Krosty i plamki - Problem
Dap12 - Wto 17 Lut, 2009 Temat postu: Problem Witam
mam problem otóz łuszczy mi się skórka (jest taka biała) na penisie dokladnie na skórce napletka i tez troche ponizej (miejsca te są dośc zaczerwienione i swędzom ), (z zołedziem jest wszystko ok) mialem juz to kiedyś ale przeszło i teraz znow to samo. Czy to coś powaznego?
I jeszcze jedno gdy naciagne lekko penisa zauwazalne są mikroskopijne kropeczki ledwo wyczuwalne dotykiem czy to coś groźnego?
Prosze o pomoc
andrzejgadar - Wto 17 Lut, 2009
Grzybica? trudno tak odgadnąć....
Dap12 - Wto 17 Lut, 2009
czym ją leczyc?
to może być grzybica ale nie musi. Ciężko stwierdzić. Najlepiej zgłoś się do dermatologa który przepisze Ci jakąś maść. (Apropo, warto łykać zapobiegawczo wit. B compleks).
I naprawdę, lepiej iść do fachowca niż leczyć się na własną rękę ponieważ może nawet udać się coś wyleczyć ale może to być objawem innej choroby (np. w tym przypadku cukrzycy).
Dap12 - Wto 17 Lut, 2009
cukrzycy???????
Tej takiej od nadmiernego spozywania cukru?
Takiej w której organizm np. nie produkuje insuliny lub produkuje jej niewystarczającą ilość. Innymi objawami sa np. nadmierne pragnienie, częstomocz, chudnięcie.
Oczywiscie nie musi to byc cukrzyca ani nawet grzybica, po prostu strzelam. Ale lepiej dmuchac na zimne.
zyga - Sro 18 Lut, 2009
a mozesz dac zdjecie swojego sprzetu?? przydaloby sie i bo moze ktos takie cos ma i moze pomoze;p a te kropki masz na napletku czy zoledziu??
Dap12 - Sro 18 Lut, 2009
nie te kropki to gruczoły
Mam tylko to łuszczenie skóry (na skórce napletka i troszeczkę niżej) przestało już to swędzieć
andrzejgadar - Sro 18 Lut, 2009
No to może była to tylko reakcja na jakieś np. mydło tak jak mówiłem. Możemy strzelać w ciemno i odgadywać co mogło by to być
Dap12 - Sro 18 Lut, 2009
Aha ok! (rzeczywiście zmieniłem płyn pod prysznic)
Dziękuje serdecznie za pomoc
|
|