Inne problemy - Jedem mięsień większy od drugiego (pytanie dla koksujących)

kapcius - Wto 17 Cze, 2008
Temat postu: Jedem mięsień większy od drugiego (pytanie dla koksujących)
Witam,

ostatnio zauważyłem, że jeden z moich mięśni piersiowych jest mniejszy od drugiego. Osobiście codziennie robię pompki i od czasu do czasu bawie się z hantlami. Wiecie jak zniwelować tą różnicę?

sendor - Wto 17 Cze, 2008

blagam cie zmien nazwe tematu, sugerujesz w nim ze kazdy kto cwiczy jest koksem. a co do pytania o twoj problem to napisz czy jest to jaka b. duza roznica czy minimalna najlpeij zamiesc fote
kapcius - Wto 17 Cze, 2008

chciałbyś :P jest to raczej minimalna różnica ;]
sendor - Sro 18 Cze, 2008

a ile masz wzrostu i wagi??
kapcius - Sro 18 Cze, 2008

186/~66 kg
maniac - Sro 18 Cze, 2008

Nie zalezy od wzrostu ani wagi, a raczej w jaki sposob trenujesz. Jezeli robisz pompki czy wykonujesz je poprawna technika, pozatym koks to nie jest zadna obraza, przecierz koks tez byl wymyslony. Osobiscie nie uzywam zadnego koksu trenuje od jakichs 2 lat i siegalem tylko po kreatynke i gainerki dla wypelnienia dietki. Mysle ze powinienes obczaic jak poprawnie robic pompki albo poprostu masz taka genetyke i co. Mam kumpla co ma 47 w prawej lapie a 45 w lewej, to wszystko zalezy od genetyki i techniki. Jezeli jest minimalna roznica nie przejmuj sie ty, moze sie powoli wyrownac. Pozatym przy wzroscie 186 i 66kg wazysz :O?? :shock:
sendor - Sro 18 Cze, 2008

totez dlatego sie go pytalem ile wzrostu bo sila rzeczy przy takiej wadze i takim wzroscie nie mozna mowic o jakiejs (jakiejkolwiek) roznicy w miesniach (?) raczej obstawial bym roznice koścca a nie miesni. rozwinin muskulature i wtedy zobaczysz czy dysproporcja jest powazna czy nie.

[ Dodano: Sro 18 Cze, 2008 ]
maniac napisał/a:
Jezeli robisz pompki czy wykonujesz je poprawna technika, pozatym koks to nie jest zadna obraza, przecierz koks tez byl wymyslony. Osobiscie nie uzywam zadnego koksu trenuje od jakichs 2 lat i siegalem tylko po kreatynke i gainerki dla wypelnienia dietki

nie zrozumiales mnie, nie mowie ze koks to jest jakies obrazliwe slowo natomiast uzywajac go w temacie sugeruje ze kazdy kto ma pojecie na dany temat jest koksem

kapcius - Czw 19 Cze, 2008

Ta, ekstra, może mi jeszcze wmówicie, że nie mam mięśni, hah. Tak, ważę 66 kg i jest mi z tym dobrze, nie zamierzam spaść się jak świnia, zważywszy na to, że nie jem mięsa. Jem tyle ile chcę i po prostu ide w górę, nie wszerz ;]
sendor - Czw 19 Cze, 2008

kapcius napisał/a:
Ta, ekstra, może mi jeszcze wmówicie, że nie mam mięśni, hah. Tak, ważę 66 kg i jest mi z tym dobrze, nie zamierzam spaść się jak świnia, zważywszy na to, że nie jem mięsa. Jem tyle ile chcę i po prostu ide w górę, nie wszerz ;]

no stary bez urazy ale siłą rzeczy przy takim wzroscie i takiej wadze chodzaca kupa miecha nie jestes, chociaz kto wie. poza tym nie musisz byc spasionym wazac duzo, ja waze obecnie po redukcji 85-86 kg przy 14-15% bf-ie więc gryuby nie jestem :P chyba <lol2> ale stry mowie ci nie przejmuj sie jaks minimalna roznica w wygladzie miesnia. nawet kulturysci na swiatowym poziomie czesto maja asymetryczne miesnie ;)

maniac - Czw 19 Cze, 2008

85-86kg przy 14-15% bf , jaki starz? Zaimponowales mnie 8) Nie wiem czy się nie myle, ale HST? Czy split? :| .

Racja sendor musze powiedziec ze tez mam mala dysporcje w klatce ale to minimalna :|

kapcius - Czw 19 Cze, 2008

aha okej :P czyli nie wykonywać np. przy ćwiczeniach większego obciążenia dla jednego mięśnia?
maniac - Pią 20 Cze, 2008

Kapcius nie martw sie tym, robilem tak jak ty teraz powiedziales, ladowalem na jeden koniec sztangi wiecej ciezaru, wtedy mi gosciu poradzil na silowni ze to jeszcze bardziej pogorszy sytuacje, no to zaczelem trenowac hantelkami klatke, a jezeli trenujesz klatke to jak ?? Same pompki ?
tomas13 - Pią 20 Cze, 2008

I to jest empiryczny dowód na to, że koks ujemnie wpływa na psychę. Niedorozwój mięśni to przy tym małe piwo.
sendor - Pią 20 Cze, 2008

maniac napisał/a:
85-86kg przy 14-15% bf , jaki starz? Zaimponowales mnie Nie wiem czy się nie myle, ale HST? Czy split? .

dobrze w miare ulozony split z naciskiem na plecy przy niezlej diecie na razie bez supli i koksu, no raz kretka poszla ale jeszce bez diety bylem i nic nie dalo tylko mi beben zalalo masakrycznie (z boczkami borykam sie do dzis :/), hst dla mnie to strata czasu nie dziala w ogole na mnie.

a co do zwiekszania obciazenia na jedna strone to tak jak poprzednik zupelny bezsens. cwicz rownomiernie miesnie a wada z czasem sie zminimalizuje. pozdr.

kapcius - Pią 20 Cze, 2008

okej :) no ja robię tylko pompki w zasadzie i hantelkiem ćwiczę (tylko nie w pozycji siedzącej tylko stojącej, ale to chyba bardzo obciąża kręgosłup? ale jakoś na siedząco mi niewygodnie :P ) no i ćwiczenia rozciągające oczywiscie przed.
sendor - Pią 20 Cze, 2008

kapcius napisał/a:
okej no ja robię tylko pompki w zasadzie i hantelkiem ćwiczę (tylko nie w pozycji siedzącej tylko stojącej, ale to chyba bardzo obciąża kręgosłup? ale jakoś na siedząco mi niewygodnie ) no i ćwiczenia rozciągające oczywiscie przed.

cwiczen rozciagajacych nie musisz wystarczy diobrze sie rozgrzac, rob pompki na krzeslach, w roznych rozstawach rąk, dokup drążek rozporowy (ok.30 zł), hantelkami cwicz duzo i dobrze jedz i rosnij ;) a hantelkami nie obiazysz zbytnio kregoslupa no chyba ze jakims powarzniejszym ciezarem ;)

kapcius - Sob 21 Cze, 2008

mam 4 kg bodajże;P
maniac - Nie 22 Cze, 2008

Kapcius jezeli trenujesz w domu biceps, moze zacznij tez sobie tricka robic, dokup sobie laweczke i troszke sie przyloz do tego. Takie byly moje pierwsze kroki z kulturystyka. Pierw pompeczki, potem hantle, potem lawka i gryf, potem reszte dokupowalem i zdecydowalem sie isc na silke.

Sendor czytalem bardzo duzo o hst, i zaczynam sie nie pokoic, przy splicie prawie po kazdym treningu na next day czuje sie jakbym nie zyl, miesnie bolaly i o to chodzilo to mi dawalo motywacje na dalsze trneingi, a z hst w pierwszych 15stkach zero, nic zakwasow. Teraz od poniedzialku wchodze w 10tki i moze wtedy mnie cos ruszy, jezeli nie to poprostu skocze spowrotem na split.

[ Dodano: Nie 22 Cze, 2008 ]
Ahh sorki, nie pomyslalem, jezeli robisz pompki to, to dziala na triceps jak i na klatke dobrze, jak sendor powiedzial rob pompki w roznych pozycjach, bardzo szeroko recje, wasko itp itd. Poczytaj troszeczke na temat tego albo zapewne sam wiesz. :)