Napletek - Za mało napletka ?

guns11 - Czw 13 Lis, 2008
Temat postu: Za mało napletka ?
Witam, mam 17 lat i od niedawna mam bliższy kontakt z dziewczyną przez co zacząłem bardziej zwracać uwagę na mój problem. Otóż z tego co mi się wydaje mój penis reaguje jak trzeba, wszystko funkcjonuje prawidłowo poza tym, że w czasie spoczynku skóra napletka nie zakrywa całego zołędzia, wystarcza jej gdzieś do połowy główki, jaby było jej za mało. Nie wiem jak zareaguje na to dziewczyna, ale czy to jest jakimś problemem ? Czy czymś to grozi ? Czy ma na to wpływ to, że się od 3 lat masturbuję? Nie jestem jakimś maniakiem robię to 2-3 razy na tydzień, ale nadal nie potrafię sobie tego wybić z głowy mimo, że jestem w związku i to jest chyba największy problemem mojej głowy. I tu drugie pytanie jak wygrać z masturbacją ? Często wracam do domu i gdy jest on wolny to odruchowo kieruje się do komputera i robię " swoją powinność " a później zadaję sobie pytanie " po co Ci to było ? " Z góry dzięki za pomoc :)
randy - Czw 13 Lis, 2008

Twój problem to nie problem. Po prostu taki urok twojego penisa :) . Jeżeli wszystko funkcjonuje prawidłowo to nie masz się czym przejmować. A tutaj masz trochę lektury do poczytania:
http://www.penis.com.pl/f...p?t=765&start=0
Klikając na link w pierwszym poście będziesz miał porównanie.

A co do drugiego pytania, to po co z tym walczyć :?: Krzywdy sobie przez masturbację raczej nie zrobisz, a jak zaczniesz współżyć z dziewczyną to sam się przekonasz co jest przyjemniejsze i onanizm pójdzie przynajmniej częściowo 'w odstawkę'.

Pozdro i korzystaj z życia :!: :wink:

Runner - Wto 10 Mar, 2009

Heh też tak mam :D U mnie jest to poprostu efekt obrzezania :) Być może jak byłeś mały miałeś obrzezanie :)
Verrum - Pon 16 Mar, 2009

pytanie,
a co jak napletek w ogóle nie zakrywa zołedzia?

jak byłem mały chyba miałem stulejke i operacje usunięcia naskórka

czy to może do czegoś złego doprowadzić?

BASF - Pon 16 Mar, 2009

Verrum napisał/a:
pytanie,
a co jak napletek w ogóle nie zakrywa zołedzia?

jak byłem mały chyba miałem stulejke i operacje usunięcia naskórka

czy to może do czegoś złego doprowadzić?

Nie naskórka tylko napletka.
Poprostu jesteś obrzezany i tyle.

3tom - Pon 16 Mar, 2009

Ja nie byłem obrzezany i też nie mam całkowicie zakrytej główki i wcale to mi nie przeszkadza. Po prostu mam krótki napletek.
aj2 - Pon 16 Mar, 2009

Jesteś połowicznie obrzezany :D
Runner - Pon 16 Mar, 2009

Tak :) Być może miałeś częściowe obrzezanie :D