Stulejka - Po zabiegach ciągle to samo
Jajka - Czw 05 Mar, 2009 Temat postu: Po zabiegach ciągle to samo Witam. Mam 15 Lat. Ostatnio miałem operację wędzidełka,natomiast stulejkę miałem robioną jak byłem małym grzdylem. Natomiast podczas wzwodu nie mogę zdjąć skóry z napletka. Sama nie schodzi a jak już mi się uda to czuję ucisk i napletek robi się fioletowy. Kiedy jest w stanie spoczynku spokojnie mogę zdjąć skórę. Pomocy,strasznie się tym martwię.
3tom - Czw 05 Mar, 2009
Masz nadal stulejkę.
Jajka - Pią 06 Mar, 2009
Właśnie o to chodzi że lekarz rodzinny i urolog powiedzieli że to na pewno nie stulejka i wysłali mnie na wędzidełko
randy - Pią 06 Mar, 2009
Jak prześledzisz trochę tematy o stulejce na tym forum to zobaczysz, że było już kilka takich przypadków jak Twój. Z opisu problemu ewidentnie wynika, że stulejka, a lekarz twierdzi co innego.
Rozbieżność zdań bierze się chyba stąd, że jak jesteś u lekarza, to on bada twoje przyrodzenie w stanie spoczynku i wówczas rzeczywiście wszystko może być ok. IMHO takie badanie powinno się odbywać podczas wzwodu i wtedy lekarz dokładnie by widział w czym problem.
Idź kolego do rodzinnego po skierowanie do urologa, a tego męcz tak długo, aż rozwiąże Twój problem. A jak będzie się opierał to zmień lekarza.
Powodzenia i pozdrawiam!
3tom - Pią 06 Mar, 2009 Temat postu: Re: Po zabiegach ciągle to samo
Jajka napisał/a: | Natomiast podczas wzwodu nie mogę zdjąć skóry z napletka. Sama nie schodzi a jak już mi się uda to czuję ucisk i napletek robi się fioletowy. |
Ja się sugerowałem tym opisem.
Skoro masz mieć jeszcze jedną operacje na wędzidełko tzn., że tą pierwszą tobie schrzanili. A może obydwa zabiegi są źle zrobione? Wstawisz jakąś fotke bo po tych 2 Twoich postach to trudno teraz wywnioskować co Tobie dolega.
interela - Sob 07 Mar, 2009
Ja miałem podobny problem. Stulejka a nawet wędzidełko jest łatwe do zniwelowania ćwiczeniami. Mnie się to udało a późno zauważyłem problem. Teraz jestem po 40-stce i nie mam z tym problemu. Naciągałem po prostu skórkę podczas wzwodu powoli ale stanowczo i przytrzymywałem najdalej w dole jak tylko się da. Trzymaj tak z minutę i wciągnij ją spowrotem. Powtarzaj kilka razy. Daj odpocząć na kilka godzin i powtórz zabieg. Gdyby na drugi dzień buło jakiekolwiek nabrzmienie, czy opuchnięcie naplętka, lub przebariwenia, odczekaj ze dwa dni. Następnym razem się nie powtórzą. Powtarzaj czynność na początku co drugi dzień, potem codziennie. W dniu w którym ćwiczysz rób to przynajmnie 5 razy (co 2 - 3 godziny). Pamiętaj. Naplętek to skóra jak ta na brzuchu czy bicepsach. Jeśli grubasowi urośnie to i tobie. Na zabiegi masz czas. Acha. Przed ćwiczeniami rozgrzewaj gorącą wodą (oczywiście z rozsądkiem, nie za bardzo). Nasmaruj kremem, potem ćwicz. Jestem przekonany że po miesiącu zapomnisz o problemie.
Seba081 - Sob 14 Mar, 2009
Nom super, ja tak ćwiczyłem i dorobiłem się całkowitej stulejki + ekstra blizny ;]
|
|