Luźne dyskusje o męskich sprawach - Ból jąder
payneb - Wto 22 Sty, 2008 Temat postu: Ból jąder Otóż chciałem przedstawić nie tyle swój problem co wątpliwości. Jestem prawiczkiem i po długich chwilach spędzonych z dziewczyną (mówimy w tym przypadku o całej nocy), bez uprawiania jakiegokolwiek rodzaju seksu, po wstaniu z łóżka przez jakieś 2 - 3 godzin odczówam silny ból jąder.
Do tej pory zdażyło się to tylko dwukrotnie po spędzeniu z nią na prawde dużej ilości czasu.
w związku z powyższym zastanawiam się nad przyczyną,
gdzieś wyczytałem że może to być spowodowane zbyt wysokim ciśnieniem nasienia wyprodukowanego po długim okresie podniecenia,
ale chciałbym się upewnić
Nasuwa sie więc pytanie, czy po dłuższym okresie abstynencji seksualnej można odczówać własnie taki ból spowodowany nadmiarem nasienia?
jeżeli ktoś nie może wytłumaczyć mi tego ze swojego doświadczenia, prosiłbym o przekierowanie mnie do strony / forum gdzie mógłbym takowe informacje znaleźć
dla zasady dodam że mam powyżej 18 lat,
pozdrawiam i z góy dzieki na odp.
norbercik - Sro 23 Sty, 2008
to jest możliwez biologicznego punktu widzenia.
masturbacja powinna załatwić sprawę i ukoić ból
On19!!!!!!! - Sro 23 Sty, 2008
mialem dokladnie to samo tylko ze mnie bolalo dluzej niz 2-3 godzin ale masturbacja dala natychmiastowy efekt i bol ustal
misiek_83 - Czw 19 Mar, 2009
mam pytanie...
pisaliście tutaj o tym, że masturbacja powinna pomóc na ból jąder związany z abstynencją seksualną... a czy jest jakieś inne wyjście ?? jestem prawiczkiem, nie chcę się masturbować, w gre nie wchodzi też sex... musi byc chyba jakiś inny sposób na pozbycie się tego bólu... ??? Nie wiem... zastanawiam się nad pójściem do lekarza, ale czy on pomoże?
andrzejgadar - Czw 19 Mar, 2009
ale przez masturbancje raz na 2 tygodnie sie nie rozdziewiczysz. I są dużo gorsze grzechy- każdy ksiądz Ci to powie.
|
|