien czas. Także zapłodnienie nie jest wcale takie proste.
[ Dodano: Sro 29 Lip, 2009 ]
Ty się tylko otarłeś penisem o wargi sromowe. Z tego wynika, że ich było bardzo mało i gdyby nawet dostały sie do pochwy, to przy tak małej ilości zginęły by wszystkie.
akcelerator - Czw 30 Lip, 2009
więc rozumiem , że są bardzo małe szanse na zajście w ciąże (w tym przypadku) ?
3tom - Czw 30 Lip, 2009
akcelerator, w tym przypadku nie ma żadnych szans na ciąże.
akcelerator - Czw 30 Lip, 2009
dzięki wielkie z facetami to jest rozmowa
pozdrawiam
|
|