Krosty i plamki - Plamki, świąd i dziwny naskórek [Foto]

marcinkiewicz - Sob 28 Mar, 2009
Temat postu: Plamki, świąd i dziwny naskórek [Foto]
Witajcie,

Postanowiłem napisać ponieważ żaden z kilku lekarzy u których byłem nie był w stanie konkretnie zdiagnozować źródła mojego problemu poza wykluczeniem obecności w moim organiźmie chorób wenerycznych.

Pierwszymi objawami prawie 5 lat temu było pojawienie się wielu czerwonych, wypukłych kropekna żołędzi widocznych jedynie w stanie wzwodu (obecnie nie są już tak widoczne i zmieniły się w czerwone, podskórne plamki) oraz lekki świąd żołędzi, najbardziej odczuwalny po odbytym stosunku. Lekarz u którego byłem stwierdził że najprawdopodobniej jest to drożdżyca zwłaszcza, że w okolicy pachwin i odbytu było zauważalne lekkie zaczerwienienie. Dostałem 2 opakowania Orungalu i maść Pimafucort do smarowania. Była zauważalna lekka poprawa ale po krótkim czasie wszystko powróciło do poprzedniego stanu rzeczy. Zaczerwienienia w pachwinach zniknęły ale na żołędzi nadal pozostały łącznie ze świądem.

Po kolejnych wizytach u dermatologów otrzymywałem kolejne maćsi i kremy do smarowania, które miały być skutecznym lekarstwem jednak dolegliwości znikały najwyżej na krótki czas, potem wracały w tej samej lub podobnej postaci.
Do tej pory stosowałem: Orungal (2 razy), Pimafucort (4 tuby), Pimafucin, Travocort, Lipobase, Clotrimazol (4 tuby), Analen, Dactarin i inne których już dziś nie pamiętam. Obecnie używam 2 x dziennie Clotrimazol (kończę 2 tubę) i wydaje mi sie że z nich wszystkich wymienionych jest najsukeczniejsza, przynajmniej jeśli chodzi o złagodzenie uczucia świądu. Ostatnio jednak zauważyłem, że po stosunku z żoną (stała i jedyna partnerka) naskórek na żołędzi jest taki błyszczący i lśniący, jakby nowy naskórek. Rozmawiałem o tym z lekarzem jednak w czasie wizyty tego nie widać bo członek w stanie spoczynku wygląda zupełnie normalnie - przynajmniej lekarz nie widzi żadnych anomalii. Jest to dobrze widoczne na załączonych zdjęciach.

Przed stosunkiem:
http://img99.imageshack.us/img99/7905/img3914q.jpg
http://img99.imageshack.us/img99/4889/img3915t.jpg

Po stosunku:
http://img99.imageshack.us/img99/4899/img3909.jpg
http://img99.imageshack.us/img99/9117/img3912.jpg
http://img99.imageshack.us/img99/7910/img3913t.jpg

Poza maściami próbowałem wielu innych rzeczy takich jak:
- do mycia miejsc intymnych używam specjalnych łagodnych płynów do kompieli (Lubex, Balneum)
- prawie nie używam już zwykłego mydła (jedynie Bobas)
- zmieniliśmy proszek do prania
- zmiana diety
- ograniczenie alkoholu
- jeszcze dokładniejsza higiena (prysznic 2 x dziennie)

Z istotnych rzeczy, które przyszły mi do głowy chyba wymieniłem wszystko.

Wielka prośba o Waszą pomoc i podpowiedź co jeszcze mógłbym zrobić, żeby wszystko wróciło do stanu normalności sprzed kilku lat.

3tom - Sob 28 Mar, 2009

Stosowałeś tyle środków, że trudno cokolwiek doradzić.
Mogę tylko powiedzieć co ja używam gdy mam jakieś zaczerwienienia, obtarcia, spuchnięcia.
Ja używam Rivanol. Najprostszy środek, ale u mnie do tej pory skuteczny. Może by i Tobie pomógł.

esende83 - Nie 29 Mar, 2009

Mam tą sama przypadłość - wedle lekarza to uczulenie - co ciekawe nie po każdym stosunku to sie pojawia tzn chodzi mi o partnerki zaobserwowałem to 3 razy u siebie na przestrzeni kilku lat żeby było ciekawiej po seksie w gumce zazwyczaj jest dwa razy gorzej - więcej podrażnienia - Pani dermatolog powiedziała że może to byc też kwestia drożdżycy i reakcji na inny odczyn środowiska ale to dziwne w przypadku seksu z gumka bo nie ma kontaktu z płynami.
panasonic74 - Nie 29 Mar, 2009

zmiany jak na zdjęciach miałem dawno temu. czy zmiany u Ciebie były wcześniej mocniejsze i na większej powierzchni główki i napletka?

u mnie jest sytuacja poważniejsza. generalnie zmiany tez trwają dość długo z różnym nasileniem. mam zmiany lekko i mocno czerwone (Żywoczerwone) zarówno na główce jak i na napletku. nie ma na tym krost. nie sączy się nic. lekko swędzi po 8-10 godzinach od smarownia pimafucortem. zmiany żywoczerwone wyglądają jakby na powierzchni były wilgotne w przeciwieństwie do zmian jasnoczerwonych ktore na powierzchni są jakby suche.
badania FTA ABS, VDRL, HIV - wyniki ujemne.
dermatolog stwierdziła, że to uczulenie. na co nie wiadomo. z internetu dowiedziałem sie, ze moga miec na to wpływ orzechy, brokuły (chętnie jadłem), czy roztocza. Triderm przestał mi pomagać. Obecnie kończę 2 tubkę pimafucortu. poprawy nie widać. mycie woda i mydłem powoduje ból miejscowy.
najgorsze ze przechodzę nad tym do porządku dziennego i zaczynam to traktować jako coś co juz zostanie. 31.03. idę na kontrolę.

marcinkiewicz - Pon 30 Mar, 2009

panasonic74 napisał/a:
zmiany jak na zdjęciach miałem dawno temu. czy zmiany u Ciebie były wcześniej mocniejsze i na większej powierzchni główki i napletka?
ja tam widzę zmiany na całej powierzchni główki, chyba, że mówisz o zaczerwienieniach, to nie nie miałem. Chgoć skórka na napletku również wydaje mi się, że jest jakby błyszcząca. Chyba to nawet widać na zdjęciach

panasonic74 napisał/a:
lekko swędzi po 8-10 godzinach od smarownia pimafucortem.
[...]
Obecnie kończę 2 tubkę pimafucortu. poprawy nie widać.
Zapytaj innego lekarza. Jeden z dermatologów jak mu powiedziałem, że kończę właśńie 2 tubę Pimafucortu to się złapał za głowę i powiedział, że wrażliwość żołędzi jest właśnie spowodowana tym lekiem. Zalecił odstawienie i stosowanie Clotrimazolu. W moim przypadku dało to pozytywną zmianę.

panasonic74 napisał/a:
dermatolog stwierdziła, że to uczulenie.
moim zdaniem mówią tak bo nie wiedzą co to jest...

panasonic74 napisał/a:
najgorsze ze przechodzę nad tym do porządku dziennego i zaczynam to traktować jako coś co juz zostanie.
nie chcesz chyba powiedzieć, że się poddajesz z tym tematem, ja bynajmniej nie zamierzam.

Może ktoś z Was miał doczynienia z podobnymi objawami i udało mu się to jakimś sposobem uleczyć ? Przydałby się dobry lekarz, który ogarnia ten temat.

esende83 - Pią 03 Kwi, 2009

mi tez bardzo szybko pomógł Clotrimazolum

jak pisałem mam wrażenie że zależy to od ph partnerki lub składu "lateksu" prezerwatywy

ps.jestem alergikiem pyłki traw i drzew

pozdr

marcinkiewicz - Sro 15 Kwi, 2009

Witajcie,

No tym razem się wkurzylem na dobre. Zobaczcie co mi wyskoczyło po nocnym stosunku z żoną...

Dodam tylko, że po kolejnej kuracji z Clotrimazolem żołądź wyglądał całkiem OK.
Widoczne na zdjęciu zaczerwienienia pojawiły się dosłownie po kilkugodzinnym śnie (bez prysznica zaraz po stosunku)

Ma ktoś jakieś pomysły co to może być ?

BASF - Czw 16 Kwi, 2009

Zgłoście się z żoną do lekarza. Żołądź jest wyraźnie obrzęknięta. Może to być grzybica, może również rzęsistkowica. Cokolwiek to nie będzie olbrzymia szansa, że Twoja żona to też ma. Doraźnie Clotrimazol.
marcinkiewicz - Sob 18 Kwi, 2009

Żona zrobiła wymaz z hodowlą i wyszło, że to bakteria Enterococcus faecalis obecna w naszym przewodzie pokarmowym. Szkoda tylko, że aż tyle trzeba było czekać na skierowanie od lekarza :evil: :evil:

Badanie wykluczyło obecność jakichkolwiek grzybów.

panasonic74 - Sob 18 Kwi, 2009

daj znać co przepisał i czy skuteczne
beedi - Nie 19 Kwi, 2009

Witam mam ten samo problem kolego co ty "marcinkiewicz" mozesz napisac jakie kremy czy inne leki zostaly Ci przepisane przez lekarza i kto je musi stosowac ?
marcinkiewicz - Nie 19 Kwi, 2009

Witam,

poniżej znajdziesz opis z wyników badań o których pisałem:

Jako "lekowrażliwość" opisano wszystkie antybiotyki na które ta konkretna bakteria jest wrażliwa. Nam lekarz przepisał Unidox 2x1 przez 10 dni.
Jaki będzie efekt zobaczymy.

Dodam jeszcze, że bakterie tej grupy wykazują odmienną wrażliwość. W każdym przypadku należy zrobić oddzielne badania (hodowlę) i dla konkretnego przypadku określić grupę leków które będą skuteczne.

Powodzenia życzę.

[ Dodano: Sob 25 Kwi, 2009 ]
Po zastosowaniu antybiotyku diametralne zmiany. Na całym członku następuje odnowa naskórka. żołądź wygląda na zdrową po kilku dniach zażywania antybiotyku.
Po raz pierwszy widzę tak szybkie zmiany.