Luźne dyskusje o męskich sprawach - Ból jąder

payneb - Wto 22 Sty, 2008
Temat postu: Ból jąder
Otóż chciałem przedstawić nie tyle swój problem co wątpliwości. Jestem prawiczkiem i po długich chwilach spędzonych z dziewczyną (mówimy w tym przypadku o całej nocy), bez uprawiania jakiegokolwiek rodzaju seksu, po wstaniu z łóżka przez jakieś 2 - 3 godzin odczówam silny ból jąder.
Do tej pory zdażyło się to tylko dwukrotnie po spędzeniu z nią na prawde dużej ilości czasu.

w związku z powyższym zastanawiam się nad przyczyną,
gdzieś wyczytałem że może to być spowodowane zbyt wysokim ciśnieniem nasienia wyprodukowanego po długim okresie podniecenia,
ale chciałbym się upewnić :)

Nasuwa sie więc pytanie, czy po dłuższym okresie abstynencji seksualnej można odczówać własnie taki ból spowodowany nadmiarem nasienia?
jeżeli ktoś nie może wytłumaczyć mi tego ze swojego doświadczenia, prosiłbym o przekierowanie mnie do strony / forum gdzie mógłbym takowe informacje znaleźć :)

dla zasady dodam że mam powyżej 18 lat,
pozdrawiam i z góy dzieki na odp. :)

norbercik - Sro 23 Sty, 2008

to jest możliwez biologicznego punktu widzenia.

masturbacja powinna załatwić sprawę i ukoić ból

On19!!!!!!! - Sro 23 Sty, 2008

mialem dokladnie to samo tylko ze mnie bolalo dluzej niz 2-3 godzin ale masturbacja dala natychmiastowy efekt i bol ustal
misiek_83 - Czw 19 Mar, 2009

mam pytanie...
pisaliście tutaj o tym, że masturbacja powinna pomóc na ból jąder związany z abstynencją seksualną... a czy jest jakieś inne wyjście ?? jestem prawiczkiem, nie chcę się masturbować, w gre nie wchodzi też sex... musi byc chyba jakiś inny sposób na pozbycie się tego bólu... ??? Nie wiem... zastanawiam się nad pójściem do lekarza, ale czy on pomoże?

andrzejgadar - Czw 19 Mar, 2009

ale przez masturbancje raz na 2 tygodnie sie nie rozdziewiczysz. I są dużo gorsze grzechy- każdy ksiądz Ci to powie.