Inne problemy - Ból - dyskomfort.
hatifnut - Pią 13 Lut, 2009 Temat postu: Ból - dyskomfort. Witam,
Czytałem sporo o nadwrażliwości żołędzi. Gdy ją odkryję i dotykam, to jeszcze ujdzie, ale mocniejszy dotyk w okolicy wędzidełka szczególnie powoduje u mnie dyskomfort. Odczuwam po prostu nadwrażliwość.
Nie uprawiałem jeszcze seksu, nie wiem jak to będzie, choć wydaje mi się, że powinno być OK, ale działało się już pod pewnym kątem w życiu seksualnym, jakieś tam harce lekkie z dziewczyną w porządku, ale chciałem się dowiedzieć, czy to normalne gdy będąc w bokserkach (mam wzwód, żołądź się odkrywa) odczuwam total dyskomfort podczas kontaktu odkrytego wędzidełka z bokserkami, o otarciach o łóżko na przykład, czy cokolwiek już lepiej nie wspomnieć.
Nie mam żadnego stanu zapalnego raczej, bo ani opuchlizny, ani zaczerwienienia. Odkąd pamiętam jednak ciężko jest jeśli chodzi o kontakt bezpośredni odkrytej żołędzi z czymkolwiek. Wydaje mi się, że pewne partie nabrały już "wprawy", ale ileż mogę cierpieć gdy idę do dziewczyny i dochodzi do jakichś nieco ostrzejszych ekscesów...
Nie wiem, może tak się nie powinno robić, ale załózmy, ze ja siadam, a dziewczyna okrakiem na mnie (bez wprowadzania członka do pochwy) i dochodzi do otarć mojego członka o jej części ciała, o cokolwiek - ciężko to wytrzymać!
To normalne? Jesli nie... Iśc do urologa?
3tom - Pią 13 Lut, 2009
Jeśli masz około 15 lat to normalne, z wiekiem przechodzi. Możesz główkę dotykać w wodzie to będzie mniej wrażliwa.
hatifnut - Wto 17 Lut, 2009
Problem w tym, że nie mam lat 15, a prawie 23.
Raz jest mniej wrażliwa, raz bardziej.
3tom - Wto 17 Lut, 2009
W tym wieku to już raczej główka nie powinna być wrażliwa. Możesz spróbować ją hartować w
wodzie, albo idż do urologa NFZ, może coś Ci zapisze.
Też czytałem o nadwrażliwości żołędzi, ale nigdzie nie pisało, jak się ją leczy.
Seba081 - Wto 17 Lut, 2009
hatifnut, na to jest jedna rada, ściągnij napletek z żołędzi.
Przechodziłem to co ty opisujesz ale to z racji że mnie obrzezano no i silą rzeczy żołądź ocierał się o bokserki.
Po około 2 tygodniach przejdzie problem, od 4 lat chodzę z odsłonięta żołędzią i nic nie boli
Ogólnie nadwrażliwość bierze się z tego że rzadko myjecie żołądź wiec nie jest ona zahartowana.
Ściągnij napletek, załóż bokserki i idź pochodź sobie po odludziach, z początku będzie ciężko ale z każdym dniem będzie łatwiej.
andrzejgadar - Wto 17 Lut, 2009
Wrażliwość żołądzia związana z higieną? To wyobraź sobie pół centymetra syfu na żołądziu też się chyba nic nie poczuje.
No ale tak czy siak, przez samo mycie to ja np. powinienem mieć całkowicie zahartowaną musiałbym sprawdzić to jakoś doświadczalnie
Seba081 - Sro 18 Lut, 2009
To nie tak ze nic nie będziesz czuć, chodzi o to żeby nie sprawiało to bólu.
Przez częste mycie żołędzi ona się przyzwyczaja do kontaktu z np dłonią.
3tom - Sro 18 Lut, 2009
Chodzi o to, żeby w wodzie specjalnie dotykać żołądź.
I tak jak napisał wcześniej Seba081 chodzić z odkrytą główką.
hatifnut - Sro 18 Lut, 2009
Dzięki za rady.
Próbowałem ze 2 razy, może nie tyle chodzić, co spać z odkrytą żołędzią i przez tydzień później miałem zaczerwienienia takie - bałem się, że to jakaś grzybica, czy coś, ale przeszło : ) Spróbuję więc hartować go jeszcze bardziej.
Dam znać jeśli mi to przejdzie. Jeśli nie przejdzie - też dam znać.
|
|