LuĽne dyskusje o męskich sprawach - Jakie cwiczenia na klate
zizior - Nie 27 Sty, 2008 Temat postu: Jakie cwiczenia na klate Chcialbym popracowac nad swoja klata. Jakie cwiczenia na silce i w domu byscie mi polecali?
Fantom17 - Pon 28 Sty, 2008
Najlepiej Ci na silowni poradzi instruktor,powiedz mu czy chcesz cwiczenia na sile,rzezbe lub mase(jezeli masz co spalac to w takim razie cwiczenia na rzezbe).
Ja np. cwicze na mase(co oczywiscie rowniez mnie rzeĽbi):
4 serie na lawce prostej po 10powtorzen(zaczynam od 50kg i zwiekszam co 5kg do kazdej serii)
4 serie na lawce lamanej(to samo co na prostej tylko ze zaczynam od 40kg)
3 serie rozpiętek(zaczynam od 12kg na kazda reke,potem 15kg i na koncu 17kg)
Na koncu lezac na laweczce na plecach rozciagam klatke piersiowa 3majac oburacz nad glowa hantel(20kg) i powoli go opuszczam za glowe na nie do konca wyprostowanych rekach.
To sa moje cwiczenia na klatke w tym momencie(bo powinno sie je zmienaic co 3 miesaice)
malapalka - Wto 29 Sty, 2008
fantom dobrze ci napisal
ale mozesz robic tez po 3 serie 12-8 powtorzen
kapcius - Wto 29 Sty, 2008
qp a na klate jou ;d
lumfr - Czw 31 Sty, 2008
| Fantom17 napisał/a: | Najlepiej Ci na silowni poradzi instruktor,powiedz mu czy chcesz cwiczenia na sile,rzezbe lub mase(jezeli masz co spalac to w takim razie cwiczenia na rzezbe).
Ja np. cwicze na mase(co oczywiscie rowniez mnie rzeĽbi):
4 serie na lawce prostej po 10powtorzen(zaczynam od 50kg i zwiekszam co 5kg do kazdej serii)
4 serie na lawce lamanej(to samo co na prostej tylko ze zaczynam od 40kg)
3 serie rozpiętek(zaczynam od 12kg na kazda reke,potem 15kg i na koncu 17kg)
Na koncu lezac na laweczce na plecach rozciagam klatke piersiowa 3majac oburacz nad glowa hantel(20kg) i powoli go opuszczam za glowe na nie do konca wyprostowanych rekach.
To sa moje cwiczenia na klatke w tym momencie(bo powinno sie je zmienaic co 3 miesaice) |
po 1 - glownie dieta a nie rodzaj treningu
po 2 powiedz mi jak ty to robisz ze chcesz masy i jednoczesnie sie rzezbisz? mag1a
po 3 trening zmienia sie co np 2 miesiace max zebys nie zastygl.
po 4 nie robi sie 10 powtorzen wciaz i tylko dodajac serie. robi sie albo regresem albo tak jak ty to robisz progresem ale tu zwiekszasz tylko ciezar a nie ilosc powt...
po 5 . do zalozyciela tematu - zalezy jaki masz staz , jaki sprzet dostepny i nie sugeruj sie kolegami z silowni ktorzy wala lawke plaska na klate zawsze w 1 czesci cwiczenia ,. znam takich co wala wyciskanie 8 serii i mysla ze klate maja zajebist** . ale zonk pamietaj zeby zmieniac cwiczenia . napisz cos o sobie staz wymiary dostepnosc sprzetu to cos wymyslimy
// edit
polecam pewien serwis dotyczacy sportu miedzy innymi fitnes kulturystki strong ... nie wiem czy moge publicznie podac wiec jakbys byl zainteresowany to wal na prv.
Fantom17 - Nie 03 Lut, 2008
lumrf ja cwicze tak jak mi powiedzial instruktor,po ciwczenia mam do niego przychodzic co 3 miesiace,diet nie stosuje, jem wszystko co mi smakuje(bardzo duzo jem dań z ryzem i glownie dzieki temu nabieram masy),mowiac ze wykonuje cwiczenia na mase i rzezbie sie przy okazji chcialem mu wytlumaczyc ze jezeli bedzie cwiczyl tym rodzajem treningu to nie zwiekszy mu sie tylko masa ale tez zaczna sie obrysowywac miesnie,masz swoj punkt widzenia...wporzadku,ja zamiast portali wole porade trenera(odrazu pisze ze nie spadl on z drzewa tylko to jest byly kulturysta ktory startowal w mistrzostwach polski jeszcze 6/7 lat temu wiec jakas tam wiedze siła rzeczy ma).
|
|