Inne problemy - prezerwatywa
krajbejbe - Pon 04 Cze, 2007 Temat postu: prezerwatywa z reguly na sklepowych pulkach pojawiaja sie prezerwatywy renomowanych firm, ktore (chyba) nie oferuja prezerwatyw w rozmiarach odpowiadajacym ludziom z malym przyrostem naturalnym i tu pojawia sie problem, moze to byc chyba niebezpieczne w przypadku zzsuniecia sie prezerwatywy... macie na to jakies rady?
przemeq - Wto 05 Cze, 2007
Po prostu poszukaj prezerwatyw o mniejszym rozmiarze:)
TeGeS - Nie 10 Cze, 2007
sprobuj durex cute fit
sendor - Sob 30 Cze, 2007
TeGeS napisał/a: | sprobuj durex cute fit |
popieram durex close fit powinny byc dobre
kulek32 - Nie 01 Lip, 2007
Hej mam problem nie znam sie na prezerwatywach... chciałbym wiedzieć jaki rozmiar mam kupić na mojego penisa to 16 cm jaka to ma być proszę podajcie mi firmę i rodzaj
paulinka - Nie 01 Lip, 2007
kulek32 napisał/a: | Hej mam problem nie znam sie na prezerwatywach... chciałbym wiedzieć jaki rozmiar mam kupić na mojego penisa to 16 cm jaka to ma być proszę podajcie mi firmę i rodzaj |
każde będą pasować, znaczy zwykły rozmiar
podobno durex najlepszy
sendor - Wto 03 Lip, 2007
no wiesz podono najlepsze sa durex close fit podobno bo ja nie uzywam prezerwatyw
Hubertttus - Sro 04 Lip, 2007 Temat postu: Re: prezerwatywa
krajbejbe napisał/a: | z reguly na sklepowych pulkach pojawiaja sie prezerwatywy renomowanych firm, ktore (chyba) nie oferuja prezerwatyw w rozmiarach odpowiadajacym ludziom z malym przyrostem naturalnym i tu pojawia sie problem, moze to byc chyba niebezpieczne w przypadku zzsuniecia sie prezerwatywy... macie na to jakies rady? |
A ja myślę że poprostu masz kompleksy o rozmiar swego członka i ztąd te obawy nie martw sie musjałbyś mieć mikro żeby Ci spadł.Kup pierwszy z brzegu, jak masz wybór to sięgnij po te z mniejszymi rozmiarami ,przymierz i oczywiście wykorzystaj,a zobaczysz wszystko pójdzie jak z płatka ,powodzenia!
mantum - Wto 28 Sie, 2007
Witam, a ja mam dylemat ponieważ wstydzę się pójść do sklepu i kupić prezerwatywy. Boję się pomysleć jak na to zareagują ludzie stojący za mną w kolejce bądż przede mna.
Mam 17lat, i moja dziewczyna chce to zrobić ze mną. Lecz ja chce w prezerwatywach ponieważ nie chce zaliczyć wpadki.
Macie jakiś pomysł jak kupić bezstresowo?
ziomq91 - Wto 28 Sie, 2007
zamów w internecie i po sprawie
skywalker - Wto 28 Sie, 2007
Po prostu poczekaj aż ludzie odejdą od kasy... i jak ci ekspedientka je poda to szybko schowaj do kieszeni i po sprawie...
CheshireCat - Wto 28 Sie, 2007
w supermarketach można włozyć do koszyka po prostu
lub na stacji beznynowej ( tam mało ludzi bywa)
lub do kiosku jak nikogo nie będzie
Poza tym ludzie mamy XXI wiek
muchomorek - Sro 29 Sie, 2007
Ludzie! Kondony kupujemy tylko w aptece! Wtedy mamy prawie 100% pewności że żadna ekspedientka z nudów ich nie dziurawiła
mantum, jesteś facetem, chesz sie kochać z dziewczyną a po gumki się wstydzisz pójść?
CheshireCat - Czw 30 Sie, 2007
ej bez przesady. teraz już takich numerów nie robą, a w supermarketach jest przynajmniej duży obrót, więc wiadomo, że nie ma starych leżących na pułkach.
paulinka - Pon 03 Wrz, 2007
jeżeli czujesz sie na tyle dojrzały by współżyć z dziewczyna to bądź na tyle dojrzały żeby kupić gumy!!!
derwish - Pon 03 Wrz, 2007
Podpisuje sie pod wypowiedzia Paulinki...
muchomorek - Pon 03 Wrz, 2007
Ja również, zresztą 4 posty wyżej już wyraziłem podobną myśl.
roojek - Nie 16 Wrz, 2007
tylko w aptece. a jak jesteś za mały żeby bez wstydu zaopatrzyć się w uszczelki, to zajmij się sportem a nie zawracaj babie głowy
xyz_ - Pon 30 Mar, 2009
Nie wiem czy wybrałem dobry temat, ale nie chciałem zakładać nowego, żeby nie śmiecić.
Panowie, mam takie pytanie. Może trochę banalne, ale dla kogoś początkującego pewnie nie do końca.
Chodzi mi o pękanie prezerwatywy. Nie o przyczyny, ale o to, czy ona zawsze rozrywa się w dość spostrzegawczy sposób, czy możliwe jest, że np. zrobi się na niej jedynie mała dziurka, której można nie zauważyć?
yo6 - Czw 02 Kwi, 2009
pęka przewanie w tedy jak przy wkladaniu sie robią jakies pęcherzyki powietrza
facet1989 - Czw 16 Kwi, 2009
Cytat: | -Pękanie.
Badania wykazały, że pękanie prezerwatyw to nie mit- to się naprawdę zdarza!
Powody:
-uszkodzenie przy otwieraniu (zębami, nożyczkami, nożem itp.)
-brak doświadczenia i brak obycia z prezerwatywami, złe nakładanie itp. -pamiętaj trening czyni mistrza
-brak nawilżenia, w przypadku niedostatecznego nawilżenia pochwy stosuj środki nawilżające dostępne w aptece na bazie wody
-rozmiar penisa- niedopasowanie rozmiaru
-inne
Jeśli pękła prezerwatywa... W tej sytuacji są różne możliwości:
-zastosować antykoncepcje "po stosunku" -skontaktuj się jak najszybciej ze swoim lekarzem ginekologiem
-zacząć się przyzwyczajać do myśli o roli rodziców... (35% szansy)
-spać spokojnie, pewnie nic się nie stało... (65% szansy) |
[ Dodano: Czw 16 Kwi, 2009 ]
A na koniec jeszcze dodam, że pracowałem w jednym hipermarkecie i np przed świętami i sylwestrem sprzedaż prezerwatyw zwiększyła się o 200% więc towar na półkach szybko znikał i szybko pojawiał się nowy. A firmy: 50% Durex, 40% Unimil reszta to tzw tanie.
I nie wiem jaki ma być wstyd przy zakupie prezerwatyw bo po pierwsze: kasjer przekłada setki produktów i nie zwraca bardzo uwagi na małe pudełeczko Durex'ów ;D po drugie kasjer czy kasjerka też wiedzą, że im też nie są obce prezerwatywy a po 3 kasjera czy kasjerki nie znamy więc co za wstyd ( no chyba, że kasjerka jest nam znana to wtedy mamy do wybory 30 innych kasjerów )
|
|