Sperma - Problem z dojrzewaniem

grocik93 - Czw 24 Lip, 2008
Temat postu: Problem z dojrzewaniem
Wiem, że może nie powinienem pisać na tym forum z racji mojego wieku, ale mam problem. Mianowicie mam 15 lat i wydaje mi się że mam problem z dojrzewaniem. Inne chłopaki mają już obfite owłosienie na nogach, rękach, pod pachami. U mnie marnie z owłosieniem na nogach (wszak jest ale dosyć małe), na rękach. Owłosienie pod pachami jeszcze się nie pojawiło. A przy penisie pojawiły sie dopiero włosy długie proste przy jego nasadzie. Podczas masturbacji w czasie wytrysku wydziela i sie nie sperma ale przezroczysty śluz.
W iem że okres i czas dojrzewania jest bardzo zróżnicowany ale ja zaczynam się tym martwić . To staje sie trochę krępujące. Proszę o pomoc a właściwie o rady. Piszcie może wy też mieliście takie problemy i nie jest to nic groznego?

myślałem również że to może kłopot z hormonami juz sam nie wiem.

Hubertttus - Czw 24 Lip, 2008

Z opisu Twego nie ma się czego martwić jesteś b.młody i nie musiśz mieć jeszcze spermy.Rada ,staraj się jeszcze nie masturbować ,jest ono narazie ci nie potrzebne .Ja wiem że dotyk penisa,jajeczek ,wnętrzy ud i podbrzusza jest bardzo przyjemny i ptaszek dostaje zwodu ale jesteś jeszcze za młody aby tryskać dojrzałą sperma połna plemników itp.
Owłosienie też za czasem sie pojawi.Bądź spokojny,moja dobra rada,Poza tym spróbój porozmawiać z ojcem to przecież po nim odziedziczyłes geny ,może on też wolniej dojrzewał.Ale ja tu nie widzę zadnych opóźnień.

cogito - Pią 25 Lip, 2008

Podobnie jak przedmówca zaleciłbym rozmowę z ojcem. Poza tym 15 lat to właściwie wiek w którym się dopiero rozpoczynają zmiany w organizmie młodego człowieka. Czasem jest to wcześniej, czasem później. Myślę, że na pełnowartościową, dojrzała spermę przyjdzie ci poczekać jeszcze parę miesięcy. Co do owłosienia, to jest to bardzo indywidualna sprawa.
grocik93 - Wto 29 Lip, 2008

Czy na to że mam trochę opóźniony okres dojrzewania mozę wpłynąć toże jestem wcześniakiem? urodziłem się o miesiąc za wcześnie.
HOTEST - Czw 31 Lip, 2008

grocik93 napisał/a:
Czy na to że mam trochę opóźniony okres dojrzewania mozę wpłynąć toże jestem wcześniakiem? urodziłem się o miesiąc za wcześnie.

Uważam na 90% że to nie ma wpływu...Ja też jestem wcześniakiem. Tak jak moi przedmówcy, zgadzam się z tym, że jesteś jeszcze w młodym wieku...zaczyna się dopiero proces dojrzewanie. Jedni mają to szybciej a inni troszkę wolniej. Ale to normalne prawa natury :) Zobaczysz, że będzie wszystko ok. Przychodzi to samo z wiekiem :) ) Głowa do góry. Wszystko przed Tobą :)
Pozdro

KuszaxD - Wto 19 Sie, 2008

Znam Goscia Co Ma 19 Lat I Nie ma wogule wlosów pod pachami na penisie costam jest...a na nogach nic...Wiec niema sie czym martwic....Dziewczyny na Ta Patrza Ale Kumpel ma laske od 2 lat to wiecie...pzdr 8)