Luźne dyskusje o męskich sprawach - Biseksualizm i homoseksualizm użytkowników forum
Jampol19 - Sro 25 Lip, 2007 Temat postu: Biseksualizm i homoseksualizm użytkowników forum Chciałbym podzielić się paroma spostrzeżeniami:
1. Wielu użytkowników tego forum lubi igraszki z facetami, jak głównie wspólna masturbacja (albo wyłącznie towarzyszenie sobie, albo trzymanie się za penisy różnych, tzn. dwóch lub więcej, facetów). Jednocześnie mówią, że bynajmniej nie są homo ani bi... Mnie wydaje się oczywiste, że takie osoby są co najmniej biseksualne.
2. Zauważyłem także, że wielu mężczyzn, którzy mają wyraźnie silniejsze ciągoty homoseksualne, chodzi z dziewczynami wyłącznie z tego względu, że taka forma społeczna dominuje. Trzeba się z jakąś babką pokazać w rodzinie czy wśród znajomych. Tacy faceci albo w ogóle nie przyznają się do swojej ukierunkowanej homoseksualnie orientacji (jednocześnie lubiąc od czasu do czasu, tak czy inaczej, zabawić się z osobnikami tej samej płci ), albo np. mówią, że są biseksualni, bo to brzmi łagodniej, bo nie chcą uchodzić za "pedałów"...
Jak wynika z powyższego, należy wprowadzić rozróżnienie na osoby typowo hetero lub homoseksualne, typowo biseksualne oraz biseksualne w takim sensie, że przeważa u nich dominanta hetero- lub homo-, ale nie wyklucza drugiej opcji .
Nie bójcie się słów
Moje spostrzeżenia oparte są na wypowiedziach z forum i obserwacjach z życia wziętych. Zdają się potwierdzać tezę, że biseksualizm jest czymś powszechnym, może dotyczyć nawet większości populacji ludzkiej (w różnym stopniu nasilenia i samouświadomienia osób, które dotyczy). Choć nie wiem, na ile miarodajne jest grono użytkowników wypowiadających się na forum, ale w życiu miałem podobne obserwacje...
SFEN - Sro 25 Lip, 2007
Z jednej strony fakt: jeżeli ktoś ciągle wraca do wspólnej masturbacji z mężczyzną i wciąż się tym podnieca - ma pociągi i to nie jest dla mnie wątpliwością. Jeżeli zrobiło się to raz, z ciekawości, w młodości - to oczywiście moje wcześniejsze słowa nie znajdują odzwierciedlenia - próba nie czyni z mężczyzny homoseksualisty.
Z drugiej jednak strony, popadasz w skrajności. To, co tutaj piszesz, to po prostu podważenie seksualności wielu z mężczyzn, a tego Ci napewno nie wolno. Jeżeli, jak twierdzisz, chodziliby z dziewczynami tylko dlatego, że "tak trzeba", to przy sytuacjach intymnych z kobietą, nawet by im nie stawał. Poza tym wielu chłopaków w wieku dojrzewania jest zainteresowane płcią przeciwną (nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale wiele osób w takim wieku tu jest) i często się wspólnie masturbuje. Według naukowców nie czyni to z nich "homo", bo to zupełnie normalna sytuacja. Więc trzymając się tego założenia, nie można stwierdzić świadomego "bi", czy "homo" u takich osób.
Swoją drogą nie wiem, czy określanie się "bi" łagodzi sytuację, bo grono ludzi (w tym ja) bardziej toleruje homo-, a nie biseksualizm.
Jampol19 - Sro 25 Lip, 2007
hmmm, tak, jest coś takiego, jak przejściowa faza biseksualizmu w wieku nastoletnim, ale wiele osób lubi to robić także później i nie podważa to moich wniosków :]
poza tym niektórzy wyraźnie wolą facetów, a są w stanie jakoś uprawiać seks z kobietą, jeśli się przymuszą... są też osoby, które są, powiedzmy, w 75 % homo i w 25 % hetero, różne są przypadki ...
ale zauważyłem, że wiele osób boi się słów - np. lubię sobie walić z facetami / kolegami, ale nie jestem homo ani bi ... śmiszne - wg mnie...
a niektórzy na tym forum, to są falliczni erotomani i nie można od nich uzyskać żadnych sensownych porad (nie mówię, że wszyscy bynajmniej!)
paulinka - Sro 25 Lip, 2007
jestem biseksualna ale bardziej hetero niż homo jak narazie procentowo 85% mężczyźni a tylko 15% kobiety w łóżku a ogólnie to na co dzień oglądam sie za kobietkami bo chodzą bardziej rozebrane a w klubie za facetami a na plaży to za wszystkimi
adadverts - Sro 25 Lip, 2007
A mnie się wydaje, że każdy człowiek z natury jest trochę biseksualny.
Z kolei rzekome obrzydzenie osobnikami własnej płci, które niektórzy przejawiają, jest wpojone przez środowisko (np. konserwatywne wychowanie).
Jampol19 - Sro 25 Lip, 2007
No, właśnie pisałem, że biseksualizm jest dość powszechny...
buble-buble - Pon 06 Sie, 2007
ja już gdzieś pisałem to ale sie wypowiem też tutaj:
ja lubię patrzyć na męskię ciało i ono mnie podnieca w o wiele większym stopniu niż ciało kobiece (ktore z kolei też mnie podnieca, ale nie aż tak bardzo ), ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie kochania się z facetem P nie mam nic do osób homoseksualnych ale jak ja sobie wyobrażam mnie całującego się z jakimś chłopakiem to mi się tak jakoś dziwnie robi, tak blee ;p i właśnie w moich fantazjach erotycznych zawsze robię to z dziewczyną, nie mówię tylko o seksie, ale też mi się marzy całowanie się z dziewczyną (bo jeszcze tego nie robiłem )
nie wiem czy to znaczy że jestem bi? no niby podnieca mnie męskie ciało ale nie czuję takiego pociągu że chciałbym się z nim (z jakmiś facetem) poruchać, ze tak powiem ;p;p;p
eee, dla mnie to jest jedna wielka niwiadoma, sam nie wiem dlaczego tak dziwnie mam
Barret - Czw 09 Sie, 2007
| buble-buble napisał/a: | ja już gdzieś pisałem to ale sie wypowiem też tutaj:
ja lubię patrzyć na męskię ciało i ono mnie podnieca w o wiele większym stopniu niż ciało kobiece (ktore z kolei też mnie podnieca, ale nie aż tak bardzo ), ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie kochania się z facetem P nie mam nic do osób homoseksualnych ale jak ja sobie wyobrażam mnie całującego się z jakimś chłopakiem to mi się tak jakoś dziwnie robi, tak blee ;p i właśnie w moich fantazjach erotycznych zawsze robię to z dziewczyną, nie mówię tylko o seksie, ale też mi się marzy całowanie się z dziewczyną (bo jeszcze tego nie robiłem )
nie wiem czy to znaczy że jestem bi? no niby podnieca mnie męskie ciało ale nie czuję takiego pociągu że chciałbym się z nim (z jakmiś facetem) poruchać, ze tak powiem ;p;p;p
eee, dla mnie to jest jedna wielka niwiadoma, sam nie wiem dlaczego tak dziwnie mam |
Też bym chciał, żeby mi to ktoś jakoś wytłumaczył...
kocurek - Czw 09 Sie, 2007
| Barret napisał/a: | | buble-buble napisał/a: | ja już gdzieś pisałem to ale sie wypowiem też tutaj:
eee, dla mnie to jest jedna wielka niwiadoma, sam nie wiem dlaczego tak dziwnie mam |
Też bym chciał, żeby mi to ktoś jakoś wytłumaczył... |
hmm, odnośnie waszych pytań to mogą być różne powody takiego zachowania. nie chcę się rozpisywać, ponieważ nie posiadam podręcznikowej wiedzy na ten temat.
wiem jedno, odnośnie homoseksualizmu, że g... to nie tylko facet, który pragnie sexu z drugim facetem. gejem jest facet, który kocha mężczyzn, ich osobę. jego relacje z innymi mężczyznami są takie jak mężczyzn hetero z kobietami.
radziłbym wam się zastanowić, czy odczuwacie tylko pociąg seksualny do mężczyzn czy coś więcej, a z czasem sami dojdziecie do odpowiedzi. sami musicie ją poznać.
skywalker - Czw 09 Sie, 2007
A mnie wydaje się że to po prostu zazdrość Tak samo jak kobieta czasem spojrzy zazdrosnym okiem na inną kobietę z większym biustem czy węższą talią tak facetowi podoba się męskie ciało niezależnie czy to swoje czy kogoś innego Mi też sie podoba ciało niejednego mężczyzny bo mu czasem po prostu zazdroszczę zajebiście wyrzeźbionej klaty (hehe aż czasem ma sie ochotę przytulić lol)
buble-buble - Czw 09 Sie, 2007
ooo to jest to tyle że ja nie zazdroszczę (tzn też, bo mam czego ale mniejsza z tym ) ja bardziej podziwiam
Barret - Wto 21 Sie, 2007
| kocurek napisał/a: | | Barret napisał/a: | | buble-buble napisał/a: | ja już gdzieś pisałem to ale sie wypowiem też tutaj:
Też bym chciał, żeby mi to ktoś jakoś wytłumaczył... |
hmm, odnośnie waszych pytań to mogą być różne powody takiego zachowania. nie chcę się rozpisywać, ponieważ nie posiadam podręcznikowej wiedzy na ten temat.
wiem jedno, odnośnie homoseksualizmu, że g... to nie tylko facet, który pragnie sexu z drugim facetem. gejem jest facet, który kocha mężczyzn, ich osobę. jego relacje z innymi mężczyznami są takie jak mężczyzn hetero z kobietami.
radziłbym wam się zastanowić, czy odczuwacie tylko pociąg seksualny do mężczyzn czy coś więcej, a z czasem sami dojdziecie do odpowiedzi. sami musicie ją poznać. |
To chyba mi to ktoś wreszcie wytłumaczył... Nie wyobrażam sobie, żebym pokochał faceta jako osobę.
|
|