Luźne dyskusje o męskich sprawach - Studniówka
rutland - Nie 02 Gru, 2007 Temat postu: Studniówka Witam,
Zostałem ostatnio zaproszony na studniówkę i mam problem... W co się ubrać? O strojach oficjalnych nie mam zielonego pojęcia
Ken1985 - Nie 02 Gru, 2007 Temat postu: Re: Studniówka
| rutland napisał/a: | Witam,
Zostałem ostatnio zaproszony na studniówkę i mam problem... W co się ubrać? O strojach oficjalnych nie mam zielonego pojęcia |
Oczywiście ze garnitur i biała koszula .... jak do ślubu tylko nie długie rekawy... bo sie będziesz sie pocił ...
paulinka - Nie 02 Gru, 2007
gajerek pantofelki koszula i obowiązkowo krawacik krawat dobierz w zależności od sukienki partnerki zapytaj w jakich kolorach ma jeżeli ma czarna to możesz mice inny krawat albo biało czarny ja już nie mogę doczekać sie studniówki ale nie mam kasy żeby sukienkę kupić i muszę pożyczyć a te moje wszystkie znajome albo grubsze i dla mnie za duże a jak mam chudsze to takie bez cycków i w biuście nie mogę sie dopiąć dziś mierzyłam 3 i nic zaczynam łapać doła...
rutland - Nie 02 Gru, 2007
A tak właśnie przeglądając internet zastanawiam się czy pasowałoby połączanie ciemnego garniaka czarnej koszuli i ciemnoczerwonego jedwabnego krawatu?
czarna koszula i czarny krawat to jakbyś na pogrzeb szedł dowieć sie jaka ma sukienkę to postaram sie doradzić a i możesz podać wzrost i wagę żeby mniej więcej posturę twoja mogła sobie wyobrazić zresztą zapraszam na pw
BASF - Nie 02 Gru, 2007
Ze studniówką jest tak, że dżentelmen kupuje damie czerwone majtki a ona jemu krawat. Przynajmniej tak jest na Śląsku. Kategorycznie nie ubierać białych skarpetek albo co najgorsza adidasów.
rutland - Nie 02 Gru, 2007
| BASF napisał/a: | | Kategorycznie nie ubierać białych skarpetek albo co najgorsza adidasów. |
Hehe nie miałem takiego zamiaru
| BASF napisał/a: | | dżentelmen kupuje damie czerwone majtki a ona jemu krawat |
O tym nie słyszałem ale w sumie dobry pomysł
u mnie w raju tez tak nie ma a szkoda ja już mam czerwone majteczki i takie śliczne czarne pończoszki z czerwona koronka ale jeszcze nie wiem jaka sukienka więc nie wiem czy ubiorę
Fantom17 - Pon 03 Gru, 2007
heh ja w tym roku zalicze druga studniowke z rzedu jedna z lepszych imprez na jakie moglem pojsc,napewno nie mozesz ubrac koszuli w paski jezeli masz prążkowany garnitur(tak Ci powiedza w kazdym lepszym sklepie),no i tak jak napisala Paulinka to krawat dobierz do sukni partnerki.
Pamietaj jakie haslo przyswieca studniowce: "studniowka nie ruchana,matua nie zdana"
paulinka - Pon 03 Gru, 2007
kurde to chyba muszę kogoś zabrać, bo miałam iść sama chyba, że jakiegoś kolegę z klasy zgwałcę w kiblu...
rutland - Pon 03 Gru, 2007
| Fantom17 napisał/a: | | napewno nie mozesz ubrac koszuli w paski jezeli masz prążkowany garnitur(tak Ci powiedza w kazdym lepszym sklepie),no i tak jak napisala Paulinka to krawat dobierz do sukni partnerki. |
Już ustalaliśmy z Paulinką że ubiorę czerwony krawat (pasuje do sukni koleżanki) i czarną satynową koszulę
| Fantom17 napisał/a: | | "studniówka nie ruchana,matura nie zdana" |
Nie znałem tego ale baaaaaardzo mi sie podoba :D:D
luter - Pon 03 Gru, 2007
a propos krawatu, to pamietac koniecznie o spince nie ma wtedy efektu wirujacego krawatu w tancu, poza tym mozna go gdzies przypadkiem zamoczyc. Nieciekawie wyglada krawat plywajacy w zupie, czy jakims sosie - no nie?
adadverts - Pon 03 Gru, 2007
Idź tak ubrany, żebyś się dobrze czuł. Ja byłem w dżinsach i bluzie z kapturem, bo tak lubię
paulinka - Wto 04 Gru, 2007
to nie wiem gdzie miałeś studniówkę i w jakiej szkole u nas tak by Cię nie wpuścili bo tak nie wpuszczają do hotelu w którym mamy, poza tym jakby chłopak miałby się tak ubrać to bym wolała iść sama
adadverts - Wto 04 Gru, 2007
Nie mogli mnie nie wpuścić, gdyż: primo - żaden przepis prawa nie reguluje ubioru ucznia/studenta/kogokolwiek, a garnitur czy inna postać stroju wizytowego/odświętnego to tylko i wyłącznie zwyczaj, który można przestrzegać albo i nie; secundo - zapłaciłem za wstęp, a to tak naprawdę jedyne kryterium tego, czy kogoś gdzieś wpuszczą czy nie
bigfruit - Wto 04 Gru, 2007
| paulinka napisał/a: | | nie wpuszczają do hotelu w którym mamy |
A ja tam miałem studniówkę w szkole. Tańczyliśmy na sali gimnastycznej a stoły były porozstawiane na głównych holach (przy wejściu do szkoły i przy pokoju nauczycielskim i na takiej wielkiej czytelni i małej salce gimnastycznej) I mi sie wydaje ze studniówka powinna być tylko i wyłącznie w szkole nie w żadnych hotelach czy gdzieś tam to już głupota i przesada!
paulinka - Wto 04 Gru, 2007
wiesz to miejsce gdzie ja mam, jest takie, że Cię nie wpuszcza jak nie jesteś stosownie ubrany nie zależnie od tego czy kasę wpłaciłeś
bigfruit - Wto 04 Gru, 2007
No słuchaj to podstawa ze na studniówke trza sie ubrać elegancko! Nawet jak masz w szkole to też musisz sie ubrać ładnie nawet wypada! A tu chłopak po prostu może nie lubi gajerów czy koszul. Ja też nie gajerków. Teraz jak w sierpniu siostra mi się chajtała to sobie taki gajerek walnolem za 2000zł z kaszmirem!! i mi się tak spodobał ze polubiłem chodzić w gajerkach P
adadverts - Pią 07 Gru, 2007
| paulinka napisał/a: | | wiesz to miejsce gdzie ja mam, jest takie, że Cię nie wpuszcza jak nie jesteś stosownie ubrany nie zależnie od tego czy kasę wpłaciłeś |
A cóż to za miejsce? Plebania?
paulinka - Sob 08 Gru, 2007
taki hotel pensjonat nawet nie wiem nigdy tam mnie nie było bo mnie nie stać, ale że tam wymyślili studniówkę to idę bo szkoda opuścić takiej imprezy ale 300zł za nią płacę (albo 500za parę) nie wiem może w innych miastach to normalna cena dla mnie to kosmiczna
rutland - Sob 08 Gru, 2007
my płacimy 300 od pary...
On19!!!!!!! - Sob 08 Gru, 2007
o matko jak duzo!! ja placilem chyba 120zl a to i tak jedna z najwiekszych cen w miescie:O
bigfruit - Sob 08 Gru, 2007
A my płaciliśmy 350 tylko to 50zł to było na egzamin zawodowy.
quasit - Nie 16 Gru, 2007
u nas 150 od osoby, czyli 300 od pary. Co do ubioru to w tym roku ide 3 raz z rzedu (na 2 w dodatku) i w moim ubiorze zmienia sie tylko koszula i krawat Ja jakos nie mam z tym problemu ;]
lolek17 - Wto 18 Gru, 2007
ja płace około 340 za 2 osoby, bo moja partnerka tez ma teraz studniówke , a ze chodzimy do tej samej szkoły, to w tym samym czasie, a jak już ją prosze to wypada i zapłacić nie zapomnijcie ze nauczyciele nie płacą, a jednak też idą! a kto za nich płaci?? MYYY.....
paulinka - Nie 13 Sty, 2008
ja dziś szaleje właśnie się szykuje i nie mogę się doczekać
planowany powrót do domu koło 10 rano
Fantom17 - Nie 13 Sty, 2008
Juz jestem po studniowce u mojej niuni,bylo mega elegancko,podpilem sie,wytanczylem i jadlem naprawde dobre rzeczy
mirek18 - Pon 14 Sty, 2008
adadverts, ja mialem studniuwke w walbrzycu w zamku książ mimo z ejestem niepelnosprawny i dobrac na muj zwrotst 150cm garniaka to latalem po krawcach zbey na miare mi uszyli wywalilem w burd kasy ale bylo warto imprezajakich malo a co do tego ze by ci enie wpuscili to Paulink am aracje np w mojej szkole byl aumowa pisemna ucnziow nauczycieli podpisana przez dyrektora ze osoba ktora ni ebedzie ubrana elegnacko mowa o graniakach i sukniahc wieczorowych nie zostanie wpuszczona i byl facio ktory chcial sie bwic ubray w dzinsy i bluze co sie stalo?:) przesiedzial cala zabawe w autobusie na parkingu a jego dziewczyna tanczyla i bawila sie do samego rana moral glupota ludzka a c to "plebania" z twojej wypowiedzi to musze cie olsnc z ena plebani akurat mozna przebwac jak sie chce byc ubranym tylko nie jakos wyzywajaco i jest zasada ze nie w koszulach na ramionczkach i wkurtkich spodenkach bo strikto nie wypada w takim miejscu byc tak ubranym wracajac do studniuwka mega melanz i super impra
paulinka - Pon 14 Sty, 2008
moje nogi zaczną chyba funkcjonować za kilka dni, wytańczyłam się chodź dl;a mnie zawsze mało a na miasto chciałam jechać ale w niedziele o 5 to wszystko pozamykane niestety:(
koleżanka z klasy przyszła z bratem i chyba z 10 dziewczyn nie mogło od niego wzroku oderwać super przystojniak jeszcze inteligentny i świetnie tańczył z koleżanka na trójkąta z nim nabrałyśmy ochoty ale On rano do szkoły miał i pojechał i chyba nie byłyśmy w jego guście bo chciałyśmy jego nr od jego siostry jak już pojechali ale napisała że On prosił żeby nie dawać trochę same podotykałyśmy sie i pocałowałyśmy w ubikacji i samochodzie wracając do domu i tyle...
mama nadzieje że chodź studniówka nie ruchana maturka będzie zdana
rutland - Sob 02 Lut, 2008
A ja mam dzisiaj :D Szkoda tylko że poprawin nie będzie ;(
|
|