Luźne dyskusje o męskich sprawach - problem z zaakceptowaniem orgazmu u kobiety

tatusiek86 - Sro 21 Lis, 2007
Temat postu: problem z zaakceptowaniem orgazmu u kobiety
Chciałbym rozpocząć dość niekonwencjonalny temat dotyczący odczuwania przyjemności podczas stosunku partnerki.
Od jakiegoś czasu krążą mity o intensywniejszym (ponoć dziewięciokrotnie większym) orgaźmie u kobiet w porównaniu do rozkoszy odczuwanej przez mężczyzn podczas stosunku.
Podobno najlepszy seks nie da mężczyznom takiej satysfakcji jaką odczuwa kobieta podczas szczytu swoich możliwosći. Badania były prowadzone obserwując aktywność mózgu w trakcie szczytowania u obojga partnerów, ponoć kobieta wyraża aktywność znacznie bardziej intensywnie.
Kobiety muszą być stymulowane różnymi bodźcami dotykowymi co prowadzi do znacznie większego pobudzenia komórek mózgu, ale czy wynikiem tego jest aż tak pomnożona rozkosz?
Czy mężczyźni odczuwają aż tak znacznie mniejszą rozkosz? Jestem szczęśliwy ze swojego życia seksualnego, jednakże trudno mi sobie wyobrazić jaką przyjemność czerpią kobiety.
Czuję się bardzo źle z tego powodu i nie potrafię tego zaakceptować. Chciałbym aby ktoś obalił te wątpliwe przekonania.

rudicek - Wto 27 Lis, 2007

Hmmm... ciekawe... nie wiedziałem o tym xD
eeernest - Wto 27 Lis, 2007

Musi im to sprawiać dużą przyjemność, skoro przy minetce na przykład potrafią (przynajmniej moja ;) ) podskakiwać, wyginać się w przeróżne strony, a i zdarzy się niekontrolowanie krzyknąć ;) Czy jak Tobie kobieta robi loda to skaczesz ? nie sądzę :mrgreen: Aczkolwiek przyjemne 8)
rudicek - Wto 27 Lis, 2007

Noo... Masz rację... Musi im być dobrze ;) Choc czasem można podskoczyć xD
eeernest - Wto 27 Lis, 2007

jak cie ugryzie, to tak :mrgreen:
m4g1k_ - Czw 29 Lis, 2007

hehe, kto by nie podskoczył :P

zainteresowało mnie to... rzeczywiście kobiety mają INNE doznania - my ani się tak nie "wiercimy", nie jesteśmy tak głośno, a i nie wyglądamy na aż tak zadowolonych po stosunku :D kobiety są w tym fenomenalne :D

...też bym tak chciał :D

paulinka - Sob 01 Gru, 2007

tyle że faceci nie mają na ogół problemu z orgazmem....
m4g1k_ - Sob 01 Gru, 2007

hehe, za to żeby Wam nie było przykro - mamy kłopoty z erekcją lub przedwczesny wytrysk :P

_
btw. na szczęście mnie to nie doryczy :P

paulinka - Sob 01 Gru, 2007

przedwczesny wytrysk to raczej dla nas problem... bo wy i tak szczytujecie... co do erekcji myślę że to nie jest zbyt częste ja nie spotkałam jeszcze żadnego faceta któremu by przy mnie nie staną :P