Stulejka - Plastyka napletka + wędzidełko -> / CODZIENNIE ZDJĘCIA!
Makrono - Pią 03 Kwi, 2009 Temat postu: Plastyka napletka + wędzidełko -> / CODZIENNIE ZDJĘCIA! cześć, wczoraj miałem robioną plastykę napletka oraz wydłużanie wędzidełka. Postaram się tu wrzucać aktualne fotki. Proszę Was o wypowiedzi
Środek przemylem wodą z mydłem wole nie szaleć bo jest jeszcze troche krwi.
nowe : 50h po zabiegu
co sądzicie?
Pytania:
1.) Czy wszystko wygląda ok?
2.) Czy napletek wygląda krzywo przez opuchliznę?
3.) Zakupiłem rivanol , kiedy zacząć go używać?
4.) Nie dostałem maści na blizny, czy mam ją sam zakupić?
5.) Czy macie jakieś rady dla mnie jeśli chodzi o małego?.. Tylko nie piszcie , że nosić do góry , bo to juz wiem ;P...
3tom - Pią 03 Kwi, 2009
Na razie wszystko jest spuchnięte to jeszcze nie wiadomo czy jest OK.
Jeśli chodzi o maść to jak się wszystko dobrze goi, a lekarz nic nie mówił to ja bym nie kupował. Ale jeśli chcesz kupić, to kup na szybsze gojenie się ran, bo na blizny to stosuje się wtedy gdy nie ma już ran. Ja kiedyś się tak pomyliłem z maściami, zamiast na rany kupiłem na blizny.
Makrono - Pią 03 Kwi, 2009
Mam DETREOMYCYNE 1% , to jest taki antybiotyk w masci.
Seba081 - Pią 03 Kwi, 2009
Makrono, jeszcze za wcześnie na ocenianie zabiegu.
Miałeś częściowe obrzezanie ponieważ rana znajduje się w kolo napletka,
wielu lekarzy nazywa to Plastyką ;]
Wiem że obecnie to masakrycznie wygląda ale z tygodnia na tydzień będzie lepiej.
Sama opuchlizna potrafi długo się otrzymywać, mnie lekarz kazał moczyć ranę w rumianku od 3 dnia po zabiegu.
A i taka moja uwaga, moczyć najlepiej przed snem a później spać z odsłoniętą raną bo wtedy szybciej się goi.
Ja nie mocze w rumianku ale mam rivanol .. kupilem 5 tabletek. Tak wlasnie myslalem ze cos mi tam ucieli ale nie bylem pewny . Powiem Ci , że nie wyglada to aż tak źle.. jak widziałem zdjęcia osób po plastyce to opuchlizna była ogromna. Nie mialem nawet problemów ze spaniem po zabiegu , tylko w nocy pare pobudek - wiadomo.
3,5 dnia po zabiegu:
guciozal - Pią 03 Kwi, 2009
Z ciekawości... jak z oddawaniem moczu?
bez najmniejszego problemu ... nawet po samym zabiegu. 0 bólu 0 problemów.
Seba081 - Sob 04 Kwi, 2009
A ta żołądź zawsze tak wyglądała?
Makrono - Nie 05 Kwi, 2009
nie czaje , a jak miała wyglądać ?
guciozal - Nie 05 Kwi, 2009
Chodzi mu o to, że wygląda na zniekształconego żołądź ; p
Dzisiaj jest 5tą doba po zabiegu.
Dzisiaj się kąpałem. Szwy są jeszcze wszystkie. Penis przy wzwodzie sam pozbywa się napletka - super uczucie . Mam pytanie czy wszystko jest ok? Jak widać jest jeszcze opuchlizna. Oczywiscie nie masturbowalem się jeszcze dzisiaj ale na to że stoi nie mam wpływu.
Zaskoczyła mnie bardzo jedna rzecz. Mianowicie jego rozmiar. Przed zabiegiem miałem 17cm , góra 17,5 jak dobrze go rozgrzałem. Dzisiaj przy niepełnym wzwodzie miałem ... z 18,5cm! Sorry ze krzywo trzymam te linijke ale nie miałem jak sobie poradzić , dorzuce bardziej wyraźne. Jak to mozliwe? moze napletek uciskał żołądz i dlatego nie było tam tyle krwi? Co sądzicie o gojeniu?
Dzięki chłopaki.
Ja to powiem tylko tyle, że fajna linijka ;D
no ej musiałem sobie jakoś poradzić a co do twojego pytania, żołądz nie jest zniekształcona , tylko po zabiegu. To chyba normalne ze musi chwile dojsc do siebie ? Mialem juz tak po zabiegu wędzidełka. Wygladalo bardzo podobnie , z czasem przeszło. Zobacz sobie zdjęcia z dnia po zabiegu, widzisz różnicę ?
konsi52 - Nie 05 Kwi, 2009
Nie znam się na tym, ale powiem CI, że naprawdę porównując zdjęcia naprawdę coraz lepiej wygląda, sam zastanawiam się czy nie mam za krótkiego wędzidełka ;P
dlatego nigdy nie oceniaj pałki jak jest od razu po zabiegu wrzuc fotki ocenimy czy krótkie . Jesli chodzi o wędzidełko jestem bardziej obeznany już niz nie jeden urolog xDD.. sam przeszedlem 2 zabiegi .
5tą doba cdn
Dzięki postaram się jutro wrzucić A to jest na kase chorych chyba? mam na myśli ten zabieg.
stary nie myśl nawet o tym. zgadnij ile mi powiedzieli ze mam czekać na plastykę? ... 7miesięcy! tłumacząc ze nie jest to zabieg konieczny. w sumie maja troche racji. byłem prywatnie.
7.11 - wydłużanie wędzidełka (500zł)
1.04 - poprawa wędzidełka + plastyka (1300zł)
6x konsultacje (600zł)
!2400zł!
Omg to jakaś totalna kpina ^^ przecież z za krótkim wędzidełkiem nie mogę się bzykać, a to już nie moje jakieś wyimaginowane pomysły na temat estetyki. Cena mnie przeraża ;l
@down
rozumiem...
ja myślałem że na urologii znajde samych ludzi z krótkim wędzidełkiem itp. a tam ludzie mają naprawdę powazniejsze problemy np. z nerkami. ich zabieg jest konieczny , nasz - nie.
Amm a ubezpieczenie tego nie obejmuje? Jeśli będę miał nieprywatnie to darmowe tak?
przez NFZ poczekasz w cholere , prywatnie mozesz miec zabieg jeszcze w tym samym tygodniu. 500zl to chyba nie jest aż tak dużo , zeby w siebie nie zainwestować. Nie wiem ale temat sie troche rozchodzi. Zrób prosze oddzielny temat A Was prosze jeszcze o wypowiedzi
napalony93 - Pon 06 Kwi, 2009
nie znam, sie na tym ale wyglada to niezaciekawie. ale chetnie zobacze koncowy efekt (z ciekawosci). ale zycze szybkiego powrotu do zdrowia ze sie tak wyraze
Seba081 - Wto 07 Kwi, 2009
Makrono, wszystko wygląda coraz lepiej, ale nie zdziw się jak opuchlizna zejdzie że napletek nie chce się trzymać na żołędzi
Co do ceny to ja też bylem prywatnie, nie chciałem z tym tyle czekać...
Płaciłem 500zl za zabieg + 60zl wizyta, kontrole już miałem darmowa
W sumie wydałem jakieś 610zł licząc z dojazdem.
Makrono - Wto 07 Kwi, 2009
byleś w trafmedzie w katowicach ?? Co do penisa to ten dół mnie u mnie martwi .. dość sporo tam tego wszystkiego.. chyba nie tak jak powinno byc?
Mailem tam iść ale ceny podsieli, parę lat temu to chcieli 700zl za zabieg + 80zl wizyta.
Specjalnie pojechałem do Krakowa i tam dałem to zrobić
Cięła Cie dr Zapatki?
Na razie się niczym nie martw bo za wcześnie na oceny...
Mój wacek po zabiegu tez okropnie wyglądał
Szewczyk ktory spieprzyl zabieg ale juz poprawione .. co sadzisz o tym dole u mnie? od strony wedzidelka? tak ma wygladac czy to opuchlizna czy co
U mnie miesiąc po zabiegu to wyglądało tak:
plastyka czy obrzezanie?
Takie większe częściowe obrzezanie a to przez rozlegle blizny które sam sobie zrobiłem
próbą rozciągnięcia napletka :/
no to lipa u mnie to tak nigdy nie bedzie wygladac. przypominasz sobie zeby chociaz przez chwile twoj tak wygladal jak moj po zabiegu ??
No mój był równie spuchnięty i masakrycznie wyglądał, wielkość opuchlizny to różna jest.
Ostatnio gadałem z jednym kolega co jest miesiąc po zabiegu i jeszcze ma "oponkę" z opuchlizny. Patrząc na twoje pierwsze zdjęcia i te obecne to jest coraz lepiej.
Jestem dobrej myśli, poczekaj aż wypadną szwy oraz zejdzie opuchlizna, później blizny jeszcze do 3 miesięcy się wchłaniają.
3tom - Wto 07 Kwi, 2009
Makrono, Ty się tak za bardzo nie stresuj. Poczekaj aż opuchlizna zejdzie. Tak samo jakSeba081, nie będziesz miał bo po prostu wszyscy się różnimy. A poza tym u Ciebie jeszcze nie minął miesiąc.
Seba081 - Sro 08 Kwi, 2009
3tom, skąd wiesz że nie będzie tak miał jak ja?
Po zbiegu mój sprzęcik wiele nie różnił się od tych zdjęć Makrano
Ja akurat miałem mała opuchliznę która szybko schodziła, są jednak przypadki ze trzeba dłużej poczekać.
3tom - Sro 08 Kwi, 2009
Może mieć podobnie jak TY, ale tak samo nie będzie miał. Każdy z nas jest inny. Poza tym lekarz który mu robił nie widział Ciebie, no i on ma robione już drugi raz.
Makrono - Pią 10 Kwi, 2009
10 doba po zabiegu.
XTest - Pią 10 Kwi, 2009
Naprawdę widać wieeelka różnice pomiędzy pierwszymi dniami a 10tym.. Myślę ze wszystko ładnie się goi..
Makrono - Sob 11 Kwi, 2009
napletek przy wzwodzie schodzi mi tylko dokladnie za żołądz. czy tak powinno być?
Seba081 - Sro 15 Kwi, 2009
Makrono, tak bo to jest jego parking
adamekk6 - Czw 16 Kwi, 2009
Seba081, hehe, parking ;]
Makrono - Czw 30 Kwi, 2009
Dodaje aktualizację (30 dzień po zabiegu). Proszę o oceny. Nie szukam pocieszenia więc proszę się nie krępować. Chce wiedzieć jak jest.
Martwią mnie 2 rzeczy i bardzo prosze o odpowiedz:
1.) Dziwny kształt napletka gdy penis jest w spoczynku, taki owal odsłaniający górną część żołędzia
2.) Ząbki na miejscu szwów. Czy one się wchłoną? Czy kupić maść na blizny?
andrzejgadar - Czw 30 Kwi, 2009
Ząbki to są skutkiem złego zszycia. Może sie rozciągnie kiedyś....
A jak wędzidełko wygląda?
andrzejgadar - Czw 30 Kwi, 2009
... no to się nie załamuj...
Makrono - Sro 06 Maj, 2009
36dni po zabiegu.
Moje pytania:
1.) Dziwny kształt napletka, czy to normalne? Owalny - nie przykrywa żołędzia w całości nawet gdy nie ma wzwodu.
2.) "Ząbki" po szyciu - wchłoną się? Smarować je maścią na blizny ?
3.) Blizna pod wędzidełkiem a raczej jego szczątkach. Troszke przeszkadza, ciągnie żołądz w dół, rozciągnie się?
4.) Ogólna ocena? jakieś rady?
BASF - Sro 06 Maj, 2009
Makrono, czemu jak byłeś w kontroli to nie zadałeś tych pytań lekarzowi.
Trudno po samych fotkach ocenić czy będzie tak czy inaczej. Lekarz wie jak wyglądał napletek i wędzidełko przed zabiegiem. Lekarz wie jak przebiegał zabieg. On w pełni Ci odpowie satysfakcjonująco na Twoje pytania.
to super ale nie byłem na kontroli po zbiegu , dlatego pytam Was , jak nie umiesz odpowiedziec to tego nie rób, dzięki
BASF - Sro 06 Maj, 2009
Wydaje mi się jednak, że do kontroli powinieneś iść. Szczególnie, że po każdym zabiegu chirurgicznym lekarz musi skontrolować prawidłość gojenia się.
Posłuchaj opinia lekarza jak dla mnie byłaby najważniejsza a nie pytałbym się o takie szczegóły na forum. Zrozum to, że o to co pytasz to jest indywidualna sprawa a nie, że Iksiński miał podobnie to Ty musisz mieć też tak.
Serio Ci mówię pytaj lekarza.
andrzejgadar - Sro 06 Maj, 2009
No jakbyś poszedł do lekarza to może byś nawet falbanek nie miał.
tak? a co by je zeskrobał ;D?? .. maść na blizny pomoże?
BASF - Sro 06 Maj, 2009
Nie pomoże, bo to nie blizna tylko fałd skóry.
Makrono - Czw 07 Maj, 2009
od strony wędzidełka jest blizna. Rozciągnie się ona jak będę smarować maścią? I co zrobić zeby ta "oponka" się wchłonęła.
[ Dodano: Wto 12 Maj, 2009 ]
ktoś się wypowie?
Boss - Nie 17 Maj, 2009
Iść do lekarza. Wątpie, żeby ktokolwiek na forum był w stanie Ci pomóc widząc tyko zdjęcia.
Który już dzień i jak TO wygląda?
Makrono - Nie 17 Maj, 2009
Zabieg był 47 dni temu.
Co z tą blizną i tą oponką , zejdzie to po jakieś maści? Jakiej?
Mam cholerne kompleksy i chce zeby jakos wygladał
Boss - Nie 17 Maj, 2009
Ja bym poszedł do lekarza jak by mnie aż tak męciło.;p
Szwy sobie sam zdejmowałeś?
Makrono - Nie 17 Maj, 2009
tak
Boss - Nie 17 Maj, 2009
To może dlatego tak się stało. ;p
andrzejgadar - Pon 18 Maj, 2009
Nie sądzę. To jest źle zszyte po prostu...
mydlak172 - Wto 04 Sie, 2009
Pierwsze zdjęcie nie były za ciekawe.....ale teraz jest lepiej...;D
|
|