Luźne dyskusje o męskich sprawach - IP pytanie do znawcow

tomek333 - Nie 19 Sie, 2007
Temat postu: IP pytanie do znawcow
Zna sie moze ktos na zmienianiu IP bo o tym slyszalem ale nie probowalem ;)
skywalker - Nie 19 Sie, 2007

Jak Cie gdzieś zbanowiali to polecam wejść na forum przez bramke proxy :P

http://proxy.net.pl/

tomek333 - Nie 19 Sie, 2007

hmmn wiesz probowalem tego ale komentarzy nie mozna dawac pisze ze musze miec cookies wlaczone a mam wszystko jak nalezy
skywalker - Pon 20 Sie, 2007

A zalogowałeś się na swoje konto?
m4g1k_ - Pon 20 Sie, 2007

zależy od tego jaką masz sieć:

1. Jeżeli jest to osiedlówka, dostajesz tylko wewn. IP, lecz np. programy p2p, czy serwery do uploadowania plików wychwytują każdą próbę połączenia z zewnętrznego IP, na co po prostu nie masz wpływu. Jedynym wyjściem wtedy jest proxy bądź poproszenie admina sieci o przydzielenie wydzielonego IP.

2. Na sieciach radiowych się niestety nie znam.

3. Mając neostradę jest najprościej. Odłączasz się na chwilę od siecie i tyle :)

tomek333 - Pon 20 Sie, 2007

mam neta z kablowy nie jest to osiedlowa
muchomorek - Pon 20 Sie, 2007

Jakby co to niektóre fora, portale etc. "nie honorują" proxy :roll:
m4g1k_ - Pon 20 Sie, 2007

nie ma szans... żadna zwykła strona nie jest w stanie sprawdzić, czy IP, który dostaje jest z pryc czy nie... topo prostu IP i tyle :)
hipek - Sro 22 Sie, 2007

m4g1k_ i tu sie mylisz znam sie na tym i w kod strony mozna zaimplementowac kod ktory wychwytuje proxy poniewaz sa listy proxy i on je z tamtad pobiera i wtedy blokuje dostep a teraz do rzeczy program hide ip platinum u mnie sprawowal sie znakomicie jak potrzebowałem byc anonimowym
stefek11 - Sro 22 Sie, 2007

a jak ma się neostrade to też działa?
tomek333 - Sro 22 Sie, 2007

przy neostradzie sie zmienia ip wiec nie masz tego problemu :|

[ Dodano: Sob 01 Wrz, 2007 ]
a dostac sie nie moglem na www.eurowizja.blog.pl a to jest tylko blog ;] i tam nie ma kont tylko ludzie dawaja komentarze ;]