Ćwiczenia - Cwiczenia a skrzywienie i pcv
rocky369 - Nie 10 Sie, 2008 Temat postu: Cwiczenia a skrzywienie i pcv Witam wszystkich
Od pewnego czasu zacząłem stosowac cwiczenia z ebooka. W sumie nie jest źle u mnie- natura obdarzyla mnie 16cm ale nie mialbym za zle gdybym jeszcze mogl troche wymiary zwiekszyc
Mam lekkie skrzywienie w lewą stronę. Nie jest zbyt duze i nie stanowi przeszkody jednak wydaje mi sie, ze poprzez cwiczenia krzywizna sie powieksza. awet w stanie spoczynku wydaje mi sie, ze jest bardziej skrzywiony. Cwiczenia wykonuje prawidlowo- w pewnym eatpie ruchu czuje tez jak czlonek wygina sie do pozycji prostej a potem znow wraca na miejsce. Moze dodatkwo zaczac specjalnie wyginac go bardziej na prawo podczas cwiczen by sie bardziej wyprostowal ?
Kiedys mialem problem z hemoroidami. Nie chodzilem do lekarza, tylko uzywalem pewnych masci na wlasna reke. W koncu dolegliwosc praktycznie zanikla. Jednak poprzez cwiczenia miesni pcv znowu powraca. Jak wiadomo w przypadku hemoroidow nie zalecane jest wlasnie takie napinanie dluzsze miesni. Nie chce przerywac cwiczen. Wydaje mi sie, ze chyba to wraca glownie poprzez dlugie napinania. Czy moge je rzadziej stosowac a bardziej skupic sie na pojedynczych spieciach?
Plus male pytania : Podczas dojenia jak mocny ma byc ucisk ? Sciskam go dosyc mocno. Nie odczuwam bolu czy czegos takiego i wydaje mi sie, ze moge jescze mocniej tylko nie wiem czy moge przecholowac
Szybkosc dojenia. W ebooku wyczytalem, ze ruch ma trwac ok sekundy. Jednak trafilem na pewne filmiki instruktazowe a w nich facet wykonywal je o wiele wolniej. Jak wy to robicie?
pozdrawiam
|
|