Stulejka - help

Nieszczesliwy - Wto 19 Sie, 2008
Temat postu: help
Witam
Mam 15 lat mój problem polega na tym ze nie mogę ściągnąć
napletka i mam tylko trochę odsłoniętą cewkę moczową dołączam obrazek
http://img230.imageshack....djcie001wu0.jpg

dReAk - Wto 19 Sie, 2008

co to za obrazek :D ??

dReAk napisał/a:
co to za obrazek :D ??

Już wstawiałem nowy

dReAk - Wto 19 Sie, 2008

jak dla mnie to stulejka. idź do lekarza.

a czy mogę z tym poczekać :?: :?:
morg - Wto 19 Sie, 2008

nie.
dReAk - Wto 19 Sie, 2008

czekać możesz, przecież nikt cię nie zmusza. ALE musisz wiedzieć że zabiegi na stulejkę powinny być przeprowadzane w jak najmłodszym wieku. Wiedz też że mając stulejkę nie możesz poprawnie umyć miejsc pod napletkiem co może być przyczyną stanów zapalnych itp. Zatem nie zaleca się "czekania".

a jak to powiedzieć 53 letniej mamie ?
HOTEST - Wto 19 Sie, 2008

Powiedz poprostu bez owijania w bawełne, że domyślasz się, iż masz stulejkę...Powiedz, że dopatrzyłeś się, że jest coś nie tak przy myciu. I że wolałbyś iść do lekarza aby upewnić się. Głowa do góry :) )
Pozdro

dReAk - Wto 19 Sie, 2008

najlepiej powiedz o tym ojcu

dobra przełamałem się powiedziałem mamie ze mam stulejkę ale ona spytała się mnie co to jest co mam teraz zrobić ??
dReAk - Wto 19 Sie, 2008

wpisz w google.pl "stulejka" otwórz pierwszy lepszy link i jej pokarz, niech przeczyta. albo powiedz ojcu, powinien wiedzieć co to jest stulejka.
HOTEST - Wto 19 Sie, 2008

Potwierdzam wypowiedź kolegi. Wydrukuj z internetu coś na temat stulejki i pokaż to mamie czy tacie.
Trzymamy kciuki.
Pozdro

Nieszczesliwy - Sro 20 Sie, 2008

ok powiedziałem mamie a ona powiedziała za mam isc do lekarza po skierowanie czy to konieczne czy od razu mogę iść do urologa ??
HOTEST - Sro 20 Sie, 2008

Jęsli chcesz iść do urologa "państwowo" to niestety musisz mieć skierowanie od Twojego lekarza rodzinnego.
Natomiast jeśli pójdziesz do urologa prywatnie (a nie na NFZ) to skierowanie jest zbędne. Tylko, że wtedy musisz mu zapłacić. Taka różnica.
Trzymam kciuki :)
Będzie dobrze.
Pozdro

Nieszczesliwy - Sro 20 Sie, 2008

ale jak porostu pójdę i poproszę o skierowanie i nic więcej ?
HOTEST - Sro 20 Sie, 2008

Idź do swojego lekarza rodzinnego i powiedz, że chciałbyś prosić o skierowanie do urologa. Jak będzie wnikał czemu to powiesz, że domyślasz się o tym, iż masz stulejkę i chciałbyś iść z tym do lekarza specjalisty. Nie powinien robić problemów.
3m się.
Pozdro