Luźne dyskusje o męskich sprawach - Zimne Jądra ... .?
marekkk - Wto 15 Lip, 2008 Temat postu: Zimne Jądra ... .? Witam.
Jakiś czas temu zauważyłem a raczej poczułem że moje jądra są dość zimne. Cos jak wyjęte warzywo z lodówki czy coś
Słyszałem że jądra mają niższą temperaturę od reszty ciała ale czy aż tak ...?
Co o tym sądzicie ;D
pozdrawiam.
Spiker - Wto 15 Lip, 2008
ja mam zawsze ciepły nigdy nie mam chłodnego lub zimnego ja mam po prostu normalny.A jeżeli masz naprawde zimny to widocznie masz inny organizm i krew.Ale nie zaszkodzi spytać się doktora o to.
norbercik - Wto 15 Lip, 2008 Temat postu: Re: Zimne Jądra ... .?
| marekkk napisał/a: | Witam.
Jakiś czas temu zauważyłem a raczej poczułem że moje jądra są dość zimne. Cos jak wyjęte warzywo z lodówki czy coś
Słyszałem że jądra mają niższą temperaturę od reszty ciała ale czy aż tak ...?
Co o tym sądzicie ;D
pozdrawiam. |
jądra muszą mieć niższą temperaturę, gdyż taka jak reszty organizmu nie jest zbyt dobra do wzrostu i produkcji plemników.
Co do porównania do chłodziarki (bo to jest chłodziarka a nie lodówka - taka mała uwaga inżyniera) to jeżeli faktycznie aż tak są zimne, to możesz mieć problemy z krążeniem, choć muszę przyznać, że niekiedy po powrocie z biegania lub rolek też zdarza mi się takie mieć a jest ze mną wszystko OK.
dReAk - Wto 15 Lip, 2008
temperatura w mosznie jest chyba tylko 2-3 stopnie mniejsza niż w jamie brzusznej, ale nie powinno to być tak odczuwalne. Kłopoty z krążeniem chyba zazwyczaj objawiają się zimnymi stopami, dłońmi ale o mosznie jeszcze nie słyszałem. Być może sie mylę to niech ktoś mnie poprawi
norbercik - Wto 15 Lip, 2008
dReAk, moja znajoma poszła do lekarza, bo wiecznie jej policzek drżał z zimna i się okazało że ma kłopoty z krążeniem, więc moszna też może tak działąć w końcu krew tam płynie
ale najlepiej iść do lekarza, ja nim nie jestem ani 99.9% tego forum, więc to tylko nasze dywagacje...
dReAk - Wto 15 Lip, 2008
| norbercik napisał/a: | dReAk, moja znajoma poszła do lekarza, bo wiecznie jej policzek drżał z zimna i się okazało że ma kłopoty z krążeniem, więc moszna też może tak działąć w końcu krew tam płynie
ale najlepiej iść do lekarza, ja nim nie jestem ani 99.9% tego forum, więc to tylko nasze dywagacje... |
A to nie wiedziałem. No cóż, lekarzem nie jestem :p
|
|