Inne problemy - dokuczliwe swędzenie
yariss - Sob 06 Paź, 2007 Temat postu: dokuczliwe swędzenie Siema, od dłuższego czasu dokucza mi swędzenie w okolicach penisa, na mosznie i prąciu, czasami jest nie do wytrzymania... czy miał ktoś z was taki problem i mógłby mi jakoś pomóc?
axa - Sob 06 Paź, 2007
bardzo możliwe, że to grzybica!
zapobiegawczo smaruj swędzące miejsca clotrimazolum 3x dziennie.
ps. jeśli masz partnerkę, to ona też zapobiegawczo niech się smaruje + clotrimazolum w tabletkach dopochwowych, w tym czasie (jakies do dwóch tygodni) całkowity celibacik.
Jeszcze jedno! Nie używajcie wspólnuych gąbek, myjek, ręczników itp.
pozdrawiam i zdrówka życzę.
yariss - Sob 06 Paź, 2007
Axa, a powiedz mi czym może objawiać się grzybica? Zmiany skórne? Bo w moim przypadku nie ma żadnych zmian skórnych wręcz przeciwnie skóra jest normalna... Sam już nie wiem co to może być ale już długo mam z tym problem.
BASF - Sob 06 Paź, 2007 Temat postu: Re: dokuczliwe swędzenie
yariss napisał/a: | Siema, od dłuższego czasu dokucza mi swędzenie w okolicach penisa, na mosznie i prąciu, czasami jest nie do wytrzymania... czy miał ktoś z was taki problem i mógłby mi jakoś pomóc? |
Chyba jednak nie jest tak dokuczliwy skoro nie pobiegłeś do lekarza. Ja na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się ani chwili. No chyba, że Ci nie zależy. Moja pomoc wygląda następująco - lekarz.
axa - Nie 14 Paź, 2007
yariss napisał/a: | Axa, a powiedz mi czym może objawiać się grzybica? Zmiany skórne? Bo w moim przypadku nie ma żadnych zmian skórnych wręcz przeciwnie skóra jest normalna... Sam już nie wiem co to może być ale już długo mam z tym problem. |
no wlasnie przedewszystkim swędzeniem, co prawda nie każde swedzenie musi być od razu grzybicą, ale jeśli to początkowe stadium, to clotrimazolum powinno pomóc
|
|