Luźne dyskusje o męskich sprawach - Różnica pomiędzu orgazmem z masturbacji a z seksu

fiteg - Wto 03 Lip, 2007
Temat postu: Różnica pomiędzu orgazmem z masturbacji a z seksu
Czym się różnią te orgazmy? Jak? Czy różnica pomiędzy nimi jest znacząca?
m4g1k_ - Wto 03 Lip, 2007

hmm, bardzo trafne pytanie. Do tej pory nie zadawałem sobie trudu zastanawiać się nad tym, ale pod wpływem pytania zacząłem myśleć.

Orgazm przy masturbacji w moim przypadku trwa krócej, ale jednak jest bardziej intensywny. Jednakże sama masturbacja jest mniej podniecająca od seksu. Zaś orgazm w kobiecie jest jakiś taki... łagodniejszy (choć to wcale nie jest wada), pełniejszy, trwa dłużej.

Sam fakt, że faceci lubią sex pokazuje, że orgazm ten jest lepszy niżprzy własnej ręce :)

a Ty fiteg, jakie masz spostrzeżenia? :)

paulinka - Wto 03 Lip, 2007

orgazm przy masturbacji jest krótszy ale bardziej intensywny i strasznie odprężający

zaś przy sexie jest delikatniejszy ale dłuższy i wyłączam sie od świata i często nie pamiętam że coś mówiłam, robiłam, a potem mam straszna ochotę sie przytulać i najczęściej lecą mi łzy właściwie to nie wiem dlaczego ???

m4g1k_ - Nie 15 Lip, 2007

nie wiem dlaczego Ci lecą łzy - nigdy się nie spotkałem z takim zachowaniem :) qrcze, im dłużej czytam Twoje posty, tym większą mam ochotę Cię poznać :D aaale drugi koniec Polski robi swoje :P
budnis - Sro 18 Lip, 2007

m4g1k_ napisał/a:
lecą łzy - nigdy się nie spotkałem z takim zachowaniem

moja żona też czasem tak ma

BASF - Sro 18 Lip, 2007

Ja nie rozdzielam tych przyjemności. Obie są jak najbardziej przyjemne wtedy gdy są robione pod wpływem pożądania a nie tylko wyładowania się emocjonalnego, bądź tez w przypadku sexu dopełnienia obowiązku małżeńskiego.
adadverts - Sob 21 Lip, 2007

BASF napisał/a:
dopełnienia obowiązku małżeńskiego.

Ah, te obowiązki... :wink:

czarny93 - Wto 24 Lip, 2007

JA mam 22 lata i uprawiałem sex już dawno ale orgazmy się różnią tym że orgazm z masturbacji jest słaby od tego z prawdziwego sexu....

SEX GURĄ :D