Inne problemy - moj kompleks

tournament - Sob 01 Mar, 2008
Temat postu: moj kompleks
a wiec pisalem wiele tematow na stronach dermatologicznych itd ale nikt mi nieodpisal, niemam niestety narazie czasu zeby isc do dermatologa, wiec pisze tu :) mam nadzieje ze ktos mial taki problem jak ja i mi pomoze, wiem ze moze to nieodpowiedni dział, ale chodzi o wyciecie pieprzyka. chodzi mi tez o to czy bedzie po operacji blizna itd, pieprzyk ma okolo 1,5 cm i jest na policzku. rosna na nim wloski ale wyrywam je razem z cebulka ;p niewiem czy to mozna robic ale one mi przeszkadzaja.

z gory dzieki za odpowiedz, zamieszczam zdjecie. sorka za bledy i prosze o nieusuwanie mojego tematu bo jak napisalem to jest moj komplek i kazda odpowiedz jest bardzo dla mnie wazna;-(

BASF - Sob 01 Mar, 2008

Ja mam bardzo podatną skórę na tworzenie się pierzyków. Tych małych jak pieg i tych dużych jak groch. Mam jeden taki duży odstający w okolicach karku. Na dodatek rośnie na nim kilka mniejszych. Za nic w swiecie nie usunę go. Zaraz się dowiesz czemu.

Mój chrzestny miał na górnej powiece taki zwisający. Poszedł do rejonowego dermatologa ten wziął wycinek i wysłał na onkologię. Wynik: to nie był rak.
Wziął więc skierowanie i umówił się na usuwanie w znanej klinice dermatologicznej w dużym mieście wojewódzkim. Gdy przyszedł termn pełen optymizmu pojechał na usuwanie go. Zabieg trwał króciutko i bezboleśnie. Radośc jego była ogromna. Pozbył się dukuczliwego problemu.
Radość ta jednak nie trwała długo. Po 3 miesiącach na wezłach chłonnych szyi, pod skórą zaczęły się pojawiać takie jakby korale. Troszkę bolene ale do wytrzymania. Do lekarza ten pobrał próbki na onkologię. Wynik: Rak-czerniak. Najgorszy z możliwych. walczył z chorobą od czerwca. W grudniu tego samego roku odprowadziłem go ostatni raz do szpitala onkologicznego. Stamtąd wrócił już czarnym mercedesem :(
Miał 43 lata.
Więc jak widzisz był to mój bliski krewny, napatrzyłem się jak choroba w ciągu pół roku ze ponad 100 kilogramowego chłopa zrobiła 56 kilogramowego wycieńczonego człowieka
Za nic w życiu nie usunę nic z mojego ciała. Paniecznie się boję i nie ruszę.
To jest oczywiście moje zdanie i moje doświadczenie. Wielu ludzi może uważać inaczej...