Inne problemy - Co to moze byc? Foto
branco - Nie 21 Cze, 2009 Temat postu: Co to moze byc? Foto Hey.
Nie wiem czy to zwiazane z tym co sie tuta pisze ale zapytam.
Od jakeigos dluzszego czasu co jakis czas swedzi mnie koniuszek odbytu. Taki cypelek na fotce. NIe wiem dlaczego. Czy w tym miejscu skora jest mocno sucha i dlatego czy co. Podpowiedzcie.
Masturbator19 - Nie 21 Cze, 2009
Może hemoroidy?
3tom - Nie 21 Cze, 2009
Mi też się wydaje, że to są hemoroidy. Kup sobie maść.
branco - Pon 22 Cze, 2009
ale to nic nie piecze tylko czasem swedzi...
od hemoroidow by swedzialo?
[ Dodano: Pon 22 Cze, 2009 ]
i zadnej krwi , niczego...tylko mnie swedzi jak rano wstaje troche i nieraz w dzien...
i czy jezeli to hemoroidy i zaczne duzo wiecej sie ruszac itd to ustapia ? czy juz musze sie czyms leczyc,.
Kamillo20 - Pon 22 Cze, 2009
Hemoroidy sie leczy!!!!
One same nie przechodza, to jest okropne schorzenie.
branco - Pon 22 Cze, 2009
Ale z tego co patrze i czytam to raczej nie hemoroidy, bo ani mi krew nie leci nigdy. Ani nie piecze nic. Tylko czasem lekko swedzi i nic wiecej.
moze to jakas zmiana skorna bo czasem sie tam drapie i od tego
porobie jakies oklady itd na noc..zobaczymy czy przejdzie.
BASF - Pon 22 Cze, 2009
branco napisał/a: | Ale z tego co patrze i czytam to raczej nie hemoroidy, bo ani mi krew nie leci nigdy. Ani nie piecze nic. Tylko czasem lekko swedzi i nic wiecej.
moze to jakas zmiana skorna bo czasem sie tam drapie i od tego
porobie jakies oklady itd na noc..zobaczymy czy przejdzie. |
Zapraszam do proktologa.
3tom - Pon 22 Cze, 2009
branco napisał/a: | ani mi krew nie leci nigdy |
To dobrze.Jak krew leci to już jest stadium zaawansowane.
Tak jak napisał BASF - do proktologa.
Jeśli nie chcesz iść do lekarza to kup sobie maść, np. Procto-Hemolan. Do tego możesz jeszcze kupić tabletki na żylaki kończyn dolnych i odbytu np. Diosminex /te akurat są dosyć drogie/. Albo spytaj sie w aptece to Ci może zaproponują coś innego.
Ale to nie gwarantuje, że Ci znikną. Czasami się wchłaniają.
Powinieneś się więcej ruszać, a mniej siedzieć. Nie za długo przesiadywać w kibelku. /nie czytać gazet/. W tej pozycji żyły sie bardziej obwieszają.
Jeść więcej warzyw, to przy wypróżnianiu nie będziesz musiał tak przeć.
Poczytałem trochę w necie i wychodzi, że to nie są hemoroidy. To jest często mylone z hemoroidami. Najlepiej idź do lekarza. Czytałem, że to mogą być guzki krwawnicze, albo przerośnięte fałdy anodermy ale nie ma zdjęć w necie więc trudno określić co to jest.
marynarz1100 - Wto 23 Cze, 2009
a moim zdaniem to moga byc hemoroidy... mialem je tez i tez na poczatku swedzialo, ale tak czy inaczej jak swedzi to juz niedobrze, powinienes isc do proktologa, nie wstydz sie to jest jego praca, nie boli badanie mozna sie przyzwyczaic, im pozniej pojdziesz tym goprzej sie leczy..
branco - Wto 30 Cze, 2009
zrobilem dokladniejsze foto. Moim zdaniem to raczej nie hemoroidy, bo hemoroidy wychodza z odbytu, a tu jest jakby nizej troche taki jakby cypel hmm, co to moze byc.
3tom - Sro 01 Lip, 2009
To nie są hemoroidy. Jeśli to Cię niepokoi to idź do lekarza.
branco - Sro 01 Lip, 2009
3tom napisał/a: | To nie są hemoroidy. Jeśli to Cię niepokoi to idź do lekarza. |
moze nie to ze niepokoi tylko czasem mni to swedzi i sie drapie czasem swedzi czasem normalnie. a co to moze byc ?
3tom - Sro 01 Lip, 2009
Trudno powiedzieć co to jest. To może być guzek spowodowany zakrzepem w żyle. W necie mało o tym piszą.
Do lekarz możesz iść, to przynajmniej wszyscy będziemy wiedzieć co to jest.
branco - Nie 05 Lip, 2009
a jesli bede uwazal na to i nie draznil papierem itd, to zniknie po jakims czasie ? bo tylko czasem mnie swedzi a tak to nic innego. hm
3tom - Nie 05 Lip, 2009
Przeciw swędzeniu są maści na hemoroidy.
A czy to zniknie to trudno powiedzieć.
|
|